BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Προς όσους στήριξαν το 2023 Κασσελάκη

Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Θέλω από την αρχή να διαχωρίσω τους ταλιμπάν , χούλιγκαν ,τρολ που ακολουθούν τον έκπτωτο πρόεδρο από αυτούς που εναπόθεσαν κάποια ελπίδα μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ το 2023 , και τον εμπιστεύτηκαν ότι θα μπορούσε να φέρει την ανάκαμψη.. Ήρθε άγνωστος από την κοιτίδα του καπιταλισμού , του παγκόσμιου κατεστημένου και χωρίς να είναι γνωστό το παρελθόν του , οι δραστηριότητες του , συστήθηκε ως ο STEFANOS!!

Ο κόσμος απηυδησμένος από την φραξιονιστική ίντριγκα των προηγούμενων χρόνων μέσα στο κόμμα , προτίμησε τον άγνωστο!!Πολλές φορές αναφερθήκαμε στο παρελθόν για το πως κέρδισε. Ίσως να έχει μεγαλύτερη  ερευνητική σημασία για το μέλλον πως ένα κομμάτι της αριστεράς προτίμησε «..γουρούνι στο σακί..» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός…Και όταν «άνοιξε..» είδαμε τα πεπραγμένα ενός χρόνου. Δεν έχω το δικαίωμα ούτε να υπαγορεύσω , ούτε να υποδείξω σε οποιονδήποτε να υιοθετήσει  a priori τις σκέψεις μου, όμως ας μου επιτραπεί να απευθύνω κάποιες ερωτήσεις στην συνείδηση του καθένα .Και απευθύνομαι σε ανθρώπους που νοιάζονται και πονάνε για το μέλλον της αριστεράς, που πιστεύουν ότι χωρίς την ενίσχυση της το μέλλον της χώρας μας είναι δυσοίωνο…

Ερώτημα 1η: Eίναι δυνατόν  άτομο που έζησε , γαλουχήθηκε , ενσωματώθηκε στο Αμερικάνικο κατεστημένο , να έρθει ξαφνικά στην Ελλάδα να αποκτήσει αυτομάτως αριστερή συνείδηση και να γίνει πρόεδρος στο μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς στην Ευρώπης;;Δηλαδή «..εν μία νυκτία..» άτομο της GOLDAM SACS , υποστηρικτής του Μπαιντεν άλλαξε «στρατόπεδο»;;Πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας της …ψυχολογίας!!

Ερώτημα 2ο:Για να γίνει κάποιος απλό μέλος σε ένα κόμμα της αριστεράς εξετάζεται στοιχειωδώς το παρελθόν του , οι δραστηριότητες  του και άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν ελάχιστη φερεγγυότητα. Πότε έγινε μέλος στο κόμμα αυτός ;;Έγιναν γνωστές οι απόψεις του που διατύπωσε το  2012 για τις απολύσεις  ταυτισμένες με  της τρόικα; Ότι το 2015 ήταν ένθερμος  υποστηρικτής του Μητσοτάκη αρθρογραφώντας μάλιστα εγκωμιαστικά στην ομογενειακή εφημερίδα ;Ότι παρ’ ολίγο το 2019 θα ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη;;Άρα όχι πρόεδρος δεν θα έπρεπε να γίνει , αλλά ούτε καν μέλος.

Ερώτημα 3ο:Από την ημέρα της κατάθεσης της υποψηφιότητας που συστήθηκε …είμαι ο Στέφανος δεν διαπιστώσατε ένα υπερφίαλο εγώ , αγνοώντας τελείως το εμείς ;Ακούσατε μία πρόταση  έναν προγραμματισμό για την ανασυγκρότηση και την ενδυνάμωση του κόμματος ;Πως θα προχωρήσει πιο πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που τον ανέλαβε ;Εκτός αν θεωρηθούν νέες ιδέες το χουντικό κατάλοιπο Πατρίς , Θρησκεία , Οικογένεια , η μεταμόρφωση του ΝΑΤΟ  σε …ιερή αμυντική συμμαχία , τα stock options, την μη δαιμονοποίηση του κεφαλαίου και πολλά άλλα που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Έπιασε τον «σφυγμό» του κόσμου να φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση και πρόβαλε το σύνθημα :θα κερδίσω τον Μητσοτάκη!!Ποιος αυτός που κάποτε τον εκθείαζε και θα γινόταν παραλίγο υπουργός του …

Ερώτημα 4ο:Μπορεί ένας νεοεκλεγείς πρόεδρος  να μιλά στο ανώτερο όργανο για 5η φάλαγγα σε στελέχη που είχαν μία ιστορική διαδρομή στο χώρο αυτό; Και εγώ  ήμουν απέναντι στις πραχτικές όσων αποχώρησαν και μάλιστα τις στηλίτευα έντονα από το 2019 , όμως δεν φτάνεις στο σημείο του προβοκαρίσματος. Έδωσε την αφορμή για την πρώτη διάσπαση . Χρέος του ηγέτη είναι να ενώνει και συσπειρώνει περισσότερες δυνάμεις.

