tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Ρουλεμάν»: Άλλη μια προσεγμένη θεατρική παράσταση που κέρδισε το στοίχημα με το κοινό

Γράφει η Χρύσα Λαμπροπούλου

Την  παρθενική τους εμφάνιση μπροστά σε  κοινό έκαναν χθές   « Τα καθάρματα »,  μία εκ των θεατρικών ερασιτεχνικών  ομάδων ενηλίκων του ΔΗ. ΠΕ.ΘΕ . Βέροιας , σε μια σύνθεση κειμένων με τον τίτλο  «Ρουλεμάν » που επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε ο  καθηγητής τους Πέτρος  Μαλλιάρας.

Σε έναν χώρο ατμοσφαιρικό  συνάμα όμως και δύσκολο από άποψη ακουστικής και ορατότητας ,  η ομάδα ανταποκρίθηκε παραπάνω  από  αξιοπρεπώς  και το αποτέλεσμα ήταν για άλλη μια φορά ένα καλοκουρδισμένο ομαδικό  σύνολο , σαν μια χορογραφία ensemble   που δεν υπάρχoυν  πρωταγωνιστές και δεύτεροι ρόλοι, σήμα κατατεθέν στις παραστάσεις  του σκηνοθέτη  Μαλλιάρα .   Ιδιαίτερα  ευχάριστη  έκπληξη και η διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση  της  σκηνής  του σκυλάδικου  που με τη μουσική  επιμέλεια του Αλέξανδρου Καροτσέρη ήταν από τις καλύτερες  στιγμές της  παράστασης.

Η υπόθεση του έργου, το  έγκλημα πάθους  που διαπράττει  ένας  καταχραστής και καταφερτζής δημόσιος  υπάλληλος  , αδιάφορος ως  παρουσιαστικό και προσωπικότητα   «σαν μουτζούρα»   δίπλα στη λαμπερή, ονειροπόλα  επαρχιώτισσα μνήστή του , όπως εύστοχα  αναφέρει  σε κάποια στιγμή του έργου ένας  μάρτυρας  της  ιστορίας .   Μια ιστορία με πρόσωπα και καταστάσεις  από τη μεταπολεμική δεκαετία του ’50,  διαχρονική  όμως και παγκόσμια  και κυρίως καταδικασμένη  να επαναλαμβάνεται όπως  πολύ εύστοχα επαναλαμβάνεται στο σημείωμα του σκηνοθέτη.

Παρ’ολο όμως  το δραματικό άξονα  γύρω από τον οποίο ξετυλίγεται η υπόθεση , η παράσταση  έχει ένα βαθύ , πικρό , αλαζονικό χιούμορ  που το κατατάσσει  σαν είδος  στη δραματική κομεντί . Εύστοχη επιλογή  , μιας και  το κοινό έχει ανάγκη να ξεφύγει όσο ποτέ άλλοτε   από τα δυσάρεστα γεγονότα της επικαιρότητας  που μας κατακλύζουν καθημερινά. 

Εν κατακλείδι ,  η αντισυμβατική σκηνοθετική  προσέγγιση,  η φρέσκια οπτική ματιά και η προσεγμένη αισθητική στο σύνολο τόσο της  διαφημιστικής προβολής όσο και της παρουσίασης,  είναι στοιχεία  που είναι πλέον συνώνυμα  με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

και με πολλή  χαρά  βλέπουμε να ακολουθούνται πιστά και στις ερασιτεχνικές ομάδες που  το αποτέλεσμα της δουλειάς τους μόνο έτσι δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.   

Απόδειξη, η ολοένα θερμότερη  ανταπόκριση που υπάρχει από το κοινό της πόλης και  είναι  το επιστέγασμα της  εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται  και  το θερμό χειροκρότημα  για  τους ερασιτέχνες  - ηθοποιούς , φίλοι , συμπολίτες μας  που  ξεπερνούν εαυτόν  και καθημερινά εμπόδια  ως αληθινοί εραστές  της τέχνης  που υπηρετούν.

Χρύσα Λαμπροπούλου

Δημοσιογράφος

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69