tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ομάδα Νόστος: Κάλεσμα για αγώνα - ενότητα

giovanopoulos kostas

Από την Ομάδα Νόστος ανακοινώθηκαν τα εξής: "Σκοπός του δύσκολου αγώνα είναι να συνεγείρει τους απανταχού Έλληνες και τους φίλα προσκείμενους στον Ελληνισμό για να ξεπεραστεί η Κρίση. Μια κρίση Κοινωνική, Οικονομική, Δημοκρατίας, ώστε Πατρίδα και Έθνος να επανέλθουν στην ιστορική τους τροχιά συνεχίζοντας να εκπληρώνουν την Οικουμενική τους προσφορά ως υπερεθνική κιβωτός Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι περισσότεροι πολίτες αυτής της μοναδικής χώρας βιώνουμε, χρόνια τώρα, μια «Νέα Βίαιη Πραγματικότητα» με οικονομική συνήθως μάσκα. Η κατάσταση αυτή έχει σχεδόν διαλύσει τις κοινωνικές δομές και τις εργασιακές σχέσεις απειλώντας θεμελιακά την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια. Τείνει όμως δυστυχώς, να εξαφανίσει Αξίες και να κλονίσει Έθιμα που αν χαθούν, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως κυρίαρχο κράτος και ως κοσμοϊστορικό Έθνος.

O Ελληνισμός που γέννησε τη Δημοκρατία, τη Φιλοσοφία, το Θέατρο, την Ιατρική και σύμπαν το πλήθος των κλασσικών και θετικών επιστημών, των Τεχνών, των ενδιαφερόντων του σύγχρονου ανθρώπου βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη ίσως πρόκληση της Ιστορίας του. Καλείται να αντιμετωπίσει μια στρεβλή Παγκοσμιοποίηση. Καλείται να σταματήσει τον αλεστήρα, τον πολτοποιητή των μυαλών, των ψυχών, των κοινωνιών, των κρατών και των εθνών. Έτσι, ή θα υποταχθεί και τελικά θα χαθεί αφανισμένος μέσα στη μαύρη τρύπα της πιο διαστροφικής και ακραία νεοφιλελεύθερης εκδοχής ενός τερατο-καπιταλισμού που θέλει τους ανθρώπους να λειτουργούν σαν ελεγχόμενες μηχανές παραγωγής και κατανάλωσης μεταλλαγμένων τροφών και υλικών χωρίς ψυχή, ή θα αντιδράσει ως πνευματική δύναμη του Κόσμου, με σχέδιο και ευελιξία, ώστε να διατηρηθεί η φυσιολογική και ωραία διαφορετικότητα των λαών, η οποία διακονεί συνεπέστερα: την πραγματική Δημοκρατία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Οικολογία, την αληθώς ελεύθερη οικονομική-κοινωνική Ανάπτυξη και κυρίως την παγκόσμια Ειρήνη.

Οι περιβόητες, δήθεν ανώνυμες αγορές εφαρμόζοντας τη στρατηγική του «Σοκ και Δέος» έχουν προκαλέσει μια απάνθρωπη κόλαση σχέσεων αλλά και διηπειρωτική αστάθεια. Όργανά τους δυστυχώς, οι πρόθυμες πολιτικο-οικονομικές ελίτ, με τις ψευτο-θεσμικές πανίσχυρες γραφειοκρατίες και τον άπληστο χρηματοπιστωτικό «Μινώταυρο».

Αυτή είναι η σημερινή Κρίση στο λεγόμενο Δυτικό κόσμο, στην κοινωνικά απροσδιόριστη Ευρώπη αλλά και εντός Ελλάδας. Καθίσταται λοιπόν, επιβεβλημένη η δημιουργία μιας αληθινά δημοκρατικής κίνησης ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ η οποία θα διαλύσει τους καρκινικούς αυτούς μηχανισμούς και δομές σε Ελλαδικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να χαραχθεί μια νέα πολιτική πορεία που θα επιστρέψει τα κλειδιά της εξουσίας στα χέρια των πολιτικών δυνάμεων. Που θα δημιουργεί ισόρροπες και συνεργαζόμενες κοινωνίες με επίκεντρό τους τον Άνθρωπο, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και όχι το χρήμα!

Είναι προφανές, ότι η υλοποίηση αυτής της αποστολής είναι δύσκολη και επίπονη, προϋποθέτει δε:
α. ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ
β. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΑΞΗΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
δ. ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
πάνω απ' όλα όμως
ε. ΣΟΒΑΡΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΗΘΟΣ, ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Σε αυτόν τον συναρπαστικό - πατριωτικό αγώνα, προσκαλούμε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, για να ιδρυθεί ένα νέο δημοκρατικό σύστημα διακονίας του ελληνικού λαού και της Πατρίδας προκειμένου:

Α. Να αντέξουμε τις κοινωνιο-διαλυτικές επιθέσεις της τραπεζοκρατίας με έκτακτα μέτρα στήριξης των πολιτών εξασφαλίζοντάς τους κατοικία, τροφή, ενέργεια, ιδιοκτησία ώστε να προληφθούν πιθανές κοινωνικές αναταραχές και να διασφαλιστεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Β. Να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας με αλλαγές στο Σύνταγμα, στο Κοινοβούλιο και στη Δικαιοσύνη ώστε:

1. Να ελέγχεται αυστηρά έως συντριπτικά κάθε μορφή κομματοκρατίας και διαπλοκής που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ή να οικειοποιηθεί το δημόσιο πλούτο (υλικό και πνευματικό).

2. Να εξασφαλίζεται η εύρυθμη, αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία της κρατικής μηχανής προκειμένου να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνικής σταθερότητας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της οικονομικής ανάπτυξης, της φοροδιαφυγής, του χρέους, της εθνοκτόνου υπογεννητικότητας, της παράνομης και ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και κυρίως της Εθνικής Ακεραιότητας και Ασφάλειας.

Τέλος, πρέπει να κρατάμε στο μυαλό και την καρδιά μας ότι:

Αρχαιότητα, Βυζάντιο και Ορθοδοξία σμίλεψαν της γαλανόλευκης τον κυματισμό για να θεριεύει ο άνεμος ύπαρξης στις ψυχές των παιδιών μας.
Παιδεία και Μόχθος είναι τα εργαλεία της ζωής μας.
Γλώσσα και Λευτεριά δίδαξε ο Σολωμός.
Ενότητα και Αντίσταση είναι το ίδιο σύνθημα για να κερδίσουμε κι αυτόν τον παγκόσμιο πόλεμο.
Στην κρίση κανένας μόνος.
Όλοι μαζί με Πίστη και Αλληλεγγύη.
Αντέχουμε. Αλλάζουμε. Αναγεννιόμαστε".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69