tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων παρουσίασε η ΚΕΠΑ Βέροιας (βίντεο)

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων παρουσίασε η ΚΕΠΑ Βέροιας. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πολη", του Θεάτρου Άλσους, του Θερινού Σινεμά και του Μουσικού Περιπτέρου. 

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο ΚΕΠΑ Κώστα Ρίζο και την διευθύντρια Κατερίνα Γρηγοριάδου, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης.

Δείτε στο βίντεο την παρουσίαση 

Βέροια | Γιορτές Πόλης |Εύηχη πόλη

Τετάρτη 21/6 έως Σάββατο 24 /6

Με νέα ματιά, για νέα μάτια

15η χρονιά Εύηχη πόλη, 15η χρονιά που η Βέροια πλημμυρίζει μουσική και καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια τριήμερη γιορτή. Με πολλή διάθεση και ενθουσιασμό, η ΚΕΠΑ παρουσιάζει ένα τετραήμερο που φλερτάρει με τη νεολαία και δίνει ραντεβού στα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας. Πλατείες και γωνιές γίνονται λαϊκές, pop, rock και jazz, γεμίζουν με παραδοσιακές μουσικές, με ήχους της Μακεδονίας και του μικρού μεγάλου κόσμου μας. Εδώ, οι διαφορετικοί ήχοι φτιάχνουν μια κοινή μουσική. Εδώ, οι μικρές γιορτές φτιάχνουν ένα μεγάλο, ανοιχτό σε όλους, γλέντι. Η Εύηχη πόλη μας γίνεται νέα, ζωντανεύει τους δρόμους της, ενώνει τους ανθρώπους της και καλωσορίζει το καλοκαίρι με ανοιχτές εκδηλώσεις που συνεχίζουν, υπενθυμίζουν και δημιουργούν εκ νέου την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Τετάρτη 21/6

Πατινάδα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ

Συμμετέχουν

Τρομπέτα: Αργύρης Καραγκούνης

Τρομπέτα: Μανώλης Μπούσουλας

Τρομπέτα: Πασχάλης Καρβουνάρης

Νταούλι: Όλγα Αλεξίου

Νταούλι: Νικόλαος Αλαΐτσης

Σαξόφωνο σοπράνο: Αθανάσιος Αλαΐτσης

Τύμπανα: Ασημίνα Ματζίρη

ώρα 12μεσημέρι

Δρόμοι πόλης – αγορά

------------------------------------

MET the Clarinet

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ

Το ensemble κλαρινέτων από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έρχεται για μια συναυλία γεμάτη νεανική πνοή!
Υπό την μουσική καθοδήγηση του Μιλτιάδη Μουμουλίδη, θα παρουσιαστούν έργα των Mozart, Bennett, Kovács, Gershwin και Piazzolla σε ένα πρόγραμμα με 7+1 κλαρινέτα που θα γεμίσουν την πόλη με μουσική απ' όλα τα είδη!

Κλαρινέτα: Μιλτιάδης Μουµουλίδης, Αντώνης Τσαχτάνης, Ειρήνη Χαραλαµπάκη,

Κωνσταντίνα Αδελφοπούλου, Παναγιώτης Γρίβας

Μπάσο Κλαρινέτο: Στέλλα Σαράφη

ώρα 8.00μ.μ.

Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών

------------------------------------

Ορχήστρα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ

Οι φοιτητές του συνόλου παραδοσιακής μουσικής, της κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι σε παράλληλες ιστορίες που εξελίσσονται κατά την μετανάστευση των Ελλήνων από την Ελλάδα στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η περίοδος από τα τέλη του 19ου ως τις αρχές του 20ού αιώνα ήταν από τις δυσκολότερες και οδυνηρότερες στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Τα οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύονται σε συνδυασμό με την ήττα από τους Τούρκους στον Πόλεμο του 1897, συνθήκες απόγνωσης για τους αγρότες, και ιδιαίτερα για αυτούς της Πελοποννήσου. Την ίδια εποχή εντείνεται και η προπαγάνδα των ακτοπλοϊκών εταιρειών, που υπόσχονται στους δυστυχείς αγρότες την εκπλήρωση όλων των ονείρων τους στη νέα Γη της Επαγγελίας, γίνεται φανερό γιατί η φυγή στην Αμερική φάνταζε ως η μοναδική λύση.

