tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ιστορίες ανθρώπων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, πίσω από τις κουίντες

Μάρτιος 2021, δεύτερη χρονιά της πανδημίας της covid- 19 που έπληξε όλο τον πλανήτη… Εμφανίστηκε το 2020 στη ζωή μας και συνεχίζει ακάθεκτη να πλήττει και τον χώρο του Θεάτρου.

Όμως στην τέχνη δεν υπάρχει αδιέξοδο. Τέχνη είναι η ίδια η ζωή και δεν σταματάει να γεννάει και να δημιουργεί. Έτσι, με την παράλληλη ανάπτυξη της ψηφιακής διακυβέρνησης και της τεχνολογίας, το θέατρο βρήκε ένα αναγκαίο υποκατάστατο επικοινωνίας, ένα σημείο έκφρασης αλλά και επαφής με το κοινό, μέσα από το διαδίκτυο, από τα live streaming ή από τις πλατφόρμες επικοινωνίας, με συζητήσεις και παρουσιάσεις πολιτιστικών δράσεων,  μουσικών και θεατρικών σχημάτων αλλά και συνεντεύξεων με τη μορφή podcast.

Νέες  προτάσεις αλληλεπίδρασης, κάτι σαν εμβόλιο για τον πολιτισμό μέχρι να ξανανάψουν τα φώτα της σκηνής!

Μία σειρά από τέτοιες συνεντεύξεις, με την επιμέλεια της δημοσιογράφου Σοφίας Γκαγκούση, επιχειρεί και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας καταγράφοντας παράλληλα την ιστορία του θεάτρου, πίσω από  τις κουίντες. Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται επί σκηνής, όταν δεν υπάρχει κοινό, είναι οι  σκηνογράφοι, οι τεχνικοί, οι φροντιστές,  οι ηλεκτρολόγοι, οι τεχνίτες, οι κατασκευαστές των σκηνικών και των ρούχων και όσοι φροντίζουν για μία παράσταση, από τις πρόβες μέχρι το τελικό χειροκρότημα και την υπόκλιση των ηθοποιών. Γιατί το θέατρο είναι συλλογική δουλειά και κάθε συντελεστής είναι ισχυρός κρίκος στην αλυσίδα της παραγωγής ενός πολιτιστικού προϊόντος. Είναι αυτοί που δίνουν «εικόνα και ήχο», με τις οδηγίες και την εποπτεία  του σκηνοθέτη….

Από το 1983 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας έχουν δουλέψει ατελείωτες ώρες,  χωρίς να κοιτούν το ρολόι τους,  κάποιοι άνθρωποι που η ζωή τους υπήρξε άρρηκτα δεμένη με τις παραγωγές του τοπικού θεάτρου:

 Γιώργος Βέγκος – ηλεκτρολόγος, φωτιστής και όχι μόνο

 Σάκης Αβραμίδης – ηχολήπτης και όχι μόνο

 Διονύσης Λυκοστράτης – μηχανικός σκηνής, κατασκευαστής σκηνικών και όχι μόνο

Κώστας Κωστόπουλος – τεχνικός σκηνής, οδηγός και όχι μόνο

 Αντώνης Στεφανόπουλος – σκηνογράφος, ηλεκτρολόγος,  φωτιστής και όχι μόνο

Θυμούνται και μιλούν για τη δουλειά τους  και την πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.,  μέσα από τις εμπειρίες τους.

Οι ψηφιακές συνεντεύξεις  θα ανέβουν στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στο youtube και στο  soundcloud και οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να τις ακούσουν, αφού κοινοποιηθούν τα links τους.

-Εγγραφείτε στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

- youtube: https://bit.ly/2NSxx1Y

- soundcloud:  https://bit.ly/3e0VTS1

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69