tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κορωνάκης από την Βέροια: "Συμφωνία με διευθέτηση του χρέους, χωρίς δάνειο και μέτρα λιτότητας"

koronakis ver

Υποχωρήσεις για την διευθέτηση του χρέους, με συμφωνία εντός του ευρώ χωρίς νέο δάνειο και χωρίς μνημόνιο και μέτρα λιτότητας είναι οι κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη. Ο κ. Κορωνάκης επισκέφθηκε την Βέροια και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ. 

Σε δηλώσεις που έκανε πριν την συγκέντρωση στους δημοσιογράφους σημείωσε:

«Για εμάς έχει συμβολική αξία να είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία και να μιλάμε μαζί της. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε μεγάλη προσπάθεια για να βρει λύση και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα μας. Το κείμενο που έχει βγει δεν είναι αυτό που θα θέλαμε αλλά είναι προϊόν της διαπραγμάτευσης. Η πρόταση των δανειστών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Είναι έξω από τα όρια της εντολής που λάβαμε. Εμείς θα σεβαστούμε τους όρους της Ευρωζώνης και οι εταίροι την εντολή του Ελληνικού λαού. Η πρόταση μας πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια. Να είναι βιώσιμοι και να μην φορτώνει τα βάρη στα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Η Ελληνική πλευρά κάλυψε τον μισό δρόμο, μένει να κάνει το ίδιο και η πλευρά των εταίρων. Και το κόμμα και η κοινωνία πρέπει να εκφράσει την συμπαράστασή της στην προσπάθεια της κυβέρνησης για να έχουμε ένα αποτέλεσμα επωφελές και για τις δυο πλευρές».

Σε ερώτηση μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι Ελληνικές υποχωρήσεις, ο κ. Κορωνάκης απάντησε ότι η πίεση είναι και στις δυο πλευρές. «Με βίαιο τρόπο προσπαθούν να φέρουν την Ελλάδα σε μια συμφωνία. Δεν μας ξέρουν καλά. Θα πρωτοτυπήσουμε. Δεν θα διακινδυνεύσουμε μισθούς και συντάξεις για να υπάρξει συμφωνία».

Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, απάντησε ότι ήταν μέρος του προγράμματος και στο μέλλον θα έρθει για υλοποίηση. «Είναι μέσα στους όρους που θέτουμε για την υπογραφή συμφωνία. Κάθε μέρα ξηλώνουμε μνημονιακούς νόμους».

Σε ερώτηση για το αν ο Σαμαράς έφερνε στην Βουλή κείμενο συμφωνίας παρόμοιο με αυτό της σημερινής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφιζε, ο κ. Κορωνάκης απάντησε ότι ο Σαμαράς απέτυχε, δεν έφερε ποτέ κείμενο συμφωνίας στην Βουλή και αν είχε εκλεγεί θα εφάρμοζε το email Χαρδούβελη με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι η κυβέρνηση μένει πιστή στις κόκκινες γραμμές της ενώ για τις διαφορετικές απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ήταν γνωστό και προεκλογικά. «Δεν παρακαλάμε για συμφωνία κάθε είδους» σημείωσε ο κ. Κορωνάκης.

Σε ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί το Ευρώ ο κ. Κορωνάκης απάντησε. «Η εντολή που λάβαμε είναι εντός του ευρώ χωρίς λιτότητα» ενώ σε άλλη ερώτηση για την διαπραγμάτευση απάντησε: «Η συμφωνία δεν θα έχει νέο δάνειο, δεν θα έχει νέο μνημόνιο. Θέλουμε την διευθέτηση του χρέους και συζητάμε γι αυτά που μας χρωστάνε. Κάνουμε υποχωρήσεις για το θέμα της διευθέτησης του χρέους».

Σε ερώτηση αν η αλλαγή ηγεσίας στην ΔΗΜΑΡ αλλάξει τα δεδομένα για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κορωνάκης απάντησε ότι έχει καλή σχέση με τον κ. Θεοχαρόπουλο αλλά πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο κομμάτων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69