tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γνωριμία με τα κρουστά στο σύγχρονο πολιτιστικό εργαστήρι «Χοροδράσεις» στην Αλεξάνδρεια

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα ο νέος χώρος πολιτισμού «ΧΟΡΟΔΡΑΣΕΙΣ» στην Αλεξάνδρεια, εγκαινιάζουν έναν νέο κύκλο πολιτιστικών δράσεων, με το πρώτο σεμινάριο «Γνωριμία με τον ήχο των κρουστών».

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η δόνηση και ο ήχος των τυμπάνων λειτουργούν θεραπευτικά στην ψυχή και στο σώμα. Ο ρυθμός βοηθάει στον συντονισμό του σώματος και στην απελευθέρωση των συναισθημάτων. Απλά τραγούδια, μουσικά κομμάτια και διάφορα στυλ μουσικής προσαρμόζονται ώστε να συμβαδίζουν με τη διάθεση και τις αναπτυξιακές ανάγκες των συμμετεχόντων.

Η «Γνωριμία με τον ήχο των κρουστών»  είναι μια καινοτόμα ιδέα με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε άτομα όλων των ηλικιών μέσα από ρυθμούς, παιχνίδια και τραγούδια, σε συνδυασμό με τα κρουστά, να φτάσουν στο σημείο της αυτοέκφρασης και του αυτοσχεδιασμού.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα «Γνωριμία με τον ήχο των κρουστών»  απευθύνεται σε παιδιά και σε ενήλικες και διαρκεί 1 ώρα. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι γεμάτο γνώση και ρυθμό για όλον τον κόσμο! Οι ενδιαφερόμενοι /ες δεν απαιτείται να έχουν προηγούμενη γνώση ή σχέση με τα μουσικά όργανα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε τηλεφωνικά 6932620738, 6974580540

Εισηγητής: Λευτέρης Αγγουριδάκης

Ο Λευτέρης Αγγουριδάκης γεννήθηκε στο ΑιγίνιοΠιερίας το 1957.  Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη από όπου πήρε το πτυχίο κρουστών στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμα κρουστών με καθηγητή τον Σάββα Ζάννα.

Αναπτύσσοντας την τέχνη του σε μια ευρύτερη γκάμα κρουστών που ξεκινάει από το κλασικό drumset και επεκτείνεται σε πλήθος αυτοσχέδιων μικροκρουστών αλλά και σε βιμπράφωνο και σαντούρι, ενσωματώνει στη μουσική του ηχορυθμούς χρωματισμένους από την παραδοσιακή μουσική των λαών της μεσογείου, της Αφρικής και της Ασίας.

Ήταν μέλος του μουσικού σχήματος Διοτίμα, ιδρυτικό μέλοςτου “Κρουστόφωνου” και Ε.Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Ενωση για την μουσική εκπαίδευση). Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος “Primavera en Salonika” που συνεργάστηκε με την Σαβίνα Γιαννάτου σε πολλές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δίδαξε κρουστά σε ωδεία, σχολές και σε σεμινάρια.

Έχει εκδώσει την μέθοδο διδασκαλίας με τίτλο “Τα κρουστά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική”. Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΧΟΡΟΔΡΑΣΕΙΣ»

Στόχος του πολιτιστικού εργαστηρίου «Χοροδράσεις» είναι να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς των πολιτιστικών δρώμενων της Αλεξάνδρειας και της ευρύτερης περιοχής, ένα σημείο συλλογής και εκφοράς της τοπικής παράδοσης του τόπου αλλά και ένα σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων φίλων της παράδοσης.

Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου «Χοροδράσεις», κύριος Αχιλλέας Τσιάρας και η σύζυγός του κυρία Γιούλη Δήμου, με την πολύχρονη και διακεκριμένη πορεία τους στη διδασκαλία παραδοσιακών χορών, αλλά και με την πορεία τριάντα χρόνων στη λαογραφική έρευνα μελέτη και καταγραφή, ιδιαίτερα της τοπικής παράδοσης του Ρουμλουκιού, που τους ακολουθεί, σας καλούν  στη «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗ», στον νέο χώρο πολιτισμού της πόλης, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε τηλεφωνικά.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 

Πολιτιστικό εργαστήρι «Χοροδράσεις»

Διεύθυνση: Κομνηνού 16, Αλεξάνδρεια

Δείτε τις “Χοροδράσεις” στον χάρτη, εδώ:

https://goo.gl/maps/6211vtfjFJziyu348

Υπεύθυνοι: Αχιλλέας Τσιάρας, Γιούλη Δήμου

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  

6932620738, 6974580540

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69