tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

"Διδυμάνες" η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας ξεκινά το δημιουργικό της ταξίδι με την παράσταση «ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ».

Κοντά σας στις 8 Ιουλίου, στο Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη, στη Βέροια.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η μουσική παράσταση «ΟΙ ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ» βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Σπύρου Μπογδάνου (Συλλογή Διηγημάτων «Η ΔΕΠΑΙΝΑ») το οποίο με τη σειρά του είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία του 19ου αιώνα από την περιοχή Μαγαζιά των Παξών.

Η αληθινή αυτή ιστορία, συγκινητική και συνταρακτική χωρίς φανφάρες και υπερβολές, ακούγεται στην παράσταση από τα στόματα δύο γυναικών, που έχοντας καθαρθεί πια μετά το πέρας της ιστορίας, μπορούν πια να μιλήσουν για το τι συνέβη στις ζωές τους και για το πώς απέκτησαν αυτό το όνομα: «Διδυμάνες». Ισότιμος συνομιλητής τους σε όλη τη διάρκεια της παράστασης είναι ένας Χορός Γυναικών, που επίσης θυμάται, αναρωτιέται, πενθεί και γιορτάζει μαζί τους, καθώς η ιστορία ξετυλίγεται.

Το έργο εμπεριέχει επτά πρωτότυπες πολυφωνικές επεξεργασίες ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών. Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν και τα οποία έχουν υποστεί πολλές επεμβάσεις προκειμένου να λειτουργήσουν ως νέος, σύγχρονος ήχος μέσα στο έργο, είναι κατά κύριο λόγο από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, αλλά και από τις περιοχές των Παξών και της Κρήτης. Το κοινό τους χαρακτηριστικό, πέραν του ότι προέρχονται από την ελληνική μουσική παράδοση, είναι η δυνατότητα που μου παρείχαν να δημιουργήσω πάνω στο μελωδικό καμβά τους ένα ηχόχρωμα και μια αίσθηση που να παραπέμπει σε χορικά αρχαίας τραγωδίας, εξού και η αποκλειστική χρήση φωνών και κρουστών στα περισσότερα απ’ αυτά.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69