tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την απαλλαγή των παιδιών με αναπηρία 'Εφ' Όρου Ζωής' από τη γραφειοκρατική διαδικασία έγκρισης θεραπειών

Ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας υπέβαλε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις θεραπείες των παιδιών με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο βουλευτής, γονείς παιδιών και εφήβων με υψηλού βαθμού αναπηρία, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως “εφ' όρου ζωής” με απόφαση του ΚΕΠΑ, εξακολουθούν να υποβάλλουν σε εξαμηνιαία ή ετήσια βάση τα δικαιολογητικά τους στην πλατφόρμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να εγκρίνονται οι ειδικές θεραπείες των παιδιών τους και ειδικότερα, οι λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, και ψυχοθεραπείες.

Ωστόσο, η τακτική διαδικασία έγκρισης των θεραπειών ενέχει πολλές φορές ταλαιπωρία, δυσκολία και οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες με παιδιά και εφήβους ΑμεΑ, καθώς εάν δεν εγκριθεί η αίτησή τους, οφείλουν να την υποβάλουν εξαρχής, και μάλιστα τελικώς να επωμίζονται πλήρως το έξοδο για τις θεραπείες για τους μήνες που έμειναν ακάλυπτοι.

Έτσι, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζητά από τον Υπουργό Υγείας, να εξετάσει το ενδεχόμενο παιδιά με αναπηρία “εφ όρου ζωής”, να απαλλαγούν πλήρως από την διαδικασία τακτικής έγκρισης των θεραπειών τους ή έστω να ορίζεται ένα αρκετά μεγαλύτερο διάστημα επανάληψης της έγκρισης, για παράδειγμα 3 ή 5 έτη, αναλόγως με τη μορφή της πάθησης.

Όπως τόνισε ο Τάσος Μπαρτζώκας, η μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων για γονείς και οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ δεν είναι απλώς υποχρέωσή μας ως Πολιτείας, αλλά συνιστά ηθική επιταγή και κοινωνική αναγκαιότητα!

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69