tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης

Ως «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας και δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός Δήμου, Περιφέρειας ή Βουλευτής.

Ως προς το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 10 του ν. 4804/2021 (Α’ 90).

Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Ο Συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους. Ο Συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή. Κατά την εξέταση καταγγελιών, ο συμπαραστάτης μπορεί να αιτηθεί στοιχεία από το αρχείο των υπηρεσιών του δήμου, υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του ΠΔ 28/2015 (Α’ 34) για την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία. Εφόσον, ύστερα από εξέταση καταγγελίας, προκύψουν φαινόμενα κακοδιοίκησης, ο Συμπαραστάτης δύναται να υποβάλλει συστάσεις προς τις υπηρεσίες του δήμου για την αποτροπή επανάληψής τους.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης λαμβάνεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας ο Πρόεδρος δίνει το λόγο στους υποψήφιους που το επιθυμούν, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά με την υποψηφιότητά τους.

Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του Συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00, με την προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου και μέχρι την ως άνω ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή του εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας προσώπου ως «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης», να υποβάλλει γραπτή δήλωση-αίτηση που θα κατατίθεται αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου, στο γραφείο υποστήριξης πολιτικών οργάνων (Δημαρχείο, γραφείο 8, 1ος όροφος, Εθνικής Αντίστασης 62, Αλεξάνδρεια) υπόψη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό σημείωμα που να περιλαμβάνει στοιχεία σπουδών, επαγγελματικής εμπειρίας και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, email). Επίσης θα πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα του άρθρ. 10 του Ν. 4804/21/(Α’ 90).

Με την κατάθεση της σχετικής αίτησης ο υποψήφιος αποδέχεται ανεπιφύλακτα την κοινοποίηση των παραπάνω εγγράφων (δήλωση υποψηφιότητας, βιογραφικό, υπεύθυνη δήλωση) στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Πληροφορίες παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Γραφείο Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Αλεξάνδρειας, Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου: κα Ζαρκάδα Ολυμπία, γραφείο 8, 1ος όροφος, Εθνικής Αντίστασης 62, Αλεξάνδρεια, τηλέφωνο επικοινωνίας 2333350161.

Η ισχύς της παρούσας προκήρυξης καταλαμβάνει και τις δύο ψηφοφορίες που προβλέπει ο
νομοθέτης για την επιλογή του Συμπαραστάτη στην παρ. 2 του άρθρου 77 του ν. 3852/2010.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69