tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μύνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης εξέδωσε το εξής μήνυμα:

"Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκέμβρη 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Είναι γεγονός, πως ακόμη και σήμερα το φαινόμενο της βίας είναι διαδεδομένο σε μεγάλη κλίμακα σε όλο τον κόσμο και μάλιστα πολλές φορές είναι και ακραίο. Μεγάλο ποσοστό γυναικών και κοριτσιών, ζουν τη βία μέσα στην οικογένεια, τη βία μέσα στην κοινωνία ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, ηλικία.

Η σωματική, λεκτική, ψυχολογική βία, η ενδοοικογενειακή βία, ο βιασμός, η σεξουαλική κακοποίηση, η σωματεμπορία και η γυναικοκτονία δημιουργούν άσχημα συναισθήματα και προκαλούν φόβο, πόνο και εξευτελίζουν τις γυναίκες.

Η σημερινή ημέρα είναι ακόμη μια αφορμή για να ευαισθητοποιηθεί και να αφυπνιστεί η κοινωνία για τα περιστατικά βίας που δυστυχώς τα στοιχεία των τελευταίων χρόνων σοκάρουν και σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε παγκόσμιο. Αποτελεί ντροπή για τις αναπτυγμένες χώρες, αλλά και για τις αναπτυσσόμενες. Η συντήρηση στερεότυπων και πατριαρχικών αξιών δίνει χώρο στα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και μάλιστα αυξάνονται παρά την εξέλιξη της κοινωνίας.

Είναι ανάγκη αυτά τα στερεότυπα να πάψουν να υπάρχουν. Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε και να συμβάλλουμε στην πρόληψη και στην εξάλειψη αλλά και στην καταγγελία περιστατικών βίας. Καμία ανοχή.

Ο Δήμος μας μέσα από τα τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας Φύλων με το κατάλληλο προσωπικό, παρέχει ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν θέματα βίας.

Αποτελεί ευθύνη όλων μας, θεσμών και προσώπων και κυρίως της πολιτείας, τα παιδιά μας να μεγαλώσουν και να γίνουν πολίτες που θα σέβονται το δικαίωμα της επιλογής του καθενός και της καθεμιάς και να μην θεωρούν κτήμα τους τη σύντροφο ή τον σύντροφο.

Το μήνυμα της σημερινής μέρας, που θα πρέπει να γίνει κτήμα όλων είναι , καμία ανοχή στη βία, όχι άλλη σιωπή, ζήτα βοήθεια".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69