tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συγκίνησαν «Οι Δούλες» της Πειραματικής Σκηνής στην Στέγη (φωτογραφίες, βίντεο)

Η παράσταση «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ παρουσιάστηκε το Σάββατο 27 από την Θεατρική Σκηνή Ενηλίκων «Πειραματική Σκηνή» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Επόμενη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8.00μ.μ., με γενική είσοδο 5€.

Οι θεατές παρακολούθησαν πως δύο υπηρέτριες, η Κλαιρ και η Σολάνζ, στην προσπάθειά τους να αποδράσουν από την καταπίεση της Κυρίας τους καταστρώνουν σχέδια για να την εξοντώσουν. Καθημερινά παίζουν ένα παιχνίδι αλλαγής ταυτότητας, η Κλαιρ υποδύεται την Κυρία τους και η Σολάνζ παριστάνει την Κλαιρ. Ώσπου κάποια στιγμή για να απαλλαγούν από το ζυγό της Κυρίας τους, μετά από ψεύτικες καταγγελίες τους, ο σύζυγος της Κυρίας μπαίνει στη φυλακή και εκείνη μένει ανυπεράσπιστη. Έτσι, αποφασίζουν να τη δηλητηριάσουν. Όμως οι προσδοκίες τους διαψεύδονται. Μαθαίνουν πως ο Κύριος έχει αφεθεί ελεύθερος και, καθώς βρίσκονται σε πανικό, αποκαλύπτουν άθελά τους το νέο στην Κυρία, που φεύγει για να τον συναντήσει. Οι δύο κοπέλες μένουν μόνες τους και επιστρέφουν ξανά στο παιχνίδι τους. Μόνο που αυτή τη φορά το τέλος είναι επώδυνο.

Δείτε ένα απόσπασμα από την παράσταση:

Οι συντελεστές της παράστασης: 
Σκηνοθεσία: Kωνσταντίνος Αποστολίδης 
Σκηνικά: Ροδούλα Παπαδάκη 
Κοστούμια: ομάδα «Πειραματική Σκηνή» 
Πρωτότυπη Μουσική: Πέτρος Ρίστας 
Πιάνο: Πέτρος Φάκας 
Σαξόφωνο: Δημήτρης Γκατζής 
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος - Kωνσταντίνος Αποστολίδης 
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Κάτια Κουπίδου 
Αφίσα - πρόγραμμα : Σίμος Καραγαβριηλίδης 
Οργάνωση παραγωγής – προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμήνευσαν: 
Σολάνς: Όλγα Παπαδοπούλου 
Κλαίρη: Εύη Μαρκοπούλου 
Κυρία: Μαίρη Μεγγιάνη

Σημείωμα σκηνοθέτη

Τρεις γυναίκες, που στριμώχνονται σε δύο σώματα, ένα παράθυρο σε ένα σπίτι χωρίς καμία αχτίδα φωτός. Μια θεατρική παράσταση, στημένη και χιλιοπαιγμένη από τις δούλες στην υπέρτατη υπερβολή, πάνω σ’ ένα σανιδένιο πάλκο καθημερινής ζωής. Ένα θέατρο μέσα στο θέατρο. Η Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας για μια ακόμη φορά παίζει μαζί σας ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι ενηλίκων, που αναζητά την αλήθεια μέσα στην υπερβολή, τον ψίθυρο μέσα στην κραυγή, τη λογική μέσα από την τελετουργία, τη διέξοδο μέσα από τον παραλογισμό. Που αναζητά και αποζητά τη διανοητική συνέργεια των θεατών σ’ ένα παιχνίδι ερωταποκρίσεων με κυρίαρχο ερώτημα: θέλουμε να ονειρευόμαστε ξέροντας ότι υπάρχουν κι οι εφιάλτες;

 
 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69