tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Παπανικολάου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Παπανικολάου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 η παρουσίαση των στόχων και των δράσεων της θεατρικής ομάδας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας «Αστεράκια».

Εισηγήτριες ήταν η κ. Μαρία Κυροπούλου, ειδική παιδαγωγός και εμψυχώτρια του θεατρικού εργαστηρίου «Αστεράκια» και η κ. Κατερίνα Γρηγοριάδου υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας. Η παρουσίαση με θέμα «Αυτισμός και Θέατρο» διεξήχθη στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, που διοργανώνει το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο. Η κ. Κυροπούλου μοιράστηκε την εμπειρία της ως εμψυχώτρια του εργαστηρίου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με την διεπιστημονική ομάδα του κέντρου δίνοντας έμφαση στον παρεμβατικό ρόλο της δραματοποίησης των κοινωνικών ιστοριών σε άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ).

Οι κοινωνικές ιστορίες αποτελούν οπτικοποιημένα κοινωνικά σενάρια, τα οποία μετουσιώνονται στην ομάδα «Αστεράκια» σε μικρού μήκους θεατρικά εικονογραφημένα κείμενα που ερμηνεύουν τα μέλη της επί σκηνής. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο θεατρικό αυτό εργαστήρι έρχονται αντιμέτωποι με πολυαισθητηριακά ερεθίσματα και καλούνται να ερμηνεύσουν κοινωνικούς ρόλους σε ατομικό ή και ομαδικό επίπεδο με αποτέλεσμα να ενισχύουν τις κοινωνικο-συναισθηματικές τους δεξιότητες και παράλληλα να ενδυναμώνουν τον γλωσσικό, γνωστικό και αισθητηριακό τομέα ανάπτυξής τους.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων θεραπευτών ψυχικής υγείας για τη δυναμική του θεάτρου στην ψυχοσύνθεση των παιδιών με ή χωρίς αυτισμό. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας ευχαριστεί το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Παπανικολάου - ιδιαίτερα τον κ. Θεολόγο Σεϊτανίδη, λογοθεραπευτή και την κ. Λίλιαν Αθανασοπούλου, παιδοψυχίατρο, μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου - για την πρόσκληση και εύχεται μια δημιουργική χρονιά σε όλους τους ειδικούς-θεραπευτές που το στελεχώνουν.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69