tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» πραγματοποιήθηκε το πολύ ενδιαφέρον Σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής με τον Λέκτορα κ. Παναγιώτη Δημητριάδη και θέμα: «Χρήση μουσικού οργάνου προς μελέτη, διδασκαλία και εκτέλεση των διαστημάτων της Βυζαντινής Μουσικής συμφώνα με τις Αποφάσεις και των αυθεντικών πρακτικών της Μουσικής Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου (1881)».

Στην αρχή ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Γεώργιος Ορδουλίδης απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Ωδείου για την συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας του.

odeio naousa 0027

Στη συνέχεια ο εισηγητής κ. Παναγιώτης Δημητριάδης προχώρησε στην παρουσίαση του θέματος με χρήση οπτικοακουστικών μέσων και στην αναλυτική περιγραφή του πρωτότυπου μουσικού οργάνου «Κανόνιον» τύπου «synthesizer», το οποίο εκτελεί με μαθηματική ακρίβεια όλα τα μουσικά κείμενα – μαθήματα της Βυζαντινής Μουσικής, τις κλίμακες σε όλα τα γένη (διατονικό, χρωματικό και εναρμόνιο) τις Χρόες, τις υφέσεις και διέσεις, καθώς και οποιεσδήποτε έλξεις ή αλλοιώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της Επιτροπής.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69