tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Γκυρίνης: Προτεραιότητα η διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης αναφέρθηκε στη στρατηγική της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, αναδεικνύοντας τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από την έναρξη της θητείας του. Όπως επεσήμανε, η μέριμνα για τα αδέσποτα – αλλά και τα δεσποζόμενα – ζώα συντροφιάς αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Δήμου. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

Την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II", με την κατασκευή Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, χωρητικότητας 20 θέσεων, το οποίο περιλαμβάνει και κτηνιατρείο, με συνολικό προϋπολογισμό 366.000 ευρώ.

Τη σύσταση της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και τον ορισμό υπευθύνου για το πρόγραμμα διαχείρισης.

Την υποβολή αιτήματος για την πρόσληψη κτηνιάτρου ΠΕ, που έλαβε έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα συμπεριληφθεί σε μελλοντική προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Γκυρίνης τόνισε ότι η περιφορά των αδέσποτων ζώων σε δημόσιους χώρους δεν απαγορεύεται, αλλά αντιθέτως επιβάλλεται να επιστρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από έλεγχο και στείρωση, όπως προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η επιθετικότητα ενός ζώου δεν πρέπει να κρίνεται αυθαίρετα, αλλά βάσει των όρων που ορίζει η νομοθεσία.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν παραμένει αδιάφορη, αλλά είναι παρούσα και δραστήρια, αναγνωρίζοντας ότι ο δρόμος για την επίλυση του προβλήματος είναι μακρύς. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες του Δήμου για την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη για την προστασία τους ανήκει σε όλους.

Ο κ. Γκυρίνης κατέληξε με το μήνυμα ότι η επίλυση του προβλήματος απαιτεί συλλογική προσπάθεια, και μόνο με τη συνεργασία πολιτών και αρχών θα μπορέσουν να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69