tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ΚΕΠΑ απαντά για ποιο λόγο η συναυλία του Μουσικού Σχολείου δεν έγινε στον Χώρο Τεχνών

Την περασμένη Παρασκευή το Μουσικό Σχολείο Βέροιας διοργάνωσε την εορταστική του συναυλία, η οποία μάλιστα εντάχθηκε στο εορταστικό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ σαν να ήταν συνδιοργάνωση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Στεγή και ο χώρος αποδείχθηκε μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που θέλησε να παρακολουθήσει την συναυλία. 

Ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε και πολλοί αναγκάστηκαν να φύγουν. Αυτό σχολιάστηκε στις στήλες μας. Με αφορμή αυτό και σχόλιο του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Θωμά Παπαδόπουλου, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ψηφιακή εφημερίδα Inveria, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος εξέδωσε απάντηση που εξηγεί για ποιο λόγο δεν παραχωρήθηκε ο Χώρος Τεχνών. 

Συγκεκριμένα, για την ουσία του ζητήματος αναφέρει:

"Προς ενημέρωση αναφέρω ότι:

α) μέσα στο 2022 παραχωρήθηκε στο Μουσικό σχολείο ο Χώρος Τεχνών τρεις φορές ( 13/4, 11/5, 16/5),

β) το αίτημα του Μουσικού σχολείου για την συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε για την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τον Δ/ντή του σχολείου.

γ) και πιο σημαντικό. Ο κανονισμός διάθεσης χώρων της ΚΕΠΑ προβλέπει συνολικά τέσσερις δωρεάν παραχωρήσεις για όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας χωρίς να διαχωρίζει το Μουσικό σχολείο ώστε να απολαμβάνει επιπλέον παραχωρήσεις.

Πριν από λίγο καιρό σε συζήτηση με τον δ/ντή του Μουσικού σχολείου ανέφερα ότι στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΠΑ θα εισηγηθώ τροποποίηση του κανονισμού ώστε να εντάξουμε το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ σε ξεχωριστή κατηγορία για να διατίθενται ανεξάρτητα από άλλα σχολεία τουλάχιστον οι ημέρες που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του σχολείου για τις υποχρεωτικές του παραστάσεις. Αυτό ήταν αποτέλεσμα δυο παραγόντων. Ο ένας είναι η προσωπική μου πεποίθηση αλλά και όλου του ΔΣ ότι το Μουσικό Σχολείο επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερος πολιτισμικός οργανισμός της πόλης και είναι όντως αυτό και ο δεύτερος λόγος είναι για να μην αδικούμε τα άλλα σχολεία της πόλης".

Η επιστολή του κ. Ρίζου δεν δημοσιεύεται ολόκληρη για λόγους δεοντολογίας, επειδή στο μεγαλύτερο μέρος της απευθύνεται στο Inveria και απαντά στο σχόλιο του κ. Παπαδόπουλου που δημοσιεύτηκε εκεί. 

Επίσης, θα σημειώσουμε ότι επειδή η συναυλία του Μουσικού Σχολείου εντάχθηκε στο εορταστικό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ, θα μπορούσε με καλή θέληση να αντιμετωπισθεί ως συνδιοργάνωση ώστε το σχολείο να εξαιρεθεί από τον κανόνα των τριών παραχωρήσεων και η εκδήλωση να γίνει στον Χώρο Τεχνών, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69