tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Καληνύφτα» θα παρουσιαστεί στη Νάουσα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Ωδείου «Αριστοτέλης» Νάουσας παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση «Καληνύφτα» το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στις 8:30μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας «Μίκης Θεοδωράκης».

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση, που αναδεικνύει ένα μίγμα παραδοσιακών τραγουδιών της Ελλάδας και της Κάτω Ιταλίας.

Ένας από τους λίγους εναπομείναντες κατοίκους της Κάτω Ιταλίας συναντά τυχαία έναν φωτογράφο από τη Ρόδο. Και οι δύο προσπαθούν να ξεφύγουν από την αυστηρότητα του πατριαρχικού μοντέλου οικογένειας,που επιτάσσει η παράδοση παλαιότερων εποχών. Αναζητούν με την καρδιά τους αγαπημένα πρόσωπα, που η στυγνότητα των παραδόσεων τα μετέτρεψε σε θύματα της εποχής τους,μιας εποχής που οι γυναίκες υποτάσσονταν ασυζητητί στους άντρες και εκτελούσαν τυφλά τις εντολές των πατεράδων και συζύγων τους.Οι δύο άντρες συνομιλούν βλέποντας τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς και περιγράφοντας ο καθένας από την πλευρά του πώς βίωσε αλλά και πώς αντιστάθηκε στο επιβεβλημένο πρωτόκολλο περί γάμων και προξενιών.

Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων ”Αριστοτέλης” Νάουσας εμψυχώνει γνωστά και άγνωστα τραγούδια παγωμένα από τον χρόνο.

Η ενορχήστρωση ανασύρει από τη λησμονιά μελωδίες που συνδέονται με τις παραδόσεις,τα ήθη και τα έθιμα μιας εποχής που κατάλοιπά της παραμένουν ζωντανά στις αναμνήσεις των γερόντων της δικής μας εποχής.

Ο Σταύρος Θεοχαρόπουλος δίνει πνοή και κατευθύνει την ορχήστρα και τους μουσικούς με συνέπεια και αφοσίωση. Η μπαγκέτα του,με οδηγό την πείρα και το μεράκι του ξαφνιάζει το κοινό ανασυνθέτοντας ξεχασμένα τραγούδια που γαλούχησαν τις προηγούμενες γενιές

Συμμετέχουν:

τραγούδι: Μικτή Χορωδία Ενηλίκων “Αριστοτέλης Νάουσας
Μουσικοί: Παυλίδου Σοφία (πιάνο), Ρογάρης Δημήτρης (βιολοντσέλο), Μπιλιούρης Δημήτρης (μαντολίνο), Παπαδόπουλος Πάνος (ακορντεόν), Σαρκατζής Χρήστος (κιθάρα), Διαμαντής Κώστας (κρουστά)
Ηθοποιοί: Κορυφίδης Ελευθέριος, Καραγιάννης Σπύρος
Κείμενα: Ορφανίδου Ιουλία
Δ/νση χορωδίας & Καλλιτεχνική δ/νση: Σταύρος Θεοχαρόπουλος.

>Σάββατο 6 Μαϊου 8:30μ.μ στο δημοτικό θέατρο Νάουσας “Μίκης Θεοδωράκης”

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69