tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

http://e-karamitsos.gr/

«Πρωτόνιο»: Ένα πρότυπο εκπαιδευτήριο Χημείας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

access ban20

Σε Βεργίνα και Μίεζα το Φεστιβάλ Αιγών - Ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Αιγών πέρσι τον Αύγουστο, η ιδέα αυτή, ενός Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ, που να βαδίζει στους
δρόμους του Μ. Αλεξάνδρου και να ενώνει τους ήχους, τις μουσικές και τα τραγούδια των πολιτισμών που συναντά, θα υλοποιηθεί και φέτος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022: Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022: Μουσείο Βασιλικών Τάφων, Βεργίνα

ΕΙΣΟΔΟΣ: Δωρεάν με δελτία εισόδου

Σε αυτό το μουσικό συναπάντημα θα περιδιαβούμε τις χώρες που κατέκτησε ο Μεγάλος Στρατηλάτης Αλέξανδρος, σεβόμενος τις παραδόσεις την ιστορία και την τέχνη τους.

Στόχος του Φεστιβάλ Αιγών είναι να παρουσιαστεί η μουσική ποικιλομορφία των περιοχών αυτών, με πρωτεργάτη τον διεθνούς φήμης Αρμένιο μουσικοσυνθέτη Haig Yazdjian και την ορχήστρα του, και καλεσμένους σημαντικούς σολίστ, διακεκριμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα έρθουν στη χώρα μας αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών και στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο, με όχημα και ιχνηλάτη τη μουσική.

Εκεί θα ακουστεί η ηχώ των αρχαίων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τον Δούναβη έως τον ζωοδότη Νείλο και από την Μεσοποταμία έως τις παρυφές του ιερού Γάγγη.

Η ιστορία, η κουλτούρα η ετερογένεια, τα μυθικά επιτεύγματα και τα πάθη των λαών τριών ηπείρων σφυρηλάτησαν τη λαϊκή μουσική των χωρών που θα εκπροσωπηθούν στο Φεστιβάλ Αιγών, από άξιους δεξιοτέχνες που φέρουν αυτή την πολύτιμη παράδοση. Μια κληρονομιά που χάνεται στα βάθη των αιώνων και έχει προέλθει από αυτό το μεγάλο χωνευτήρι των πολιτισμών, των θρησκειών, των ετερόκλητων συμμαχιών και των άγριων συγκρούσεων.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ξετυλιχθεί το αόρατο νήμα των αμφίπλευρων επιρροών που σμίλεψαν υπομονετικά και εντέλει διαμόρφωσαν, τις τόσο διαφορετικές μα και τόσο συγγενικές, εθνικές μουσικές των λαών και αποτέλεσαν διαχρονικά τη γέφυρα που τους συνδέει.

Σο φεστιβάλ Αιγών οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά μερικούς από τους σημαντικότερους σολίστ που έχουν γαλουχηθεί με τον ήχο της Ανατολής, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Haig Yazdjian.

Η επιλογή του Ηaig Yazdjian στην καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, δεν είναι τυχαία, οι δρόμοι της ζωής και της τέχνης του τον έφεραν σε επαφή με αυτούς τους ήχους και σε συνδυασμό με το ταλέντο και την σεμνή του προσωπικότητα υπόσχονται και φέτος 2 μαγικές βραδιές.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κρουστός, Itamar Doari θα μας ταξιδέψει στις μουσικές και τους ήχους της πατρίδας του, το Ισραήλ, και όχι μόνο. Θα συμμετέχει η Gorkem Saoulis από την Τουρκία, με το κανονάκι και την φωνή της που θα μας μεταφέρει στα παράλια της Μικράς Ασίας και της Εγγύς Ανατολής. Η Gergana Dimitrova με την εξαιρετική φωνή της και ο Kostadin Genchev με το καβάλ του, το παραδοσιακό πνευστό της Βουλγαρίας, θα μας παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια από τα Βαλκάνια.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχει και οδιδάκτωρ μουσικής πρακτικής και ενθνομουσικολόγος Ματθαίος Τσαχουρίδης με την ποντιακή λύρα και το αφγανικό ρεμπάμπ σε μουσικές και ήχους του Πόντου και της ευρύτερης περιοχής.

Με τη συνοδεία του κουαρτέτου:

Haig Yazdjian – ούτι, φωνή
Tigran Sargsyan – duduk clarinet
Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα
Τάσος Πούλιος – κανονάκι

Όλοι οι καλλιτέχνες μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που ενώνει την μουσική παράδοση αυτών των χωρών, στις οποίες άφησε το αποτύπωμα του ο Μ.
Αλέξανδρος. Φέτος θα βαδίσουμε κυρίως στη σημερινή Βουλγαρία, στην Τουρκία και στο Ισραήλ.

Διοργάνωση - Παραγωγή: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και τον Δήμο Νάουσας

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

methodos orizontio

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

sidiropoulos

studio 69