Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας ταξιδεύει με τα «Μοναχικά Μπισκοτάκια» στη Νάουσα
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» της Ειρήνης Αναγνώστου, την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025 και στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.
Η πρωτοβουλία αυτή, που τελεί υπό τη συνδιοργάνωση του σχολείου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (ΜΑμΑ), έχει ως στόχο να αναδείξει με ευαισθησία και δημιουργικότητα τον κόσμο των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, προβάλλοντας την αποδοχή, την κατανόηση και τη διαφορετικότητα.
Το έργο, εμπνευσμένο από την ανάγκη για επικοινωνία, επαφή και αποδοχή, αφηγείται μια τρυφερή ιστορία με πρωταγωνιστές τα «μοναχικά μπισκοτάκια» — μια μεταφορά για τα παιδιά που βιώνουν τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα ή την απομόνωση. Μέσα από τη φαντασία, το χιούμορ και τη θεατρική έκφραση, οι μικροί ηθοποιοί μεταφέρουν στο κοινό μηνύματα αγάπης και ενσυναίσθησης.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο διαδοχικά πρωινά ωράρια: 9:30-11:00 και 11:30-13:00, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν. Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας, δίνοντας έμφαση στη σημασία της θεατρικής παιδείας και της σχολικής ένταξης.