tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας θα διοργανώσει την 9η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων

Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας θα συνδιοργανώσει και φέτος την 9η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων με το Δήμο Βέροιας - Αντιδημαρχία Παιδείας, με το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) και με τις διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας. Η συνολική δράση έχει τίτλο «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων».

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στην φετινή διοργάνωση είναι:

Επιμορφωτικό σεμινάριο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον Δήμο Βέροιας - Αντιδημαρχία Παιδείας, το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Βορείου Ελλάδος και την διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας οργανώνει ένα θεατρικό σεμινάριο με θέμα Το Εφηβικό Θέατρο, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της «9ης Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων» και θα τοποθετηθεί χρονικά στις 17 ή/και 18 Φεβρουαρίου.

Εισηγητής: Σοφία Βγενοπούλου

Προϋπολογισμός: 1000 Ευρώ

Χώρος: Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς, ενώ τα έξοδα μετακίνησης των τελευταίων επιβαρύνουν τους ίδιους.

9ο Φεστιβάλ Θεάτρου Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας

Θα δοθεί η δυνατότητα σε εκατοντάδες εφήβους να συμμετάσχουν σε παραστάσεις αρχαίου, κλασικού και σύγχρονου δραματολογίου και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της επικοινωνίας, της συγκίνησης και της βιωματικής έκφρασης των συναισθημάτων τους. Το Φεστιβάλ δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Χώρος: Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας θα συμμετέχει στη διοργάνωση με την παροχή της τεχνικής υποστήριξης και της οργάνωσης τις ημέρες των παρουσιάσεων, καθώς και με τον σχεδιασμό του λευκώματος και του προωθητικού υλικού, αλλά όχι της εκτύπωσης αυτού.

Χρόνος υλοποίησης: Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 έως Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ώρες 8.30π.μ. έως 2.30μ.μ.

Χώρος: Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. 

Κατά τον 9η Θεατρική Άνοιξη Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας,

Τις παραστάσεις στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας θα παρακολουθούν κάθε φορά, κατά προτεραιότητα, οι μαθητές, οι εκπ/κοί και οι γονείς του σχολείου, που παρουσιάζει το έργο με το οποίο συμμετέχει.

Κάθε Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) μπορεί να συμμετέχει με μία παράσταση διάρκειας, το ανώτερο 1 ώρας και είναι υπεύθυνο για την επιλογή του έργου, τα κοστούμια, τα σκηνικά, καθώς και την τεχνική του κάλυψη. Επίσης θα έχει διαθέσιμο μέγιστο χρόνο 1 ώρα για την τοποθέτηση και την απομάκρυνση των σκηνικών.

Η συμμετοχή κάθε σχολείου θα γίνεται δεκτή, εάν έγκαιρα, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, αποσταλεί η δήλωση συμμετοχής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

Η Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 15 παραστάσεις κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του Φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια των ωρών 8.30π.μ. με 2:30μ.μ.

Τα έξοδα μετακίνησης του σχολείου βαρύνουν το σχολείο.

5η έκθεση εικαστικών για το θέατρο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας επανέρχεται με την 5η Έκθεση Εικαστικών για το Θέατρο για το σχολικό έτος 2023-24 που θα πραγματοποιηθεί 13-17 Μαΐου 2024 στον εκθεσιακό χώρο της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Έκθεση Εικαστικών για το Θέατρο

• Μάσκας-Προσωπείου

• Ζωγραφικής και προπλάσματα (μακέτες) για το Θέατρο -Σκηνογραφίας

1. Μάσκα-Προσωπείο

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων μπορούν να φιλοτεχνήσουν μάσκες - προσωπεία σε μέγεθος ανθρώπινου προσώπου, που να αναφέρονται σε μάσκες-προσωπεία ηθοποιών, κλόουν, καρνάβαλων, λαϊκών δρώμενων κ.ά.

Τα υλικά κατασκευής είναι στην ελεύθερη επιλογή των συμμετεχόντων μαθητών.

Κάθε μαθητής/-τρια πρέπει να μεριμνήσει η μάσκα που θα παραδώσει να διαθέτει άγκιστρο ανάρτησης από οποιοδήποτε υλικό, προκειμένου το προσωπείο να μπορεί να αναρτηθεί σε κάθετο ταμπλό.

Στο πίσω μέρος κάθε μάσκας-προσωπείου θα πρέπει να υπάρχουν με ευκρίνεια τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο μαθητή/-τριας, τμήμα-τάξη και η ταυτότητα του σχολείου (όνομα του σχολείου και το όνομα της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης στην οποία ανήκει).

2. Ζωγραφική για το Θέατρο-Σκηνογραφία

Οι μαθητές/-τριες Γυμνασίων και Λυκείων μπορούν να φιλοτεχνήσουν πίνακες ζωγραφικής με σχετική θεματολογία ή να κατασκευάσουν προπλάσματα (μακέτες) για το Θέατρο -Σκηνογραφία.

Κάθε Σχολείο επιλέγει τα καλύτερα έργα και τα υποβάλει στις κατά τόπους Διευθύνσεις έως τις 12 Απριλίου 2024, και αυτές τα αποστέλλουν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, συνοδευμένα με σύντομο πρακτικό.

Κάθε Σχολείο επιλέγει τα καλύτερα έργα και τα υποβάλει στις κατά τόπους Διευθύνσεις έως τις 12 Απριλίου 2024 και αυτές τα αποστέλλουν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, συνοδευμένα με σύντομο πρακτικό. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, βάσει της προκήρυξης δράσεων του Δικτύου θα σχεδιάσει λεύκωμα που θα περιλαμβάνει όλα τα έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν σε έκθεση από τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στον εκθεσιακό χώρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69