tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση με τον Λάκη Λαζόπουλο διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας που τιμάται στις 3 Δεκέμβρη κάθε έτους, ο  Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Δήμου Βέροιας διοργανώνει μία ξεχωριστή παράσταση, με τον Λάκη Λαζόπουλο.

kemaed lazopoul 3

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα στον Χώρο Τεχνών Βέροιας, θα παρουσιαστεί το βιβλίο μαγειρικής που εξέδωσε το ΚΕΜΑΕΔ, με τίτλο “Κατσαρόλα στη φωτιά”. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό βιβλίο που θα βοηθήσει πολλά άτομα ΑμεΑ να μάθουν να μαγειρεύουν.

Ο επιστημονικός διευθυντής, ιατρός - νευρολόγος, Γιώργος Τσαλέρας, είπε λίγα λόγια λόγια για το βιβλίο διαβάζοντας το οπισθόφυλλό του.

kemaed lazopoul 4

Ενώ, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, τα παιδιά του Κέντρου θα συμπράξουν με την Σχολική Χορωδία Βέροιας και θα τραγουδήσουν τραγούδια που έγραψε ο Έλληνας κωμικός ηθοποιός, Λάκης Λαζόπουλος, με την παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη, ο οποίος με την συμμετοχή του θέλει να τιμήσει το έργο των παιδιών.

kemaed katsar1

Την μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει η Ελένη Αναγνώστου και της χορογραφίας η Μελίνα Παπαδοπούλου.

kemaed katsar2

Η παράσταση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

kemaed lazopoul 7

Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, η εθελόντρια του Κέντρου Μελίνα Δαμιανίδου, παρουσίασε το βιβλίο μαγειρικής, το οποίο είναι το αποτέλεσμα μιας κοπιώδους δεκαετούς προσπάθειας και περιλαμβάνει συνταγές απλές, ώστε τα άτομα ΑμεΑ να μάθουν να μαγειρεύουν. Άλλωστε αυτός είναι και ο προβληματισμός των γονέων παιδιών ΑμεΑ, πως αυτά θα επιβιώσουν όταν οι ίδιοι θα έχουν φύγει από τη ζωή. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατίθενται για επαναεκδόσεις, ώστε το βιβλίο να φτάσει στα χέρια όλων των δομών της Ελλάδας με παιδιά ΑμεΑ. Για το βιβλίο συνεργάστηκαν οι Βεροιώτες σεφ Αντώνης Μουστάκας, Χριστίνα Μάλλιου και Μαρίνος Χονδρολίδης μαζί με τα παιδιά του Κέντρου.

Την ίδια ημέρα στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών θα διατίθεται και το νέο ημερολόγιο για το 2024 του ΚΕΜΑΕΔ, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες των παιδιών του Κέντρου σε κτήματα του κάμπου της Ημαθίας συνοδευμένες με στοίχους ποιημάτων.

Όσον αφορά την παράσταση είπε ότι σκόχος του Κέντρου είναι τα παιδιά ΑμεΑ να μην κρύβονται αλλά να συμμετέχουν με κάθε ευκαιρία σε δράσεις και να δώσουν το παράδειγμα και σε άλλους συλλόγους ανά την επικράτεια.

Η μουσικός Ελένη Αναγνώστου έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πως θα είναι η δομή της παράστασης. Τα παιδιά του Κέντρου μαζί με την Σχολική Χορωδία θα τραγουδήσουν τραγούδια σχετικά με τη διατροφή, όπως επίσης κι ένα τραγούδι που θα παρουσιάζει τα παιδιά του Κέντρου το καθένα με το όνομά του και το φαγητό που του αρέσει, θα υπάρξει μία ορχήστρα κρουστών και πολλές εκπλήξεις επί σκηνής, φυσικά με την παρουσία του Λάκη Λαζόπουλου. Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο Λάκης Λαζόπουλος που θα έρθει αυθημερόν για να παραστεί στην εκδήλωση, ο οποίος είναι παλιός καλός φίλος του Κέντρου.

kemaed lazopoul 8

Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Σοφία Καραμελίδου είπε ότι η υπηρεσία στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των στόχων και των σκοπών του ΚΕΜΑΕΔ. Πρόκειται για μια συνεργασία που κρατά πολλά χρόνια, σχεδόν από την ίδρυση του συλλόγου έως σήμερα και αφορά προγράμματα της υπηρεσίας όπως η κρατική πιστοποίηση και οι κρατικές επιχορηγήσεις προς το Κέντρο.

kemaed xmas

Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του ΚΕΜΑΕΔ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8, 9, 10 Δεκεμβρίου 2023 στο ισόγειο (φουαγιέ) του Δημαρχείου Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69