tsakiridis

pieria animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ομάδα "Δέση" του ΔΗΠΕΘΕ θα ανεβάσει την παράσταση "Μόρτισσες"

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας συνεχίζει τις παραστάσεις της Ερασιτεχνικής του Σκηνής για το 2023 με την παρουσίαση της ομάδας Δέση από τα θεατρικά του εργαστήρια. Την  Παρασκευή 12, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 14 Μαΐου, στις 9μμ, στο κέντρο διασκέδασης «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ», θα ανέβει η παράσταση "Μόρτισσες".

Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία:  Δημήτρης Γεωργόπουλος

Εικαστική Επιμέλεια Σκηνικών: Δαμιανός Οικονομίδης

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Creative / Art / Προβολή / Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Ψυχαράκης

Επικοινωνία / Οργάνωση / Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Ζωντανή Ενορχήστρωση: Θωμάς Αναγνωστόπουλος (κιθάρα), Ιωακείμ Παπατριανταφύλλου (μπουζούκι)

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ζωντανά: Δαμιανός Γκρίτζαλης, Δήμητρα Σταματίου

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά):  Αφροδίτη Καλαϊτζή, Δημήτρης Κεφάλας, Ταΐσια Κράβετς, Αναστασία Λέκκα, Κωνσταντίνα Λέκκα, Μελίνα Λούρη, Μαργαρίτα Μακρυκώστα, Ευστράτιος Μπεκιαρίδης, Ελένη Μπουτσικούδη, Μάγδα Ναζλίδου, Μαρία- Σαμίρα Ντίμπρα, Βίλμα Παντέλη, Γιάννης Παπαγιανόπουλος, Χρύσα Ρογιάννη, Κώστας Χαμαλής

----------------------------------------------------

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Οι «μόρτισσες» είναι μια ιστορία που μας μεταφέρει σε μια ρεμπέτικη εποχή, κάπου στα τέλη του 1940. Βρισκόμαστε στην «κοσμική ταβέρνα» της εποχής, «ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ». Αφεντικό του μαγαζιού, ο Τάκης. Δίπλα του η γυναίκα του, οι δυο γιοί του, ο ρεμάλης αδερφός του, οι τραγουδιάρες του μαγαζιού, ένα τσούρμο σερβιτόροι και μυστικά. Πολλά μυστικά και καλά θαμμένα κάτω από καθίσματα, πατώματα και ψυχές. Ώσπου αρχίζουν να βγαίνουν ένα-ένα στην επιφάνεια και τίποτε δεν είναι πια το ίδιο! Καλώς ήρθε μάγκα μου, στις Αναμνήσεις!

Ένα προσωπικό πόνημα το κείμενο αυτό, καθώς και όλη η έρευνα που προηγήθηκε σε εποχή, ιστορικά δεδομένα, φιγούρες και μορφές της περιόδου που ενδιέφεραν, μιας και αποτελεί μέρος της διπλωματικής μου εργασίας, στο μεταπτυχιακό δημιουργικής γραφής του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Η παρουσίαση δε τις παράστασης, στο χώρο που την ενέπνευσε: στις Αναμνήσεις! Ευχαριστώ πολύ για την αμέριστη βοήθεια και συνδρομή την καθηγήτρια και επόπτρια μου κ. Άννα Βακάλη, τους ανθρώπους της ομάδας ΔΕΣΗ της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας που έδωσαν ζωή στους ρόλους και στο κείμενο, καθώς και το Νίκο και τη Δήμητρα, όχι μόνο γιατί μου άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στο μαγαζί τους, αλλά κυρίως γιατί άνοιξαν την αγκαλιά τους!

----------------------------------------------------

INFO

Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαΐου 2023 | Ώρα: 21:00

Χώρος: Αναμνήσεις Live – κέντρο διασκέδασης (Νέας Ιωνίας 1, Βέροια)

Είσοδος: 5 ευρώ (δεν περιλαμβάνεται αντίτιμο ποτού)

Προπώληση: Γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Παύλου Μελά και Μπιζανίου, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών Δ. Βέροιας) | καθημερινά 08:00 – 14:00 | t: 2331078140.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα εισιτήρια που κρατούνται παραλαμβάνονται μόνο από τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και μέχρι την Παρασκευή 12/05 στις 14:00.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69