tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με τον Χάικ Γιαζιτζιάν στους Βασιλικούς Τάφους στην Βεργίνα

Κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού , στην υπέροχη αυλή του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα , ο μοναδικός σολίστας στο Ούτι , συνθετης και ερμηνευτης με τη σπάνια φωνή , Χάικ Γιαζιτζιαν , σαγηνεύει το κοινό οδηγώντας το σ’ένα οδοιπορικό χωρίς σύνορα, ένα ταξίδι που ενώνει λαούς, παραδόσεις και ριζες καρδιάς ...ακριβώς εκεί που η ανατολή συναντά τη δύση. Ένα ταξίδι με στασεις στα σταυροδρόμια του κόσμου.

ΧΑΙΚ ΓΙΑΖΙΤΖΙΑΝ ΤΡΙΟ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Δευτέρα 3 Αυγούστου , 9.00μ.μ. Βεργίνα – Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών .


Με μεσογειακή διάθεση και ανατολίτικους ρυθμούς, ο Haig Yazdjian με το ούτι του, μας ταξιδεύει στην κοντινότερη ή μακρινότερη γειτονιά μας…

Μια μουσική διαδρομή μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Μαζί του οι εξαίρετοι μουσικοί.
Γιώργος Κοντογιάννης - κρητική λύρα - κρουστά
Τάσος Πούλιος - κανονάκι, φωνή

Φιλική Συμμετοχή : Γιώργος Σκηπητάρης , καβάλ

Είσοδος ελεύθερη, με κάρτες εισόδου (θα διατίθενται 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης στην είσοδο του Μουσείου )

Haig Yazdjian

«...σολίστας στο ούτι�και σπάνιος ερμηνευτής που συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα της φωνής του!» [LiFO]

ΟHaig Yazdjian [Χάικ Γιαζιτζιάν], γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Είναι παράξενο, αλλά όντας στην Ελλάδα ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της ανατολίτικης μουσικής και βρήκε στο ούτι τον δρόμο να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις.

Η κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του, Talar («Αειθαλές»), το 1996, μεγάλωσε τη φήμη του αλλά κυρίως ανέδειξε έναν από τους πλέον ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους συν- θέτες της γενιάς του. Ο Haig Yazdjian ξεχώρισε για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ανα- μιγνύει ετερόκλητα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της Ανατολικής Μεσογείου, πιστεύοντας ακλόνητα πως η παράδοση είναι μια ζωντανή, δημιουργική δύναμη.

Δύο χρόνια μετά, κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο Garin και το single Gift και γίνο- νται δεκτά με ενθουσιασμό τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.

Ταυτόχρονα έρχεται ο σεβασμός και η αναγνώριση από σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής με τους οποίους ο Haig συνεργάστηκε.

Το καλοκαίρι του 2000 κυκλοφορεί σε CD η μουσική που έγραψε για το θεατρικό έργο Το κτήνος στο φεγγάρι που ανέβηκε στην Αθήνα τη σεζόν 1999-2000, ένα άλμπουμ που σημα- τοδοτεί μια νέα στροφή στις μουσικές του αναζητήσεις.

Το 2001, σ’ ένα σημείο εκφραστικής και εκτελεστικής ωριμότητας, κυκλοφορεί το άλ- μπουμ Yeraz, ένας ονειρικός κόσμος για ακροατές με τις ίδιες ευαισθησίες.

Το 2007 ο Haig Yazdjian κυκλοφόρησε τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τον τίτλο Amalur. “Amalur” στη γλώσσα των Βάσκων σημαίνει «Μάνα Γη». O Haig, ένας πολίτης του κόσμου αισθάνεται πως ο ήχος της λέξης Amalur «χτυπά» στον ίδιο ρυθμό με τη μουσική του. Έχοντας ως αφετηρία το ιδιαίτερο συνθετικό του ύφος και το μοναδικό ήχο από το ούτι, το Amalur παρακολουθεί και καταγράφει τη μουσική πορεία του Haig μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις του, τη συνεργασία του με διεθνούς φήμης μουσικούς, τον πειραματισμό του σε νέους τρόπους έκφρασης όπως το ηλεκτρικό ούτι (είναι η πρώτη καταγραφή του οργάνου σε δίσκο διε- θνώς), αλλά και σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες όπως με την Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία ερμηνεύει με τον μοναδικό δικό της τρόπο το τραγούδι «Η έρημος» σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη αλλά και με τον διεθνούς φήμης ουτίστα και συνθέτη Ara Dinκjian [Άρα Ντιγκτζιάν] από τους θρυλικούς Night Ark.

ΟHaig Yazdjian έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγου- διστές καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, με τον Νίκο Πορτοκάλο- γλου, Νίκο Ξυδάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, τον David Lynch, τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Θοδωρή Κοτονιά, τον Μιχάλη Νικολούδη, τον Dave Spilain, τον Omar Faruk Tekbilek, τον Djivan Gasparyan, τον Ara Dinkjan τον Theodossii Spassov τον Glen Velez κ.ά.

Το 2005 επελέγη από τη Loreena McKennitt και συμμετείχε, μαζί με μία επίλεκτη ολιγομελή ομάδα Ελλήνων δεξιοτεχνών, στον δίσκο της An Ancient Muse ο οποίος ηχογραφήθηκε στα θρυλικά Real World Studios του Peter Gabriel. Ο Haig Yazdjian συμμετείχε επίσης στην παγκόσμια περιοδεία της Καναδής «ντίβας» της World Μουσικής Σκηνής που ακολούθησε και η οποία έχει καταγραφεί στο διπλό DVD/CD Nights from the Alhambra.

Το 2008 και το 2009 ο Haig Yazdjian συνεργάστηκε με μια από τις σημαντικότερες Ελλη- νίδες ερμηνεύτριες, την Ελένη Βιτάλη. Μαζί πραγματοίησαν μια σειρά από κοινές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα και η συνύπαρξή τους επί σκηνής καταγράφηκε στο διπλό CD Ζω- ντανό Κύτταρο.

Το 2017 έφερε για τον Haig Yazdjian ένα «συναπάντημα ψυχής» με τη σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου. Οι δυο τους «επισκέφτηκαν» πολλές μουσικές σκηνές τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69