tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κύκλος εργαστηρίων για το playback θέατρο

"... ανάμεσα στην ψυχοθεραπεία και την τέχνη, τη σκηνική δράση και τη ζωή..."

Τι είναι το Playback Θέατρο;
Πρόκειται για ένα είδος παράστασης, που δεν μοιάζει με το συνηθισμένο θέατρο όπου παίζεται κάποιο συγκεκριμένο έργο.
Στην ιδιότυπη αυτή μορφή αλληλεπιδραστικής θεατρικής πράξης, η παράσταση συν-δημιουργείται αυτοσχεδιαστικά και άμεσα από θεατές και ηθοποιούς. Ιστορίες, όνειρα, στιγμές, προσδοκίες, μικρά και μεγάλα γεγονότα της καθημερινής ζωής, ζητήματα που μπορεί όλους να μας αφορούν αλλά δεν παύουν να βιώνονται από τον καθένα μας με ξεχωριστό τρόπο. Οι αφηγήσεις αυτές "διατίθενται" από το κοινό στους ηθοποιούς, οι οποίοι και τις ζωντανεύουν άμεσα, αυτοσχεδιαστικά στη σκηνή, χωρίς καμία συνεννόηση και προετοιμασία.

30 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης
Ημερομηνίες:

ΣΑΒ. 4/10/2014
ΣΑΒ. 11/10/2014 & ΚΥΡ.12/10/2014
ΣΑΒ. 18/10/2014 
ΣΑΒ. 25/10/2014 & KYP. 26 /10/2014
ΩΡΕΣ: (σαβ.) 16:00-21:00 & (κυρ.) 12:00– 17:00
Συνολικό Κόστος Εργαστηρίου: 50€(για όσους πραγματοποιήσουν εγγραφή ως 28/9)
60€ (για όσους πραγματοποιήσουν εγγραφή από 29/9 έως έναρξη) Μέγιστος αριθμός 14 συμμετεχόντων. Μικρές αλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν, κατόπιν συνεννοήσεως.
Την τελευταία Κυριακή 26/10 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή παράσταση, ώρα 7μμ- 9μμ.

Χώρος πραγματοποίησης:
Βάτραχος, Μ. Καρακωστή 13 Βέροια

Κύρια σημεία
• ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟΥ
• ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ PLAYBACK
• ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
• ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ PLAYBACK, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ

Στόχος του Σεμιναρίου
Πρόκειται για έναν εισαγωγικό κύκλο όπου διδάσκονται και βιώνονται οι βασικές αρχές του Playback (μέσα από την προσέγγιση PSP- process stage praxis- http://www.petrostheodorou.gr/ ).Το άτομο που συμμετέχει βελτιώνει την ικανότητά του να σχετίζεται, καθώς μαθαίνει να ακούει, να μοιράζεται, να αυτοσχεδιάζει μέσα από την πράξη της επαφής. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει καθώς δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία. Αναπτύσσεται το αίσθημα της ουσιαστικής συνύπαρξης, της συν-δημιουργίας ,της ανθρώπινης επαφής, καθώς είναι μία ευκαιρία συνάντησης μέσα στους τόσο δύσκολους καιρούς, στους οποίους βιώνουμε έντονα την αστάθεια και την απομόνωση. Το σεμινάριο αυτό τιμά τόσο την μοναδικότητα του καθενός, όσο και τον κοινό χώρο που αναπτύσσονται οι σχέσεις μεταξύ των μελών.

H ομάδα Playback θεάτρου Aqu Na This
δημιουργήθηκε το 2008 και εκπαιδεύτηκε με 3ετη σεμιναριακη πράξη από μέλη της ομάδας TING και τον Πέτρο Θεοδώρου ( http://www.petrostheodorou.gr/). Το τωρινό σχήμα της ομάδας Aqu Na This αποτελείται από 11 άτομα και δραστηριοποιείται κυρίως στην Θεσσαλονίκη.

Τα εργαστήρια συντονίζουν η Ευφροσύνη Κιατικίδου (Απόφοιτος πλήρους τριετούς PSP προγράμματος, “ Train the Trainers”- Προχωρημένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συντονιστών και εκπαιδευτών στο Playback – εκπαιδευόμενη στην ψυχοθεραπεία Gestalt) και η Αθηνά Τσόλη (Απόφοιτος πλήρους τριετούς PSP προγράμματος, “ Train the Trainers”- Προχωρημένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συντονιστών και εκπαιδευτών στο Playback) ιδρυτικά μέλη της ομάδας Aqu Na This https://www.facebook.com/pages/AquNa-This-playback-theatre-group/153035584757569
Πληροφορίες στο Τηλέφωνο: 6945 362637
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69