tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Παρέμβαση του βουλευτή Βασίλειου Κοτίδη για πλάκες αμιάντου σε εγκαταλελειμμένο βουστάσιο στη Βέροια

Ο βουλευτής Ημαθίας, Βασίλειος Κοτίδης, έθεσε με επείγουσα ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ζήτημα ενός εγκαταλελειμμένου βουστασίου στην περιοχή Πανοράματος Βέροιας, το οποίο αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Το πρόβλημα

Συγκεκριμένα, το εγκαταλελειμμένο βουστάσιο βρίσκεται επί της οδού Γρυπάρη και παραμένει σε αυτήν την κατάσταση για περισσότερα από 15 χρόνια. Μια αυτοψία από υπαλλήλους του Τμήματος Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης στις 15 Νοεμβρίου 2023 αποκάλυψε την ύπαρξη κυματοειδών πλακών κατασκευασμένων από αμίαντο, ένα υλικό γνωστό για την καρκινογόνο του δράση. Παρά το γεγονός ότι ο αμίαντος αποτελεί κίνδυνο τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το περιβάλλον, το βουστάσιο παραμένει ανοιχτό και απροστάτευτο.

Κίνδυνοι για τους κατοίκους

Η τοποθεσία του βουστασίου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς μόνο ένας δρόμος το χωρίζει από τις κατοικίες της περιοχής, όπου ζουν οικογένειες με μικρά παιδιά. Τα παιδιά συχνά παίζουν γύρω από το εγκαταλελειμμένο κτίριο, χωρίς να υπάρχει καμία σήμανση που να προειδοποιεί για την επικινδυνότητα της περιοχής. Ο κίνδυνος αυξάνεται από το γεγονός ότι το καρκινογόνο υλικό μπορεί να μεταφερθεί με τη βροχή μέσω του κοντινού χείμαρρου «Μπούρας». Από εκεί, τα ρυπογόνα υλικά διασχίζουν τον ποταμό Τριπόταμο, που περνά μέσα από τον αστικό ιστό της Βέροιας, και καταλήγουν μέσω της αποστραγγιστικής τάφρου «66» στον ποταμό Αλιάκμονα, επιβαρύνοντας τόσο την πόλη όσο και το ευρύτερο περιβάλλον.

Ερώτηση στη Βουλή

Ο βουλευτής Βασίλειος Κοτίδης, γνωστοποιώντας το σοβαρό αυτό ζήτημα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητά άμεσες ενέργειες για την εξάλειψη της επικίνδυνης αυτής κατάστασης. Ο κ. Κοτίδης ερωτά τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο ώστε να παύσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια υγεία όσο και το περιβάλλον.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69