tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τσίπρας: «Ο κάθε ένας παίρνει τις ευθύνες του και θα κριθεί» (video)

tsipras vouli

Σαφές μήνυμα προς το εσωκομματικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους, λέγοντας ότι «κάθε ένας αναμετράται με τις ευθύνες του και με την ιστορία», για να προσθέσει εμφατικά ότι «μετά πέντε μήνες διαπραγμάτευσης, που πήρα σκληρές και δύσκολες αποφάσεις, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θέσει ζήτημα εάν η επιλογή μου σέβεται την ηθική και τις αξίες της Αριστεράς. Κάθε ένας, με βάση τις επιλογές του θα κριθεί. Σε στιγμές κρίσης, ασφάλεια ιδεολογικής καθαρότητας δεν υπάρχει». Πάντως, ο κ. Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες βράδυ στην ΕΡΤ, μετέθεσε τις όποιες εσωκομματικές διεργασίες για μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία, δηλαδή για μετά τα μέσα Αυγούστου. Οπως είπε, αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή, καθώς δεν έχει κλείσει τίποτε, ούτε καν το πρόγραμμα - γέφυρα για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες, είναι να «φτάσουμε μέχρι την εξασφάλιση του προγράμματος, τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας». Και πρόσθεσε ότι «μετά θα έχουμε άπλετο χρόνο να δούμε τα εσωτερικά και να συγκρουστούμε με τα άλλα κόμματα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να δραπετεύσει από τις ευθύνες του, ενώ για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού, επισήμανε ότι δεν θα πρέπει μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας να δημιουργηθούν ζητήματα αλλαγής του status quo που υπάρχει σήμερα. «Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη από εμένα και σίγουρα όχι με τη δική μου παρουσία ως πρωθυπουργός», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στον κ. Γιάνη Βαρουφάκη και στη διαπραγματευτική τακτική που υιοθέτησε ο τέως υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως έγιναν λάθη, είναι προφανές», για να προσθέσει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη και ότι το να είναι κανείς εξαιρετικός οικονομολόγος «δεν σημαίνει ότι κάνει και για πολιτικός». Ανέφερε ότι δεν έχουν χαλάσει οι μεταξύ τους σχέσεις και τόνισε ότι ο κ. Βαρουφάκης «είναι εξαιρετικός οικονομολόγος και ευφυής άνθρωπος, κάτι που δεν αλλάζει με το ότι έκανε λάθη στη διαπραγμάτευση».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τη στάση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και απάντησε ότι σέβεται τη θέση και τη στάση που κρατάει κάθε βουλευτής αυτή την ώρα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι κάθε ένας που έχει θεσμική ευθύνη αποφασίζει πώς θα κινηθεί στο πλαίσιο της ευθύνης αυτής. «Οσοι έχουμε θεσμικές ευθύνες, δεν σημαίνει ότι είμαστε δικτάτορες», ανέφερε σχετικά.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η συμφωνία με τους εταίρους είναι δύσκολη και κακή σε κάποια σημεία, υπερασπίστηκε, ωστόσο, το γεγονός ότι εξασφαλίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μεσοπρόθεσμα, ότι εμπεριέχει ένα εμπροσθοβαρές πακέτο, όπως και δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους. Οσον αφορά τις τράπεζες, δήλωσε ότι η πρόβλεψη για 25 δισ. αποκλειστικά γι' αυτές είναι υπεραρκετή για την κάλυψη όλων των αναγκών, ενώ πρόσθεσε ότι το πότε θα ανοίξουν είναι συνάρτηση με την κύρωση της τελικής συμφωνίας.

πηγή: www.kathimerini.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69