tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας θα πραγματοποιήσει και φέτος την Θεατρική Άνοιξη - Ποιες δράσεις θα γίνουν

Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας αποφάσισε τη διοργάνωση της 8ης Θεατρικής Άνοιξης και τη συνδιοργάνωση αυτών με το Δήμο Βέροιας – Αντιδημαρχία Παιδείας, με το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) για δεύτερη χρονιά και όπως συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια, με τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Το θέατρο μέσα στην τάξη»

Επιμορφωτικό θεατρικό σεμινάριο
Βέροια, 25,26 Απριλίου, 2020

«Το θέατρο μέσα στην τάξη»

Τo ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ο Δήμος Βέροιας – Αντιδημαρχία Παιδείας, το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην ΕκπαίδευσηΓραφείο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας οργανώνουν ένα διήμερο βιωματικό θεατρικό σεμινάριο με θέμα «Το θέατρο μέσα στην τάξη».

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της «8ης Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Χώρος: Χώρος Τεχνών και 1ο Γυμνάσιο, Βέροια.

Το πρόγραμμα του διήμερου:
Σάββατο: 25/04/ 2020, 12.00 - 21.00
Κυριακή: 26/04/2020, 10:00 – 18.00

Τα βιωματικά εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευόμενοι θα ασκηθούν στη μεθοδολογία και την τεχνογνωσία της ομάδας, θα διερευνήσουν νέες ιδέες αλλά και τρόπους υλοποίησής τους, θα αποκτήσουν εργαλεία προσέγγισης της θεατρική πράξης. Απώτερος στόχος είναι να δοθούν στους εκπαιδευτικούς εργαλεία ώστε να ετοιμάσουν μια θεατρική παράσταση μέσα στην τάξη.

Το σεμινάριο θα εμβαθύνει σε ουσιαστικά ερωτήματα που απασχολούν τους συντονιστές ομάδων:

- Πώς διαμορφώνεται μία καλλιτεχνική ιδέα (concept);
- Πώς προσεγγίζεται η ομάδα, πώς δεσμεύεται σε μακροχρόνιο στόχο;
- Ποια είναι τα στάδια εργασίας για την υλοποίηση του καλλιτεχνικού δημιουργήματος;
- Ποια είναι τα εργαλεία δουλειάς, πώς προσεγγίζεται η προσωπική αφήγηση και μαρτυρία;
- Πώς η αφήγηση-εξομολόγηση μεταμορφώνεται σε καλλιτεχνική δημιουργία με απήχηση στο ευρύ κοινό και όχι μόνο στο στενό κύκλο των συμμετεχόντων;
- Πώς σκιαγραφείται η λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ καλλιτεχνικού και ανθρωπιστικού έργου;
- Πού άπτονται τα ζητήματα δεοντολογίας;

Η εκπαίδευση εμπλέκει τους εκπαιδευόμενους σε πρακτική και βιωματική άσκηση σε ομάδες εργασίας.

*    8ος Θεατρικός διαγωνισμός Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας

Επτά συνεχόμενα έτη (άνοιξη 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019) το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Κεντρικής Μακεδονίας (από πέρυσι) και οι Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πραγματοποίησαν Μαθητικούς Αγώνες Θεάτρου , στην αίθουσα της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο 8ος Θεατρικός διαγωνισμός Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας κινείται προς το όγδοο έτος της εφαρμογής της και ετησίως συμμετέχουν περί τα 20 σχολεία με τις θεατρικές ομάδες τους, 500 μαθητές -τριες και 50 εκπαιδευτικοί!!!

Δίνεται η δυνατότητα στις εκατοντάδες των εφήβων μας να συμμετάσχουν σε Θεατρικούς Αγώνες αρχαίου, κλασικού και σύγχρονου δραματολογίου και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της επικοινωνίας, της συγκίνησης και της βιωματικής έκφρασης των συναισθημάτων τους . Έρχονται σε επαφή με σημαντικά κείμενα, μέσα από τα οποία εμπλουτίζονται περαιτέρω, με τις διαχρονικές αξίες που η θεατρική τέχνη εμπεριέχει, συμπυκνώνει και εμπεδώνει.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στο πνεύμα των καταστατικών του υποχρεώσεων και της επιτυχούς μας συνεργασίας στον 1ο, 2ο , 3ο, 4ο , 5ο, 6ο και 7ο Θεατρικό Διαγωνισμό την άνοιξη του 2013, 2014, 2015, 2016, 2017. 2018 και 2019 αντίστοιχα, επανέρχεται με την πρόταση για έβδομη συνεχόμενη χρονιά με τον 8ο Θεατρικός διαγωνισμός Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας κατά τις παρακάτω ημερομηνίες : Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 έως Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, ώρες 8.30π.μ. έως 3.30μ.μ.

Η τελετή βραβεύσεων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαΐου 2020, ώρα 10.00π.μ. Κατά τον 8ο Θεατρικό διαγωνισμό Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας

• Τις παραστάσεις στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας θα παρακολουθούν κάθε φορά, κατά προτεραιότητα, οι μαθητές, οι εκπ/κοί και οι γονείς του σχολείου, που παρουσιάζει το έργο με το οποίο συμμετέχει.

