tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το «Σχολείο για κλόουν» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας πάει διακοπές!

sxoleio klooun25

Φέτος το χειμώνα (2014 -2015) το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν από κοινού στους μαθητές των δύο περιφερειών παιδιά το εξαιρετικό έργο του Friedrich Karl Waechter «Σχολείο για Κλόουν» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ακολούθησαν πολλές, μέχρι που το σχολείο μας έκλεισε 6 Μαρτίου με πολλούς εκπαιδευόμενους μικρούς κλόουν, που γέμιζαν τις ημέρες των παραστάσεων την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Το «Σχολείο» μας όμως βγήκε κι έξω από το θέατρο!

Πήγε στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας και εκπαίδευσε τους εκεί μαθητές, που γέμισαν το θέατρο για δυο μέρες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!
Μεταφέρθηκε στη σκηνή, που στήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, η οποία διοργάνωσε την 1η Γιορτή Σοκολάτας την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 και παρουσίασε απόσπασμα της παράστασης προσαρμοσμένο στα Χριστούγεννα, τραγούδησε και χόρεψε με το πλήθος κόσμου, που παρευρέθηκε, φωτογραφήθηκε με τους μικρούς θεατές και έβαψε τα μικρά χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών!
Πήγε στο 8ο δημοτικό σχολείο Βέροιας και συνάντησε τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της Λουκίας Ορφανίδου, εκπαιδευτικού της Θεατρικής Αγωγής του σχολείου, δούλεψαν μετά την παράσταση και οι ηθοποιοί της παιδικής-μαθητικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας Πασχάλης Αραμπατζής, Θωμάς Μπαντάς, Μαριλού Βόμβολου, Μάριος Κωνσταντίνου και Ανδρέας Βασιλείου βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του σχολείου, συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες για την παράσταση «Σχολείο για κλόουν» που παρακολούθησαν, τους ενέπλεξαν ενεργά σε θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην παράσταση, απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες τους και διασκέδασαν μαζί τους, φωνάζοντας το σύνθημα «Φανταζόμαστε, για να μη βαριόμαστε».

Έγινε αφορμή για βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Αναζήτηση της χαμένης παιδικότητας» από την ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο πάνω σε τεχνικές κλοουνερί, Ερατώ Πίσση, η οποία προετοίμασε τους ηθοποιούς της παράστασης «Σχολείο για κλόουν», ώστε να έρθουν σε μια πιο κοντινή επαφή με τη μαγεία του κόσμου των κλόουν, να κατανοήσουν πλήρως το μεγαλείο του και να το επικοινωνήσουν απλόχερα στο κοινό. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας στο πλαίσιο Κύκλου Σεμιναρίων Πολιτιστικών Θεμάτων, για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Παίζω με το θέατρο, παίζω θέατρο...».

Την παράσταση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και Καβάλας, «Σχολείο για Κλόουν» φέτος παρακολούθησαν στη Βέροια και Νάουσα πάνω από 7.000 μαθητές από σχολεία της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας καθώς και τα σχολεία ΑμεΑ, τα οποία ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στην πρόσκληση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας ευχαριστεί θερμά τις διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και πάνω από όλα τους μαθητές, που για ακόμη μια χρονιά επέλεξαν την παιδική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69