tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επετειακή μουσικοθεατρική παράσταση θα διοργανώσει ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση «Ιστορία Γραμμένη με χορό» θα παρουσιαστεί στις 13 Απριλίου 2019 στις 8 το βράδυ στο Χώρο Τεχνών Βέροιας από το Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου στο πλαίσιο εορτασμού των σαράντα (40) χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική παράσταση, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου, με στόχο να επικοινωνήσει το λαογραφικό παρελθόν, ό,τι ονομάζεται «άυλος πολιτισμός», αναδεικνύοντας παράλληλα το ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό ύφος των περιοχών του Εύξεινου Πόντου από τη σκοπιά των βιωματικών μουσικών και χορευτών. Ένα ταξίδι στο παρελθόν με συνοδοιπόρους τους πρεσβευτές του «άυλου πολιτισμού» τους βιωματικούς μουσικούς και χορευτές που θα δώσουν «χρώμα» και «μυρωδιά» μιας άλλης εποχής στην παράσταση.

Στην παράσταση θα παρακολουθήσετε παιδιά 4ης και 5ης γενιάς να μιλούν την ποντιακή διάλεκτο, να κάνουν αγροτικές εργασίες, να παίζουν παιχνίδια και μουσικά όργανα των προσφύγων παππούδων τους, να τραγουδούν και να χορεύουν με το ύφος των μακρινών προγόνων τους. Τα περισσότερα νέα παιδιά που συμμετέχουν στην παράσταση δεν είχαν την δυνατότητα ή την τύχη να μεγαλώσουν με ανθρώπους που διατηρούσαν νωπές τις μνήμες των αλησμόνητων πατρίδων τους, εντούτοις αγαπούν και βιώνουν την ποντιακή παράδοση μέσα στη μεγάλη αγκαλιά του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου. Νέοι άνθρωποι σμίγουν μέσα τους το παρελθόν και το μέλλον. Διψούν για γνώση, έμπνευση και συγκίνηση και καθιστούν την προσπάθειά αυτή όχι μόνο ελκυστική αλλά και συλλεκτική.

Το σενάριο, τη λαογραφική έρευνα και τη διδασκαλία του χορού έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Ασβεστάς ενώ συμμετέχουν συνολικά πάνω από 170 χορευτές και ηθοποιοί!

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου (13/04/2019) στις 8 το βράδυ στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Εισιτήρια θα διατίθενται στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69