tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εύηχη Πόλη: Συναυλία με έργα φιλελλήνων μουσουργών την Δευτέρα στην Μπαρμπούτα

Με την συναυλία των Art Various "Φιλ- Ελλήνων Ήχοι" θα συνεχιστούν την Δευτέρα (9μμ Παλιά Εβραική Συνοικία) οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πόλη". 

Πρόκειται για μια συναυλία με έργα φιλελλήνων μουσουργών των οποίων το έργο είναι επηρεασμένο από τον αγώνα των Ελλήνων για την εθνική τους ανεξαρτησία, αλλά και έργα Ελλήνων συνθετών λόγιας μουσικής καθώς και εκπροσώπων της εθνικής μας σχολής.

Τα έργα είναι διασκευασμένα από τον Θανάση Γοβατζιδάκη για το σύνολο μας και ερμηνεύονται σε πρώτη εκτέλεση για το συγκεκριμένο συνδυασμό οργάνων.

Στα έργα των Ελλήνων μουσουργών περιλαμβάνονται συνθέσεις που ερμηνεύονται σπάνια και συνδυάζουν ακούσματα από διάφορα μέρη του ελληνικού χώρου (νησιώτικοι χοροί Κωνσταντινίδη, μακεδονικός χορός Χ. Δέλλα, Μακεδονικός χορός Β. Θεοφάνους) αλλά και έργα του Γ.Καζάσογλου σε ποίηση Δ. Σολωμού (ελεύθεροι πολιορκημένοι)

Το σύνολο ART VARIOUS  αποτελείται από τους:

Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου (υψίφωνος)

Ευαγγελία Κουζώφ (βιολί)

Μαρία Χρίστοβα (βιολοντσέλο)

Θανάση Γοβατζιδάκη (πιάνο)

 Μουσικό σύνολο Art Various

Η αγάπη για τη μουσική, η ανάγκη για έκφραση σε μια κοινή πορεία τεσσάρων μουσικών της πόλης μας ωρίμασαν την ιδέα για συνεργασία και δημιουργία του μουσικού συνόλου Art Various. Το μουσικό σύνολο Art Various (ίσως το παλαιότερο μουσικό σύνολο της πόλης μας) ιδρύθηκε το 2003 στη Θεσσαλονίκη και απότελείται από τους Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου υψίφωνος, Ευαγγελία Κουζώφ βιολί, Μαρία Χρίστοβα βιολοντσέλο και Θανάσης Γοβατζιδάκης πιάνο.

Στη διάρκεια των 17 χρόνων πορείας του και με διαρκή παρουσία στο χώρο της μουσικής δωματίου το Art Various έχει να επιδείξει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου από την προκλασική εποχή μέχρι το μπελ κάντο και από τον γαλλικό ιμπρεσιονισμό μέχρι το μιούζικαλ και τη μουσική κινηματογράφου. Έχει αναδείξει σπάνιες συνθέσεις τόσο της φωνητικής όσο και της οργανικής μουσικής (πρώτες εκτελέσεις στην Ελλάδα όπως Γερμανικές άριες του George Handel, παραδοσιακά τραγούδια του L.w.Beethoven και λυρικά ποιήματα του Rene Rabey). Έχοντας λοιπόν ένα διευρυμένο ρεπερτόριο, το Art Various, ερμηνεύει έργα σε διάφορους συνδυασμούς μεταξύ των μελών του (ή και όλοι μαζί) προσφέροντας ποικιλία ακουσμάτων στο κοινό. Έχει πραγματοποιήσει αξιόλογες εμφανίσεις σε διάφορες αίθουσες και φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μετά από προσκλήσεις του ελληνικού ιδρύματος πολιτισμού (Ουκρανία, Ιταλία) σμμετέχοντας σε εκδηλώσεις εθνικών επετείων της ομογένειας.

Συμπράτοντας με αξιόλογους μουσικούς της πόλης μας, το Art Various έχει δημιουργήσει την “art various simfonietta” (ορχήστρα δωματίου) αλλά και το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Voices” με τα οποία έχει παρουσιάσει πασχαλινά και Χριστουγεννιάτικα oratoria για χορωδία ορχήστρα και solist (Stabat mater του Pergolesi, Gloria του Vivaldi)

Επεκτείνοντας τη συνεργασία του με φορείς και αξιόλογους ανθρώπους της πόλης μας παρουσίασε το Νοέμβριο του 2018 σε συνεργασία με το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Βασίλη Μέλφο την εκδήλωση με τίτλο “Η αρμονία των ήχων και των......λίθων” στην οποία παρουσιάστηκαν ορυκτά και γεώτοποι του Ελλαδικού χώρου συνοδεία κλασκής μουσικής παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα που εντυπωσίασε το κοινό. Οι συνεργασίες συνεχίζονται και επεκτείνονται πέρα από τη μουσική παρουσιάζοντας διάφορα projects στα οποία

Τόπος  συναυλίας   :

Παλιά Εβραϊκή Συνοικία

Ημερομηνία : 6 Σεπτεμβρίου  2021

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, μόνο καθήμενοι

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69