tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Το Θείο Τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα τριγυρνά στην Βέροια!

Η Κ.Ε.Π.Α. και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βέροιας φιλοξενούν την παράσταση «Το Θείο Τραγί»του Γιάννη Σκαρίμπα σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου, το Σάββατο 1ηΑπριλίου 2023, ώρα 9μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, όπου οι θεατές θα βιώσουν μία αντισυμβατική θεατρική εμπειρία . 

Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στις σκηνές της Θεσσαλονίκης και συνεχόμενα soldout, «Το Θείο Τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου, συνεχίζει την περιπλάνησή του στη Βέροια, αλητεύοντας σε νέες γειτονιές και νέους χώρους.

Το έργο

Μετά από ατελείωτες περιπλανήσεις, ο περιθωριακός Γιάννης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη αναζητώντας την αγάπη της νιότης του που, παντρεμένη πια με έναν πλούσιο αστό, έχει δημιουργήσει μια ζωή που υπακούει στα «πρέπει» της κοινωνίας. Ισορροπώντας ανάμεσα στο Καλό και το Κακό, ο αντιήρωας και εχθρός του καθωσπρεπισμού και της υποκρισίας Γιάννης, θέλει να εκδικηθεί για τον πληγωμένο του έρωτα και να προκαλέσει συγκρούσεις, ταρακουνώντας συθέμελα τις κοινωνικές συμβάσεις και τις καθιερωμένες αξίες.

Η παράσταση

Ο Στάθης Μαυρόπουλος ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα, συμπράττοντας επί σκηνής με τους εν χορώ Διονύση Καραθανάση, Ιωάννα Λαμνή και Ιωάννα Σιδηροπούλου, σε ένα πρωτότυπο θεατρικό γεγονός που πλαισιώνεται από φωτισμούς και ηχητικά τοπία που δημιουργούνται ζωντανά μπροστά στους θεατές. Τη δημιουργία των ηχοτοπίων αναλαμβάνει ο Σάββας Τραπεζάνογλου, ενώ την όψη της παράστασης υπογράφει η Μαρία Καβαλιώτη. 

Μια παράσταση φτιαγμένη να «γκιζιρνά» αλήτικα όπως ο ήρωάς της, που «μετατοπεί» τα πράγματα προς μια αναρχική ανάγνωση-θέαση του κόσμου.

«Να γεννιέται - μούλος - ο χρόνος…να δημιουργούνται οι ορίζοντες…».

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

«[…] μια θεατρική πρόταση με συγκροτημένη άποψη που την υποστήριξαν με κέφι, καλό σκηνικό συντονισμό και επικοινωνιακή χημεία όλοι οι συντελεστές. Από τις πλέον απαιτητικές και αισθητικά σύνθετες δουλειές της ομάδας «Γκραν Γκινιόλ». Δικαίως χειροκροτήθηκε. Δείτε την.»(Σάββας Πατσαλίδης, Parallaximag.gr)

«[…] Η ομάδα «Γκραν Γκινιόλ» στήνει μια παράσταση – σπουδή στο έργο του Γιάννη Σκαρίμπα. Στο ιδιαίτερο, αντισυμβατικό και παράλογο ύφος της γραφής του, στο «α- λα – Σκαρίμπα» κατά τον Φώτη Κόντογλου ύφος που σφράγισε τα ελληνικά γράμματα και αποτέλεσε υλικό για διαλέξεις, συζητήσεις, αντεγκλήσεις, διαλόγους, διασκευές και παρουσιάσεις σε εκδηλώσεις Τέχνης και Λόγου, η ομάδα περιπλανιέται, απλώνει, συμμαζεύει και τέρπει θεατές και μέλη της.»(Παύλος Λεμοντζής, cityportal.gr)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Γιάννης Σκαρίμπας

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Χρήστος Παπαδημητρίου

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη

Φωτισμοί: Διονύσης Καραθανάσης

Ηχοπεριβάλλοντα: Σάββας Τραπεζάνογλου

Κατασκευές:Γιώργος Μαυρόπουλος

Teaser: Πάνος Βλασσάς

Αφίσα: Βίκτωρ Γκουντάρας – StudioHervik

Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου

Παραγωγή: Γκραν Γκινιόλ

Επί σκηνής:Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή, Στάθης Μαυρόπουλος, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Σάββας Τραπεζάνογλου.

Διάρκεια παράστασης: 75’ (χωρίς διάλειμμα) 

Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέ-κνων & άνω των 65)  

Προπώληση εισιτηρίων: Γραμματεία Χώρου Τεχνών, Παύλου Μελά & Μπιζανίου, τηλ. 2331078100

Και μέσω https://www.viva.gr/tickets/theater/theaterondemand/to-theio-tragi-tou-gianni-skarimpa/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69