tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Μαγευτική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και παράδοση στο Κλειδί

Το Σάββατο, η αυλή του Δημοτικού Σχολείου στο Κλειδί μετατράπηκε σε έναν ζωντανό καμβά πολιτισμού, με μια μαγευτική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και παράδοση. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, προσέλκυσε πλήθος κόσμου, που απόλαυσε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στην παράδοση.

Η χορωδία του συλλόγου γέμισε την ατμόσφαιρα με παραδοσιακούς ήχους ενώ τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Κλειδίου, Κρητών Ωραιοκάστρου, και Νέων και Νεανίδων Λουτρού, ενθουσίασαν το κοινό με τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής αλλά και της Κρήτης. Οι κινήσεις των χορευτών, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές φορεσιές, ζωντάνεψαν τη σκηνή και μετέφεραν τους παρευρισκόμενους σε άλλες εποχές.

Η βραδιά εμπλουτίστηκε μουσικά από μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο Γιώργος Ουζούνης στο κλαρίνο και ζουρνά, η Σόνια Κουτζιαρή στο τραγούδι, ο Γιάννης Μπούρας στη γκάιντα και τρομπέτα, ο Τάσος Σιανίδης στο ακορντεόν, ο Άγγελος Μούτσα στα κρουστά και ο Σταύρος Μανωλόπουλος στον ζουρνά συνέθεσαν ένα αρμονικό σύνολο που καθήλωσε το κοινό.

Οι λάτρεις των σαρακατσάνικων τραγουδιών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικές φωνές του Απόστολου Ρούντου και του Δημήτρη Μαλογιάννη, οι οποίοι ερμήνευσαν με πάθος παραδοσιακά τραγούδια, συνοδευόμενοι από τους εξαιρετικούς μουσικούς Γιώργο Λαφατζή στο κλαρίνο, Σάκη Καστανάρα στο λαούτο, και Νίκο Κουτρουλό στα κρουστά. Οι μελωδίες τους γέμισαν την αυλή με έντονα συναισθήματα και άφησαν μια αίσθηση νοσταλγίας στους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση ήταν μια γιορτή της παράδοσης, που ένωσε διαφορετικές γενιές και ανέδειξε τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Το Κλειδί, με τη φιλοξενία του και την αγάπη του για τον πολιτισμό, απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι η παράδοση ζει και αναπνέει μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69