tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: "Με το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο διορθώνονται μνημονιακές αδικίες"

karasarlidoy vouli

Με αφορμή την συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου δήλωσε τα εξής: "Tο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή έχει ως στόχο να διορθώσει μέρος των αδικιών που υπάρχουν στους φορολογικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί και ισχύουν τα τελευταία χρόνια. Περιλαμβάνονται βελτιωτικές νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διευθέτηση μεγάλων φορολογικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες καθυστερούν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Απώτερος σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ομαλοποίηση της διαδικασίας υποβολής των εφετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος, για τις οποίες εντοπίζονται αρκετές δυσκολίες στη συμπλήρωσή τους αλλά και η άρση των αδικιών που υφίστανται στο νέο ΚΦΕ (ψήφιση το 2013) για τα εισοδήματα του 2014, καθώς οι καταληκτικές ημερομηνίες (τέλη Ιουνίου) τείνουν να εκπνεύσουν.

Το νομοσχέδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως προς τη κοινωνική του χρησιμότητα. Ρυθμίζει με ευνοϊκό τρόπο ζητήματα φορολόγησης περιστασιακά απασχολούμενων με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα, αγροτών και ομογενών κατοίκων εξωτερικού, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική φορολογική επιβάρυνση που επέφερε ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

Φυσικά ως κυβέρνηση είμαστε αμείλικτοι απέναντι στους φοροδιαφεύγοντες αλλά μέσω του νομοσχεδίου αυτού ήρθε η στιγμή να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πλέον δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα. Οι λανθασμένες πολιτικές των προηγούμενων χρόνων δημιούργησαν ένα ανάλγητο μνημονιακό φορολογικό καθεστώς το οποίο πληρώνουν οι ασθενέστεροι οικονομικά. Ήρθε η ώρα να είμαστε δίκαιοι και να δώσουμε μια άμεση λύση επισπεύδοντας τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ανακούφιση τα θύματα του μνημονίου.

Το νομοσχέδιο προτείνει σειρά ρυθμίσεων όπως τη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης των κατοίκων του εξωτερικού. Προτείνει νέο τρόπο φορολόγησης της προστιθέμενης διαφοράς των τεκμηρίων. Ανακουφίζει περιστασιακά/ευκαιριακά απασχολούμενους ώστε να υπάρξει πράγματι μια φορολογική δικαιοσύνη. Θεσπίζει απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην ελληνική βιομηχανία. Η απαλλαγή αυτή εφαρμόζεται ήδη από την πλειονότητα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επιπλεόν, περιλαμβάνει ρύθμιση για τους συμβολαιογράφους και την προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ, ενώ επιλύει νομοθετικά την αδικία που υπέστησαν οι συγγενείς των θυμάτων του πλοίου Norman Atlantic και επαναπροσδιορίζει με το σωστό πλέον τρόπο τα καθαρά εισοδήματα και τον ανάλογο φόρο για τα πρατήρια καπνοβιομηχανικών προϊόντων, για τη χρήση 2004.

Τέλος, με τη ρύθμιση για την ιδιοχρησιμοποίηση ή τη δωρεάν παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων, οι αγρότες απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής φόρου 11%-33%. Δεν θα υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων στους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Το εισόδημα αυτό υπολογίζεται με την εφαρμογή συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής αξίας κάθε αγροτικής έκτασης. Συνεπώς, οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να υπολογίσουν τις αντικειμενικές αξίες των εκτάσεών τους με βάση τα πολύπλοκα έντυπα «Αντικειμενικής Αξίας Γης»".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69