tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Ανατολίτικες μελωδίες στις Αιγές

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, διοργάνωσε την Τετάρτη 21 Αυγούστου μια ξεχωριστή συναυλία κοσμικής και λατρευτικής ανατολίτικης μουσικής στο αίθριο του Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου των Αιγών. Η βραδιά, η οποία ξεκίνησε στις 20:30, προσέφερε στους παρευρισκόμενους μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες της Ανατολής κάτω από το φως του φεγγαριού.

Μουσική συντροφιά στο κοινό κράτησαν ο κλαρινετίστας και πολυ-οργανίστας Πάνος Σκουτέρης και ο δεξιοτέχνης του ιρανικού ταρ, Arash Badie. Οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν κομμάτια από τον δίσκο τους «Azizie», που αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τις πολιτισμικές παραδόσεις της Ανατολής και της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα αφιέρωμα στον Κωνσταντινοπολίτη συνθέτη του 19ου και 20ου αιώνα, Αντώνη Κυριαζή, ο οποίος υπήρξε σημαντική φιγούρα στη λαϊκή μουσική της Ελλάδας. Επίσης, οι καλλιτέχνες παρουσίασαν τον ιρανικό dastgah Shur, ένα από τα βασικά μουσικά συστήματα της περσικής παραδοσιακής μουσικής, και απέδωσαν ένα αφιέρωμα στον ουτίστα και συνθέτη Munir Bashir, μια θρυλική μορφή της αραβικής μουσικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και του Συλλόγου Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του, προσφέροντας μια βραδιά πολιτιστικής ανάτασης και συγκίνησης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν έναν συνδυασμό μουσικής παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς, απολαμβάνοντας τις μελωδίες που έσμιξαν τις παραδόσεις της Ανατολής και της Ελλάδας σε ένα μοναδικό ηχητικό τοπίο.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69