tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Το Δεκέμβρη του 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τη εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών με σκοπό και στόχο να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Είναι γνωστό ότι η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει χρώμα, τάξη ,φυλή ,ηλικία . Μπορεί να συμβεί σε κάθε οικογένεια ,σε κάθε σπίτι, σε κάθε γυναίκα.

Συγχρόνως στον καιρό της πανδημίας με την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί σημαντικά σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Όλες οι μέρες της απαγόρευσης είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τις γυναίκες που ζουν σε μη ασφαλή σπίτια .

Η ενδοοικογενειακή βία αφήνει πολλά και σοβαρά σημάδια στις παιδικές ψυχές και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ευθύνη όλων μας να πούμε ΟΧΙ στη σωματική βία, ΟΧΙ στην κακοποίηση των γυναικών, ΟΧΙ σε κάθε πράξη εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οφείλουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας από κάθε μορφή βίας, οφείλουμε σεβασμό στο βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αισθάνεται και να είναι σωματικά και ψυχολογικά ασφαλής. Ας ενώσουμε τις φωνές μας κατά της σωματικής βίας των γυναικών, γιατί στην περίπτωση αυτή η σιωπή είναι συνενοχή.

Ο Δήμος μας μέσα από το τμήμα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το κατάλληλο προσωπικό, η πολιτεία αλλά και κάθε δημόσια αρχή οφείλει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το πρόβλημα και να απαιτήσει να αυξηθούν οι δομές προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Κανείς δεν θα πρέπει να ανεχτεί και να σιωπήσει σε φαινόμενα βίας γιατί η σιωπή και η ανοχή τρέφουν τη βία".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69