tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Εαρινές συμφωνίες από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας τον Μάρτιο

Η ΚΕΠΑ Βέροιας και το Δημοτικό Ωδείο θα διοργανώσουν και φέτος την μουσική εκδήλωση "Εαρινές συμφωνίες" το τριήμερο 22, 23 και 24 Μαρτίου. 

Στις επιτυχημένες συναυλίες του κύκλου των Εαρινών συμφωνιών την άνοιξη του 2018, του 2019 και του 2022, που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας παρουσιάστηκαν μουσικά σχήματα με μουσικές αναφορές από τον Bach μέχρι μουσικές της Jazz και της ελληνικής μουσικής.

Αυτή η προσέγγιση κέντρισε τον ενδιαφέρον του φιλόμουσου κοινού της πόλης αλλά λειτούργησε και ως εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές του Ωδείου. Με αυτές άνοιξε ένας κύκλος συναυλιών στο Δ.Ω.Β. με θεματική ενότητα κυρίως στην μουσική δωματίου, η οποία είναι πρωτόγνωρη στα μουσικά δρώμενα, όχι μόνο των Δημοτικών Ωδείων, αλλά και γενικότερα στην μουσική εκπαίδευση της χώρας .

Πέρα από τα μουσικά σχήματα που φιλοξενούνται από ωδεία από άλλες πόλεις, δίνεται η δυνατότητα και στους καθηγητές του Δ.Ω.Β να παρουσιάσουν μέρος της προσωπικής τους δουλειάς και μελέτης στους σπουδαστές του Ωδείου αλλά και στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πέτρος Ρίστας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.03, ώρα 20.00 For Children

Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο

Με τη Σονάτα Νο.19 σε Μι ύφεση μείζονα για πιάνο και βιολί του W.A. Mozart, ξεκινά η συναυλία, έργο το οποίο συνέθεσε το 1778 στο Mannheim. Αποτελείται από δύο μέρη και τα δύο όργανα έχουν ισάξιο ρόλο. Το δεύτερο έργο αποτελεί μία μεταγραφή δέκα επιλεγμένων κομματιών της συλλογής "For Children" του Bela Bartok για βιολί και πιάνο, από τον βιολιστή και δάσκαλο Ede Zathureczky. Τόσο η αρχική σύνθεση όσο και η μεταγραφή απευθύνεται σε μαθητές με στόχο την τεχνική αλλά και ερμηνευτική τους εξέλιξη. Το έργο "In the Mists" του Τσέχου συνθέτη Leos Janacek είναι για σόλο πιάνο. Εξερευνά τις κλίμακες με πολλές υφέσεις και δημιουργεί μέσα από αυτές ένα "ομιχλώδες τοπίο" για τον ακροατή. Τέλος, η Σονατίνα Op.100 του A. Dvorak, γράφτηκε κατά την παραμονή του συνθέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι αφιερωμένη στα δύο παιδιά του που έπαιζαν βιολί και πιάνο.

Συντελεστές

Σοφία Κουπίδου - Βιολί

Κωνσταντίνα Κουκουμπέση - πιάνο

ΣΑΒΒΑΤΟ 23.03, ώρα 19:30 "Cancion de Arrabal"

Μουσική από την περιφέρεια των μητροπόλεων του κόσμου!

Οι τρεις μουσικοί, ως ξεχωριστές καλλιτεχνικές οντότητες έχουν εδώ και πολλά χρόνια πολυποίκιλη καλλιτεχνική δράση τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά. Έχοντας ως βάση τους τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συνεργάζονται από το 2005 σε διάφορα φεστιβάλ, αφιερώματα, κοντσέρτα με ορχήστρα και συναυλίες με νέα μουσική.

Στο Cancion de Arrabal ερμηνεύουν μουσική δυο αιώνων, γεμάτη εικόνες και χρώματα. Έργα, εμπνευσμένα άλλες φορές από τις λαϊκές παραδόσεις των τόπων προέλευσής τους και άλλες φορές από τα αστικά ιδιώματα των μητροπόλεων, διασκευάζονται σε μορφή duo & amp; trio για τσέλο, κιθάρα και μπαγιάν ή μπαντονεόν και πλαισιώνονται από solo έργα και κιθάρα, τσέλο ή μπαγιάν που αναδεικνύουν τον ηχοχρωματικό πλούτο και στόφα του κάθε οργάνου.

Συντελεστές

Κωνσταντίνο Ράπτη - μπαγιάν/μπαντονεόν Μαρία Ανισέγκου - τσέλο Κώστα Μακρυγιαννάκη - κιθάρα

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.03, ώρα 19:30

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ART VARIOUS /Πρόσκληση σε χορό

Το μουσικό μας ταξίδι αρχίζει με βαλς και πόλκες της αυτοκρατορικής Βιέννης και των βασιλικών σαλονιών περνάει από τους σλαβικούς και Ουγγρικούς χορούς των Dvorak και Brahms και από τη γλυκιά μελαγχολία του Αργεντίνικου Τάγκο του Astor Piazzolla μέχρι τις αξέχαστες μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Σακκελλαρίδη.

Συντελεστές

Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου - υψίφωνος Ευαγγελία Κουζώφ - βιολί Μαρία Χρίστοβα- τσέλο Θανάσης Γοβατζιδάκης - πιάνο

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69