tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Δράσεις πολιτισμού στη Νάουσα

Η εταιρία πολιτισμού «ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΣΙΣ» διοργανώνει στο χρονικό διάστημα 2-4 Φεβρουαρίου 2024 στη πόλη της Νάουσας το 1ο καλλιτεχνικό-πολιτιστικό φεστιβάλ. Υλοποιώντας έτσι με μια σειρά πολιτιστικές παρεμβάσεις στην Ελληνική Περιφέρεια και αυτή τη χρονιά, έναν από τους αρχικούς κυρίαρχους  στόχους της, που είναι η πολιτιστική αποκέντρωση, όπως την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποί της και δη,  ποιοτική πολιτιστική αποκέντρωση στη Περιφέρεια,  τους πιο δύσκολους χειμερινούς μήνες.

Μια και αποτελεί κυρίαρχη φιλοσοφία της ύπαρξής της «ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΣΙΣ»  η διαδικασία τέτοιων παρεμβάσεων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, χωρίς αυτό να αποτελεί διελκυστίνδα με τους όποιους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, με τους οποίους και έχει, σε κάθε περίπτωση, εξαιρετική συνεργασία.

Η επιλογή της πόλης της Νάουσας δεν είναι τυχαία μια και αυτή, είναι δεδομένο ότι διαθέτει ένα σημαντικό καλλιτεχνικό και αισθητικό υπόβαθρο, με γενεσιουργές αιτίες που μπορεί κανείς να αναζητήσει στη πατίνα του χρόνου.

"Το Φεβρουάριο του 2024 λοιπόν ξεκινάμε έναν θεσμό, που πιστεύουμε ότι θα έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια. Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα τον αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και θα τον ενσωματώσει στο ήδη πλούσιο καλεντάρι  των πολιτιστικών πεπραγμένων της περιοχής. Αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη δυναμική που αναπτύσσεται στη πόλη και σε μια σχετικά πιο «άνυδρη» πολιτιστικά περίοδο, όπως είναι η  δεδομένη χειμερινή περίοδος, που μουσικά και θεατρικά σχήματα δεν πραγματοποιούν γενικά περιοδείες και εμφανίσεις στην περιφέρεια.

Ξεκινάμε  λοιπόν αυτό το 1ο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, με 2 θεατρικές παραστάσεις, υψηλών προδιαγραφών, ένα δημιουργικό σεμινάριο για το αφηγηματικό θέατρο και μια συναυλία, απόδοση φόρου τιμής, σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδοποιούς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα" αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Συγκεκριμένα λοιπόν το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 21:00, –Δημοτικό θέατρο Νάουσας θεατρική παράσταση «ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ» –μια ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αποτέλεσε την έμπνευση, 45 χρόνια μετά, για μια παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες από το πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Θησείο στην Αθήνα μέχρι σήμερα που συνεχίζει να παίζεται με εξαιρετική επιτυχία

2. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 15:00-16:30- Δημοτικό θέατρο Νάουσας, θεατρικό σεμινάριο για τα μέλη των θεατρικών ομάδων της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής, με εισηγητή τον ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο και θέμα «προσέγγιση στο αφηγηματικό θέατρο»

3. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 21:00– Δημοτικό θέατρο Νάουσας  - μουσικό-θεατρική παράσταση «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ»- Όταν ο Μάρκος Βαμβακάρης συναντά τον Μιχάλη Γενίτσαρη- σε κείμενα του μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα με πρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο και τον μουσικό Αναστάση  Μπίτσιο επί σκηνής

4.  Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 21:00, –Δημοτικό θέατρο Νάουσας Συναυλία, αφιέρωμα  στον σπουδαίο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους  Διονύση Τσακνή και Κίτρινα Ποδήλατα-

Τα εισιτήρια των παραστάσεων «ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ» & «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ» τιμώνται 15 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ για ανέργους  και της συναυλίας-αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τιμώνται 18 ευρώ γενική είσοδος και 15 ευρώ αντίστοιχα. Το σεμινάριο με εισηγητή τον Τάκη Χρυσικάκο είναι δωρεάν για τα μέλη των θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής!

Προπώληση:  Νάουσα: Βιβλιοπωλείο «Bookstagram» & more.com by  Viva

Πληροφορίες- κρατήσεις: 2310-842509, 6936-915422

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

EBORIDIS

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69