tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δημιουργία στην Αλεξάνδρεια κέντρου εκπαίδευσης και αριστείας των χειριστών ελικοπτέρων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ

vesiropoulos lamropoulos dimarxos

Μία σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αλεξόπουλο, που αναβαθμίζει την Ημαθία, με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην στρατοπέδου 722 ΤΜΧ στην Αλεξάνδρεια και τη δημιουργία στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού της Αλεξάνδρειας, κέντρου εκπαίδευσης και αριστείας των χειριστών ελικοπτέρων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, πραγματοποιήθηκε μάλιστα και συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Λαμπρόπουλο. Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων για τις νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο χώρο του στρατοπέδου στην Αλεξάνδρεια.

Συγκεκριμένα, στην Έδρα της Σχολής Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια, σχεδιάζεται η έναρξη εντός του 2015, εργασιών αναβάθμισης και δημιουργίας των αναγκαίων κτιριακών υποδομών, προκειμένου να εξελιχθεί σε Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ center of excellence) ικανό να δέχεται και να εξυπηρετεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς χειριστές ελικοπτέρων από τα κράτη μέλη της συμμαχίας αλλά και όχι μόνο.

Η προοπτική αυτή θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την περιοχή και θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων για την υποδοχή των ελικοπτέρων chinook και τις υπόλοιπες κτιριακές υποδομές που θα πραγματοποιηθούν, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σε δήλωση του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Η Ημαθία πρέπει να αποκτήσει νέες δομές, που θα συνιστούν συγκριτικό πλεονέκτημα. Μέχρι σήμερα υπήρχε η τάση αποψίλωσης της Ημαθίας από δημόσιες και κρατικές δομές. Αυτή την τάση την αναστρέφουμε.
Η δημιουργία στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού του Κέντρου Αριστείας και Εκπαίδευσης των πιλότων ελικοπτέρων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και η αξιοποίηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, αποτελούν μια νέα δομή που θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69