Ερώτημα 5ο: Από την αρχή της προεδρίας του μέχρι της έκπτωσης του δεν διαπιστώσατε μία εγωπάθεια , έναν ναρκισσισμό; Έναν απολίτικο λόγο, ασυνάρτητο ,αντιφατικό ,αυτοαναιρούμενο .Περισσότερο στην Life  style παρουσία έδωσε βαρύτητα : από την δεκαπενθήμερη θητεία του , τα γενέθλια της σκυλίτσας του μέχρι τις διακοπές του σε διάφορα σαλέ και εξοχικά. Τον αγκάλιασαν τα κανάλια. Ο Λιάγκας τον είχε κατ’ αποκλειστικότητα στο πρωινάδικό του , όπως και ο Ευαγγελάτος. Μάλιστα έβαλαν  τις κάμερες στις βίλες του και στα εξοχικά του .Την στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου απειλείται από τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς , αυτός με μεγάλη άνεση επιδείκνυε τον πλούτο του. Μπορεί να νοιώσει την αγωνία που περνά ο άνεργος , ο μεροκαματιάρης , ο συνταξιούχος;;

Ερώτημα 6ο:Να σταθούμε στο όνειδος του συνεδρίου το Φλεβάρη!!Από τα πρωτάκουστα: να υπάρχει «οπαδική κερκίδα» από ταλιμπάν , χούλιγκαν που από την μια να κράζουν « ωσαννά» στον «νυμφίο» και από την άλλη να γιουχάρουν τους αντιπάλους του. Και ο «νυμφίος» με ένα σόου να εγκαλεί όσους δεν σηκώνονται να τον χειροκροτήσουν και να  δίνει τα εύσημα στον ναύαρχο Αποστολάκη που …σηκώθηκε!!!Για μένα ήταν το σημείο καμπής στην ανοχή σε έναν πρόεδρο που έδειξε δείγματα επικινδυνότητας όπως αποδείχθηκε..

Ερώτημα 7ο:Μπορεί να υπάρξει κόμμα χωρίς οργανώσεις , και τα εκλεγμένα όργανα να είναι αδρανοποιημένα , απαξιωμένα; Από την αρχή φάνηκαν οι προθέσεις του να μεταλλάξει το κόμμα σε ένα προσωποπαγές στα πρότυπα του Αμερικάνικου Δημοκρατικού κόμματος .Πρότεινε στην επιτροπή καταστατικού να διαλυθούν οι ΟΜ και οι Ν.Ε «καμουφλάροντας» την πρόταση σαν ιδέα!!Σε όλη την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών δεν τα συνεδρίασε να συντονίσουν τον αγώνα , να βάλουν τους στόχους.. Νοίκιασε κότερο ,τροχόσπιτο και οργάνωσε μία τραγελαφική περιοδεία με αποκορύφωμα  από την μία το θλιβερό EXCEL του  πόθεν έσχες του ,και  από την άλλη η  αλγεινή εντύπωση να ανεβάσει στην εξέδρα της κεντρικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα τον σύζυγο του με στολή «κλόουν»!! Και μετά τις εκλογές αντί να συγκαλέσει τα όργανα να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις και να δώσουν τις κατευθύνσεις στις οργανώσεις , μετά από ένα τριήμερο στο εξοχικό του έφυγε για την Αμερική για ένα δεκαήμερο όπου «εκτόξευσε την ρουκέτα» για τα μαύρα ταμεία του κόμματος επί Τσίπρα!!

Ερώτημα 8ο:Αν για κάτι διαχρονικά είναι περήφανη η αριστερά είναι το ηθικό της πλεονέκτημα που ούτε οι αντίπαλοι της δε το αμφισβήτησαν. Και όμως ήρθε ο Αμερικανόφερτος να το αμφισβητήσει άσχετα αν αργότερα τα πήρε πίσω υπό την απειλή της εισαγγελικής παρέμβασης.

Ερώτημα 9ο:Η αλοπροσαλλότητα που επέδειξε στην μετά από αρκετό καιρό εκτίμηση για τις Ευρωεκλογές .Στην Κ.Ο έβγαλε ένα λογύδριο και σηκώθηκε έφυγε αφήνοντας «σύξυλους» τους βουλευτές. Και όταν συγκλείστηκαν τα όργανα ,-δεν μπορούσε να το αποφύγει -, είπε το αμίμητο : ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις εκλογές ,-και ας έχασε 2 μονάδες και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους -, γιατί τον Δεκέμβρη οι δημοσκοπήσεις τον είχαν στο  7% και πήρε κοντά στο 15%!!!Είναι να μην τον προτείνεις για βραβείο Νόμπελ πολιτικής σκέψης και ανάλυσης!!!!

