tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ψηφίζουμε όχι στο δημοψήφισμα – όχι σε νέα υφεσιακά μέτρα, ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ

konstantinopoylos

Του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Μετά πέντε μηνών σκληρές διαπραγματεύσεις που έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ από τις 27 του Γενάρη που ανέλαβε την διακυβέρνηση αυτού του τόπου μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου που πάρθηκε η απόφαση από τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο για το Δημοψήφισμα, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Είδαμε έναν πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του να δίνουν μια μεγάλη μάχη με την νωπή εντολή του Ελληνικού λαού ανά χείρας, να πρωτοτυπεί πράγματι και να προσπαθεί ίσως για πρώτη φορά να εφαρμόσει αυτά που έταξε στον Ελληνικό Λαό.

Τι έλεγε όμως αυτή η εντολή του Ελληνικού Λαού; Έλεγε να διαπραγματευτεί σκληρά με τους ηγέτες της Ευροζώνης και να πετύχει μια επωφελή συμφωνία μέσα στο Ευρώ. Η συμφωνία αυτή, θα είχε σαφώς κάποια μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να παρθούν στην Ελλάδα (όπως αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, εκσυγχρονισμός δημοσίου τομέα κλπ), αλλά που δεν θα αυξάνουν όμως την ύφεση και που θα συνοδεύονται με μια λύση για το χρέος και με ένα αναπτυξιακό πακέτο για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

Τελικά ο πρωθυπουργός το πέτυχε αυτό ; Σίγουρα δεν το πέτυχε όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε στην συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ την Δευτέρα 29-06-2015. Τι πέτυχε όμως πέτυχε μαζί με τους συνεργάτες του να αναδειχθεί το πρόβλημα παγκοσμίως να έχει την υποστήριξη πολλών λαών και την υποστήριξη του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού Λαού.

Αφού ο λαός που έχει άριστο αισθητήριο βλέπει έναν νέο Πρωθυπουργό που παλεύει γι αυτά που υποσχέθηκε στις εκλογές, δεν τον κοροϊδεύει, δεν γαντζώνεται στην καρέκλα και σε πέντε μόνο μήνες μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας να εφαρμόζει αρκετά από αυτά που υποσχέθηκε.

Μήπως όμως ο Πρωθυπουργός είναι ανεύθυνος και παίζει την χώρα και τον λαό στα ζάρια όπως έντεχνως προσπαθούν να περάσουν τα πιο πολλά μέσα ενημέρωσης , οι εκπρόσωποι των δανειστών και της «ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑΣ» μειοψηφίας συνεπικουρούμενοι από τους εκπροσώπους του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ » που έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως(Βλέπε Γερμανία).

Μήπως τελικά ο πρωθυπουργός είχε το σενάριο της ρήξης στο μυαλό του από την αρχή και δεν ήθελε συμφωνία με τους θεσμούς; Όχι γιατί, εάν ίσχυε αυτό δεν θα είχε καταθέσει στους θεσμούς πρόταση , υπογραμμένη από τον ίδιο με μέτρα 8 δις Ευρώ για την διετία 2015-2016, με πολλά αυτά υφεσιακά και έξω από το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία της αριστεράς.

Είναι ευθύνη του κυρίου Τσίπρα και των συνεργατών του η αποτυχία για την υπογραφή μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους θεσμούς ή των ίδιων που έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία στη διευθέτηση του χρέους και σε άλλα θέματα ; Αυτός δεν ήθελε μια συμφωνία ή οι θεσμοί ζητούσαν κάθε λίγο και λιγάκι κάτι διαφορετικό αφού όπως αποδείχτηκε δεν ήθελαν τελικά την συμφωνία; Οι κύριοι της Ευρώπης θέλανε να τιμωρήσουν την αριστερή κυβέρνηση του Κυρίου Τσίπρα με το να υπογράψει μια επαίσχυντη συμφωνία, έτσι ώστε να τον εξευτελίσουν να μην μπορεί να την περάσει από την βουλή, να αντιδράσει ο λαός και να γίνει η μοναδική αριστερή παρένθεση στην Ευρώπη.

Βλέποντας αυτά ο κύριος Πρωθυπουργός, έπραξε ΑΡΙΣΤΑ προσφεύγοντας σε δημοψήφισμα την Κυριακή 05 Ιουλίου για το εάν ο Λαός θέλει την ΚΑΤΑΘΕΤΙΜΕΝΗ συμφωνία με του θεσμούς ή όχι. Γιατί η δύναμη του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στη Δημοκρατία, πηγάζει από τον Λαό και μόνο απ΄ αυτόν και όχι από κάποια συμφέροντα. Στην δημοκρατία θα πρέπει να αποφασίζουν οι λαοί μόνοι τους και για τις τύχες τους για τα σοβαρά θέματα, αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Γιατί όμως κάποιοι δεν θέλουν την προσφυγή στον Λαό τι φοβούνται πια συμφέροντα εξυπηρετούν ;

Ο Λαός την προσεχή Κυριακή πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο και να ψηφίσει ΟΧΙ στην συμφωνία που προτείνει το Διευθυντήριο των Βρυξελών , να μην υποταχθεί στις επιταγές του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου, γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλίσει το μέλλον της Ελλάδας.

Με το ΟΧΙ ενός ολόκληρου Λαού ο αναβαπτισμένος Πρωθυπουργός την Κυριακή το βράδυ ή τις επόμενες μέρες, θα έρθει σε μια επωφελή συμφωνία με τους θεσμούς γιατί και αυτοί δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια στις αποφάσεις ενός ολόκληρου ΛΑΟΥ και κάτω από την πίεση και των γεγονότων που θα ακολουθήσουν, θα συμφωνήσουν σε μια βιώσιμη συμφωνία με προοπτική.

Δεν πρέπει όλοι να ξεχνάνε ότι, η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη είναι η καρδιά της Ευρώπης είναι η κοιτίδα του πολιτισμού και χωρίς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανάπηρη.

Γι αυτό στις 5 του Ιουλίου:

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69