• Η Κριτική Επιτροπή θα κατατάξει και θα επιβραβεύσει τις προσπάθειες των θεατρικών ομάδων των Γυμνασίων και Λυκείων ως ακολούθως:

• Βραβείο καλύτερης παράστασης.

• Α' ανδρικού ρόλου, Α' γυναικείου ρόλου, Β' ανδρικού ρόλου, Β' γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, μουσικής επιμέλειας, στίχου και ερμηνείας τραγουδιού, χορογραφίας, κινησιολογίας, επιλογής έργου, διασκευής έργου, video art, πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας.

Κάθε Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) μπορεί να συμμετέχει με μία παράσταση διάρκειας, το ανώτερο 1 ώρας και είναι υπεύθυνο για την επιλογή του έργου, τα κοστούμια, τα σκηνικά, καθώς και την τεχνική του κάλυψη.

Η συμμετοχή κάθε σχολείου θα γίνεται δεκτή, εάν έγκαιρα, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, αποσταλεί η δήλωση συμμετοχής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

Η Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 15 παραστάσεις κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του διαγωνισμού, κατά τη διάρκεια των ωρών 8.30π.μ. με 3μ.μ. Σε περίπτωση, που οι αιτήσεις είναι πάνω από 15 και δεν υπάρχει δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι στο διαγωνισμό, θα γίνει επιλογή των παραστάσεων από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ανθρώπους του θεάτρου, γι αυτό απαιτείται το φάκελο συμμετοχής να συνοδεύουν δύο τουλάχιστον φωτογραφίες από της πρόβες και ένα dvd διάρκειας 10 λεπτών.

• 4ος διαγωνισμός εικαστικών για το θέατρο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, όπως και κατά τα διδακτικά έτη 2016 - 2017, 2017 - 2018 και 2018 - 2019 σε συνεργασία με το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Κεντρικής Μακεδονίας (από πέρυσι) και τις Διευθύνσεις Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας προκηρύσσει τον 4ο διαγωνισμό Εικαστικών (μάσκας-προσωπείου και ζωγραφικής για το θέατρο-σκηνογραφίας).

1η Δράση:.«Διαγωνισμός Εικαστικών»

1. Μάσκας-Προσωπείου

2.Ζωγραφικής και προπλάσματα (μακέτες)για το Θέατρο-Σκηνογραφίας. Ι.Μάσκα-Προσωπείο

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, στα πλαίσια του μαθήματος της αισθητικής αγωγής, ή των σχολικών δραστηριοτήτων, μπορούν να φιλοτεχνήσουν μάσκες - προσωπεία σε μέγεθος ανθρώπινου προσώπου, που να αναφέρονται σε μάσκες-προσωπεία ηθοποιών, κλόουν, καρνάβαλων, λαϊκών δρώμενων κ.ά.

Τα υλικά κατασκευής είναι στην ελεύθερη επιλογή των συμμετεχόντων μαθητών.

Κάθε μαθητής να μεριμνήσει η μάσκα, που θα παραδώσει να διαθέτει άγκιστρο ανάρτησης, από

οποιοδήποτε υλικό προτιμά, προκειμένου το προσωπείο να μπορεί να αναρτηθεί σε κάθετο ταμπλό.

Στο πίσω μέρος κάθε μάσκας-προσωπείου θα υπάρχουν με ευκρίνεια τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο μαθητή, τμήμα-τάξη και η ταυτότητα του σχολείου (όνομα του σχολείου και το όνομα της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης, που ανήκει).

2. Ζωγραφική για το Θέατρο-Σκηνογραφία

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, στα πλαίσια του μαθήματος της αισθητικής αγωγής, μπορούν να φιλοτεχνήσουν πίνακες ζωγραφικής ή να κατασκευάσουν προπλάσματα (μακέτες) για το Θέατρο -Σκηνογραφία.

Θεματογραφία και έμπνευση: από όλο το εύρος του κλασικού, του νεότερου και του σύγχρονου ελληνικού και ξένου δραματολογίου.

Σε περίπτωση που το έργο είναι πίνακας, κάθε μαθητής να μεριμνήσει το έργο, που θα παραδώσει, να διαθέτει άγκιστρο ανάρτησης, προκειμένου ο πίνακάς του να μπορεί να αναρτηθεί σε κάθετο ταμπλό.

Κάθε Σχολείο επιλέγει τα καλύτερα έργα και τα υποβάλει στις κατά τόπους Διευθύνσεις έως τις 17 Απριλίου 2020, και αυτές τα αποστέλλουν στην Κριτική Επιτροπή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, συνοδευμένα με σύντομο πρακτικό.

Η Κριτική Επιτροπή συνέρχεται σε ολομέλεια, την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 , αριθμεί κάθε έργο, αξιολογεί και επιλέγει τα έργα συντάσσοντας προς τούτο σχετικό πρακτικό με τα ακριβή στοιχεία των διακριθέντων.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, βάσει της προκήρυξης δράσεων του Δικτύου θα εκδώσει όπως και πέρυσι, λεύκωμα, που θα περιλαμβάνει όλα τα έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν σε έκθεση από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 έως και την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 στον εκθεσιακό χώρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69