tsakiridis

banner mourtzilas 3

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Βέροια: Πολυφωνική βραδιά γεμάτη συναίσθημα στη 2η Χορωδιακή Συνάντηση

Το Σάββατο, η Βέροια φιλοξένησε τη 2η Χορωδιακή Συνάντηση, μια μουσική σύμπραξη που ανέδειξε τη δύναμη της πολυφωνίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Χώρο Τεχνών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συγκεντρώνοντας φίλους της χορωδιακής μουσικής σε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Τη διοργάνωση ανέλαβε η χορωδία «Μουσική Πολυφωνία» Βέροιας, η οποία υποδέχθηκε επί σκηνής τέσσερα ακόμη αξιόλογα χορωδιακά σύνολα από διάφορες περιοχές της χώρας, δημιουργώντας ένα πλούσιο μωσαϊκό ήχων και ερμηνειών. Την παρουσίαση και επιμέλεια της βραδιάς είχε η Ελένη Γραμματικού, που με διακριτικότητα και ευαισθησία συνέδεσε τα επιμέρους μουσικά μέρη σε μια ενιαία αφήγηση.

Η Θρακική Εστία Εορδαίας, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Μάντε, άνοιξε τη βραδιά με ένα πρόγραμμα που κινήθηκε από το έντεχνο έως το παραδοσιακό, αποδίδοντας με εκφραστικότητα τραγούδια όπως το «Αχ κορμί ζωγραφιστό» και το «Ανοίξαν τα δέντρα ούλα», ενώ συγκίνησε με την ερμηνεία του «Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες».

Στη συνέχεια, η Δημοτική Χορωδία Αγιάς, με μαέστρο τη Δήμητρα Μπουρντένα, παρουσίασε ένα αφιέρωμα σε εμβληματικές συνθέσεις, με έργα των Μίκη Θεοδωράκη και Βασίλη Τσιτσάνη να ξεχωρίζουν, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Ρόκκα, έδωσε μια πιο νοσταλγική χροιά στη βραδιά, με τραγούδια που μιλούν για την αγάπη και τη συντροφικότητα, ανακαλώντας μνήμες άλλων εποχών.

Ακολούθησε η Δημοτική Χορωδία Μελίκης - Πλατέος, με μαέστρο την Κατερίνα Σωτηρίου, που ταξίδεψε το κοινό σε θαλασσινά τοπία και ποιητικές εικόνες, μέσα από παραδοσιακά ακούσματα και μελοποιημένη ποίηση.

Η αυλαία της συνάντησης έκλεισε με τη διοργανώτρια «Μουσική Πολυφωνία» Βέροιας, υπό τη διεύθυνση των Μιχάλη Κολοκοτρώνη και Ειρήνης Κουρκούλη. Με ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα και εσωτερικότητα, η χορωδία απέδειξε τη δυναμική της, ερμηνεύοντας τραγούδια που άγγιξαν το κοινό, όπως το «Πώς να σωπάσω» και το «Κάπου νυχτώνει».

Η 2η Χορωδιακή Συνάντηση στη Βέροια ήταν μια συνάντηση ψυχών και φωνών, που ενώθηκαν στο τέλος σε μια κοινή αρμονία, υπενθυμίζοντας πως η μουσική, όταν μοιράζεται, γίνεται γέφυρα επικοινωνίας και πολιτισμού.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν:

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

1) ΑΧ ΚΟΡΜΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ
Στίχοι Ηλίας Κατσούλης
Μουσική Παντελής Θαλασσινός

2) ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΟΥΛΑ
Παραδοσιακό Πιερίας

3) ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ
Στίχοι-Μουσική Δημ Αποστολάκης

4) ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΞΕΔΕΣ
Στίχοι Μάνος Ελευθερίου
Μουσική Ηλίας Ανδριόττουλος

Μαέστρος ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΤΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΑΣ (ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΙΤΖΙΛΕΡΗΣ)

1) ΕΙΧΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ
Μουσική Μ. Θοδωράκης
 
2) ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΟΥ ΜΑΛΛΙΑ
Μουσική Μ. Θεοδωράκης
 
3) ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΉ
Μουσική Β.Τσιτσάνης
 
4) ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΛΙΑΝΟΧΟΡΤΑΡΟΥΔΙΑ
Παραδοσιακό

Μαέστρος ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΟΥΡΝΤΕΝΑ

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΑΨΑΝΗΣ

1) ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ
Μουσική Μιχ. Σουγιουλ
Στίχοι Κώστας Γιαννίδης
 
2) ΜΕΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Μουσική Λ. Μαρκέας
Στίχοι Θ. Σοφός
 
3) ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ
Μουσική Γ. Μουζάκης
Στίχοι Κ. Κοφινιώτης
 
4) ΟΣΟ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΥΟ
Μουσική Λ. Κηλαηδόνης

Μαέστρος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΚΚΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ - ΠΛΑΤΕΩΣ

1) ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑ
Στίχοι Δ Σαββόπουλος
 
ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Παραδοσιακό
 
2) ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ
Παραδοσιακό
 
3) ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
Μουσική Μ. Θεοδωράκης
Στίχοι Γ. Σεφέρης
 
4) Ν ΑΓΑΠΑΣ
Μουσική Π.Θαλασσινός
Στίχοι Ν.Βελιώτης

Μαέστρος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

1) ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΩ
Στίχοι Κ Κινδύνης
Μουσική Σ.Ξαρχάκος
 
2) ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙ ΑΠ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Μουσική Κ Χατζής
Στίχοι Φ.Φιλέρης
 
3) ΚΑΠΟΥ ΝΥΧΤΩΝΕΙ
Στίχοι-Μουσική Σ.Κουγιουμτζής

4) ΟΛΑ ΚΑΛΑ
Στίχοι-Μουσική Σ.Κουγιουμτζής

Μαέστροι: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ - ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗ

Παρουσίαση-επιμέλεια εκδήλωσης Ελένη Γραμματικού
Επιμέλεια αφίσας Στέλλα Χαλατζούκα

View this gallery on Flickr

 

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

sidiropoulos

studio 69