tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Η λαϊκή παράδοση υποδέχεται το Ανάκτορο των Αιγών

Ο θρύλος λέει πως οι γυναίκες του Ρουμλουκιού πολέμησαν γενναιότερα από τους άντρες και ο Μεγαλέξανδρος  τους έδωσε την τιμή να φορούν αυτές την μεγαλοπρεπή περικεφαλαία…. Την Κυριακή, 30 Ιουνίου, αντίδωρο στην χάρη, οι Ρουμλουκιώτισσες θα σταθούν Καρυάτιδες και θα σηκώσουν το βάρος του μεγάλου περιστυλίου, εκεί που το κατέστρεψαν ο χρόνος και οι εχθροί, στον τόπο όπου ο Αλέξανδρος έγινε βασιλιάς των Μακεδόνων…

Οι άντρες του κάμπου της Μακεδονίδος γης, τα ‘Ρογκάτσια’ της χώρας των  Αιγών, τα αγόρια της Μίεζας, οι Μπούλες της Νάουσας, οι Πόντιοι που ήρθαν από την ανατολή και ζωντάνεψαν τον τόπο θα χορέψουν τους αρχαίους πολεμικούς χορούς τους στο ανάκτορο των Αιγών, στην ιερή αγορά των Μακεδόνων, τιμώντας την ανάσταση του μνημείου που είναι το ιδανικά ελληνικό τοπόσημο της Μακεδονίας, αλλά και την επέτειο που ο Αλέξανδρος πέρασε από την ζωή στην Αθανασία!

Η λαϊκή παράδοση της καρδιάς της Μακεδονίας υποδέχεται το μνημείο-αρχέτυπο της ελληνιστικής Οικουμένης…. Σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί μας την μοναδική στιγμή και, καθώς θα απολαμβάνετε χορούς και μουσικές στον ιερό χώρο, να θυμάστε ότι είναι ο Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες του που έκαναν τον Κόσμο να μιλάει Ελληνικά και να διαβάζει Όμηρο και τα παιδιά των Περσών, των Βακτριανών και των Γεδροσιανών να γνωρίσουν τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη….

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, την Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 7μμ, στο Ανάκτορο.

Συμμετέχουν:  ‘Αιγές’, Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας - ‘Γενίτσαροι και Μπούλες’,  Όμιλος Νάουσας  -  ‘Γεώργιος Σεφέρης’, Πολιτιστικός Σύλλογος Ξεχασμένης - Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69