tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

theocharopoulos2

Ο Βεροιώτης Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Υποψήφιοι για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ ήταν η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Βαγγέλης Ιντζίδης και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του 4ου συνεδρίου του κόμματος που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από λίγο, ο κ. Θεοχαρόπουλος έλαβε το 53% των ψήφων, ενώ η Μαρία Γιαννακάκη το 41%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ψήφισαν 590 σύνεδροι

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: 312 ψήφοι (52,88%)

Μαρία Γιαννακάκη: 241 ψήφοι (40,84%)

Βαγγέλης Ιντζίδης 18 ψήφοι (3,05%)

Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης 6 ψήφοι (1,01%)

Λευκά – άκυρα 13 (2,20%)

Σε μήνυμά του μετά την εκλογή του δηλώνει τα εξής: «Ευχαριστώ τους Συνέδρους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με την εκλογή στη θέση του Προέδρου. Είναι εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης. Εντολή για μία προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον και όχι για την συντήρηση των κατεστημένων δομών του παρελθόντος. Με ανανέωση ιδεών και πολιτικών πρακτικών.

Συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου για την συμμετοχή τους στην διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φώτη Κουβέλη για όσα προσέφερε στη ΔΗΜΑΡ από τη θέση του Προέδρου. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Θα κάνω ότι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά, με ενότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιδίωξη μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Με σύνθεση και αποφασιστικότητα. Είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο με σαφή οριοθέτηση του χώρου στα πλαίσια των αρχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες. Το αντίθετο, η διακριτή μας πολιτική παρουσία διευκολύνει τις συνεργασίες. Απαιτείται όμως ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό. Στόχος μας παραμένει η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Μακριά από λαϊκισμούς. Χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Για να μπει ένα τέλος στις συντηρητικές πολιτικές και στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων. Για να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση αυτή και να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, από σήμερα γυρίζουμε σελίδα αλλάζοντας τα όλα».

Ποιος είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 36 ετών και είναι Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας.

Κατάγεται από την Βέροια.

Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Έχει εργαστεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης και την οικονομική περιβάλλοντος. Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία.

Συμμετέχει στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυση της, ως μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας ΔΗΜΑΡ Ημαθίας, μέλος του Περιφερειακού οργάνου ΔΗΜΑΡ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνέχεια διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση.

Διατέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε δύο φορές, τόσο μετά το 2ο, όσο και μετά το 3ο Συνέδριο, τον Οκτώβριο του 2014 όπου εκλέχθηκε στην πρώτη θέση της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69