tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μουσική απόδοση του παραμυθιού «ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» στην Στέγη

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η μουσική απόδοση του παραμυθιού «ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» του μεγάλου Ιρλανδού ποιητή, κριτικού, δραματουργού και μυθιστοριογράφου του 19ου αιώνα Όσκαρ Ουάιλντ. Είναι η έβδομη χρονιά που στο πλαίσιο της διοργάνωσης «κόκκινη κλωστή δεμένη, στο πεντάγραμμο μπλεγμένη» του Δημοτικού Ωδείου ένα παραμύθι ζωντανεύει από τους μικρούς μαθητές του τμήματος πιάνου της Πόπης Φιρτινίδου.

Γνωστός κυρίως από τα θεατρικά του έργα και έχοντας αναμφίβολα κερδίσει την αθανασία για το εξαιρετικό «πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ», άφησε πίσω και κάποια παραμύθια που –ιδωμένα στο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον όπου γράφτηκαν- συγκινούν όχι μόνο για τις εύγλωττες εικόνες που μεταφέρουν, αλλά και για τα κοινωνικά μηνύματα και τους προβληματισμούς που θέτουν.

Το λαμπρό άγαλμα του ευτυχισμένου πρίγκιπα στέκει ψηλά, πάνω από την πόλη την οποία κάποτε ο πρίγκιπας διαφέντευε. Και παρά το γεγονός πως αυτός έχει από χρόνια πεθάνει, είναι για πρώτη φορά αρκετά ζωντανός ώστε να δει την φτώχεια, την αδικία, την υποκρισία που αγνοούσε όσο ζούσε. Ένα χελιδόνι που ξεμένει στην πόλη ενώ ο χειμώνας πλησιάζει, όλο και αναβάλει την αναχώρησή του για τα ζεστά κλίματα, βοηθώντας τον πρίγκιπα να ανακουφίσει για λίγο τις πληγές των πολλών. Στο τέλος το πουλάκι πεθαίνει παγωμένο και ο πρίγκιπας/άγαλμα ξεπέφτει από την λαμπερή του υπόσταση. Φαίνεται να έχουν ηττηθεί και οι δυο. Ή μήπως όχι;

Διδασκαλία- Επιμέλεια εκδήλωσης : Πόπη Φιρτινίδου

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69