Ερώτημα 10ο:Έκανε σόου μία προσωπική του στιγμή ,τον γάμο του , προκαλώντας και την κοινωνία με την χλιδή και την γκλαμουριά.. Αγνόησε τελείως τον κόσμο  που ηγείται .Αυτός δεν το ήξερε , ήρθε από έξω .Οι συνεργάτες δεν έπρεπε να τον προστατεύσουν; Και μέσα στο «μεθύσι της χαράς» λέει , δεν αλλάζω και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Τι του ήρθε ξαφνικά να δημιουργήσει καινούργιες αντιθέσεις και προβλήματα .Ενώ η Κ.Ο ήταν το μόνο όργανο που λειτουργούσε κανονικά και αυτό πήγε να το αποδομήσει .Ούτε ο χειρότερος προβοκάτορας δεν θα το επιχειρούσε.

Ερώτημα 11ο:Ερχόμαστε στο «άκρων άωτον» του παραλογισμού με τις αντιδράσεις του μετά την καθαίρεση του. Όταν η πολιτική γραμματεία του πρότεινε να απευθυνθούν στην βάση για την εκλογή νέου προέδρου εξαιτίας των  διαλυτικών  τάσεων που υπάρχουν στο κόμμα, αυτός αρνήθηκε και τους πρότρεψε με βάση το καταστατικό να του κάνουν μομφή στην Κ.Ε ,όπως και έγινε.. Προφανώς οι συνεργάτες του τον διαβεβαίωναν ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα περνούσε , και όταν πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία  μίλησε για κουκουλοφόρους και πραξικοπηματίες!! Δεν είχε επίγνωση που απευθυνόταν;;Οι αγωνιστές της αριστεράς μάτωσαν από τους κουκουλοφόρους συνεργάτες των ναζί όταν τους κατέδιδαν για την αντιστασιακή τους δράση. .Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ,ούτε καν μέλος όταν εκτοξεύει τέτοιες αθλιότητες; Εκεί έπρεπε να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της επιτροπής δεοντολογίας .Και συνεχίστηκε το «γαιτανάκι» ύβρεων και απειλών από τον ίδιο και το περιβάλλον του. Δείχνει  ότι δεν το  ενδιαφέρει η ομαλή πορεία του κόμματος αλλά πως θα επανέλθει σαν πρόεδρος. Το μήνυμα που έστειλε με ένα βιντεάκι δεν ήταν για κινητοποίηση μεγαλύτερης συμμετοχής στις εκλογές που θα ανεβάσει και το κύρος και την δυναμική του κόμματος αλλά να γίνουν εγγραφές μελών για να αυξήσει τους αντιπροσώπους για το συνέδριο ώστε να πετύχει την ανατροπή. .Μπορείς να εκλεγείς πρόεδρος όταν δεν σέβεσαι τις αποφάσεις των οργάνων όπως ορίζει το καταστατικό;

Το κόμμα πέρασε πολλά από την καταστροφική προεδρία Κασσελάκη .Πέρα από την φθίνουσα πορεία του , την απαξίωση του, δυστυχώς είχαμε και την γελοιοποίηση από τα «καμώματα» του πρώην και συνεργατών. Είναι «φρούδες» για το νέο που επαγγέλλονται. Ποιος θα το φέρει ;Ο Κασσελάκης; Ένας χρόνος εγωπάθεια , ναρκισσισμός , επιδειξιμανία , καμία επαφή με τον χώρο της αριστεράς. Η Τζάκρη , ο φίλος του Αδώνιδος , ο στιχουργός , ο Αντώναρος , ο Σπηλιωτόπουλος , ο Κύρτσος ;;;;Φτάνει η τοξικότητα ,και ο διχασμός που πέρασε στην βάση ο έκπτωτος και οι ακόλουθοι του .Οι χυδαιολογίες που εκτοξεύονται στα σόσιαλ μίντια περνάνε  κάθε όριο. Η κοινωνία σήμερα μαστίζεται από τα πιο οξυμμένα προβλήματα που δημιούργησε η πιο επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο μέλλον αυτής της χώρας .Και η μόνη ευθύνη είναι να ενισχύσουμε την δύναμη που παλεύει για την κοινωνική δικαιοσύνη, την αριστερά .Να περάσει το κόμμα που έσωσε την χώρα από την καταστροφή στα χέρια των αριστερών και όχι των τυχάρπαστων ,ουρανοκατέβατων  αλεξιπτωτιστών που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο , δεν μπορούν να αφουγκραστούν τους καημούς και τις αγωνίες των αδύνατων στρωμμάτων.

Σήμερα επιβάλλεται να αποκαταστήσουμε την ομαλή λειτουργία του κόμματος , να το βγάλουμε από τα σκοτάδια της απαξίωσης, να το δυναμώσουμε ,ώστε να μπορέσει πάλι να μπει μπροστά για να  δώσει πραγματική ελπίδα στην κοινωνία.

Σήμερα επιβάλλεται να προστατεύσουμε την ιστορία μας .Να ζωντανέψουμε τα οράματα των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για αυτά.

Δεν περισσεύει κανένας σε αυτήν την προσπάθεια…

Να σμίξουμε ξανά στα όμορφα μονοπάτια του αγώνα…

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69