Έτσι από το 1893 με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς άρχισε η μεγάλη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, που διήρκεσε ως το 1924.Στη διάρκεια αυτής της περιόδου υπολογίζεται ότι περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες, στη συντριπτική πλειονότητά τους άνδρες κυρίως νεαρής ηλικίας, εγκατέλειψαν τη χώρα. Το αποτέλεσμα ήταν να ερημώσει η Ελλάδα από το πιο παραγωγικό κομμάτι του πληθυσμού.

Συμμετέχουν οι φοιτητές

Τραγούδι: Μωυσιάδης Χρήστος, Ασημένια Νόστη, Χρήστος Στόικος, Αλεξάνδρα Χρυσικοπούλου, Μαριτζίνα Αντωνάτου, Χριστιάνα Σαμάρα, Μαρίνα Βερζανλή,
Βανέσσα Πεντογάλου, Κατερίνα Αραμπατζή, Αναστασία Παναγιωτίδου, Δέσποινα Μιχούδη, Έφη Μάρκου
Ταμπουράς: Χριστόφορος Στρίκος
Μαντολίνο: Κώστας Φρουδάκης
Μπουζούκι: Στέλιος Ολύμπιος, Αλέξανδρος Φειδάντσης, Γιάννης Κλέοντας,
Απόστολος Φούφας, Στέλιος Γεωργούσης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ραφαήλ Αντωνίου, Νάσος Φούντας
Κλαρίνο: Γαβριήλ Μιχαηλίδης
Ακορντεόν/Μπαγιάν:
Δημήτρης Δημάκης,Αντρέας Σκέττος
Βιολί: Αργύρης Καραγκούνης, Ιάσονας Πιταροκοίλης
Σαντούρι: Σοφία Ηλιοπούλου
Κανονάκι:
Παναγιώτης Αϊβαζίδης, Εβίνα Κουτσοκώστα
Κρουστά: Γιώργος Σαλαπασίδης
Ούτι :Χρήστος Πέτσας
Πολίτικο Λαούτο: Άρης Μαγριπής
Λαούτο: Δήμος Τυχάλας, Μαρία Κασκαρίδου, Άννα Κουτσιμανή
Κιθάρα: Γιώργος Ιωάννου, Κωνσταντίνα Φελλά, Παναγιώτης Αμοιρίδης, Μανώλης Αρχοντούλης, Νίκος Ξυφόρης

Υπεύθυνος καθηγητής Τσικουρίδης Ελευθέριος

Ώρα 8.30μ.μ.

Πλατεία Ωρολογίου

------------------------------------

Καντάδες

Από την Μικτή Χορωδία Eνηλίκων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Ζησέκα με τη συνοδεία ακορντεόν από τον Παπαδόπουλο Παναγιώτη, καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας η Βέροια γεμίζει ήχους καντάδων!

«Εκεί όπου άλλοτε οι νυχτερινοί περιπατητές κατάφερναν με τις μουσικές τους να τα μετατρέπουν σε μια ρομαντική παλέτα εικόνων, κάτω από το βραδινό ημίφως. Οι άνθρωποι μέσω των φωνών τους και των ήχων των μουσικών οργάνων εξέφραζαν τα συναισθήματά τους.

Διαχρονικά η καντάδα αποτέλεσε το είδος της μουσικής το οποίο περισσότερο από κάθε άλλο συνδέθηκε με τον έρωτα και την αγάπη αφού με αυτό το είδος του τραγουδιού οι νεαροί σε ένα ξέφρενο ερωτικό παραλήρημα στέκονταν κάτω από το παραθύρι και τραγουδούσαν στην καλή τους τον έρωτά τους»

Ακολουθήστε μας!

ώρα 9.00μ.μ.

στους δρόμους της πόλης και στην αγορά

------------------------------------

Μελίνα Κανά

μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος

Η Μελίνα Κανά, πιο ανανεωμένη από ποτέ, μετά από έναν κύκλο συνεχόμενων sold out εμφανίσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, έρχεται να μας διασκεδάσει τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες Σ’ έναν κόσμο που «Αξίζει» κι έχει «Σπίθα», όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.

Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια - σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα, μαζί με την ήδη αγαπημένη «Παλιά Πληγή» του «Σασμού» και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

Μαζί τους οι μουσικοί:
• Γιώργος Παχής στο μπουζούκι και στο λαούτο
• Ευάγγελος Τσιμπλάκης στα κρουστά
• Κωνσταντίνος Σηφάκης στο μπάσο
• Εύρος Βοσκαρίδης στο βιολί
• Χρυσόστομος Καραντωνίου στις κιθάρες και στις ενορχηστρώσεις

ώρα 9.30μ.μ.

Πλατεία Εληάς

------------------------------------

Πέμπτη 22/6

Πικ Νικ Κόνσερτ

Μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες…. μια συναυλία – πικ νικ!!! Ο πυρήνας του προγράμματος είναι η «Picnic Suite» του Γάλλου πιανίστα και συνθέτη Claude Bolling, ένα έργο που παρουσιάζεται πολύ σπάνια ζωντανά. Κατά την έναρξη της συναυλίας θα παρουσιαστεί η «Suite Buenos Aires» του Αργεντίνου Maximo Diego Pujol.

Αρχικά, κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στις γειτονιές του Buenos Aires μέσα από την ματιά του Pujol, ο οποίος τιτλοφορεί τα τέσσερα μέρη του έργου με τις ονομασίες αντίστοιχων συνοικιών της πρωτεύουσας της Αργεντινής και φυσικά του τάνγκο! Ταυτόχρονα, παρουσιάζει μέσω της μουσικής τον χαρακτήρα της κάθε περιοχής και των κατοίκων της.

Στη συνέχεια, επιστροφή στην Ευρώπη της χρυσής εποχής της δεκαετίας του 70. Κλασσική μουσική και τζαζ, μπαρόκ και ροκ εν ρολ, μαδριγάλια και swing ξεπηδάνε με φινέτσα σ’ αυτό μνημειώδες (και μακροσκελές…) έργο του Bolling, στην μαγευτική Picnic Suite! Χρησιμοποιώντας όλα τα εφόδια της μουσικής του ιδιοφυίας και τα τεχνικά μέσα που του δίνει το κουιντέτο που επιλέγει δημιουργεί μια πλούσια ηχητική ατμόσφαιρα υψηλών ερμηνευτικών και δεξιοτεχνικών απαιτήσεων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δημήτρης Δομενικιώτης (φλάουτο), Χρήστος Σαρκατζής (κιθάρα), Πόπη Φιρτινίδου (πιάνο) και Στέργιος Κόιας (ντραμς), Θοδωρής Χριστοφορίδης (κοντραμπάσο).

ώρα 8.30μ.μ.

Βυζαντινό Μουσείο

------------------------------------

Τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας

Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα της Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 μέσα στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης “Δόμνα”. Την ιδέα είχε ο πρώτος μεταξύ ίσων του σχήματος, Γιάννης Καρασάββας, ο οποίος και επιμελήθηκε το πρόγραμμα.

Στη “Δόμνα” το σχήμα έδωσε μόλις δύο παραστάσεις. Στη συνέχεια έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» και βγήκε έξω, στην κοινωνία.

Παρουσιάζει επιλογές από κλασικά ρεμπέτικα, δίνει μεγάλη έμφαση σε ορχηστρικά της δισκογραφίας, του κινηματογράφου και του θεάτρου, παίζει κλασικά λαϊκά καθώς και συνθέσεις των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα. Ενορχηστρωμένα για δέκα μπουζούκια και δεμένα σαν μια αγκαλιά, σαν ένα μπουκέτο του Ελληνικού πολιτισμού που ευελπιστεί να αναδείξει την αξία αυτών που δυστυχώς τείνουμε να ξεχάσουμε.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους:
Μπουζούκι: Γιάννης Καρασάββας, Μανώλης Ζαχαρίου, Γιάννης Κλέοντας, Σπύρος Καντιώτης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιώργος Μαργώνης, Γιώργος Φακαλής, Χρήστος Κουτσός, Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Θεοδωρίδης, Χρήστος Καραβίτης.
Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κεκελέκης.
Κοντραμπάσο: Γιάννης Κίρμος
Τραγούδι: Βαγγέλης Αντωνίου και Σύσσυ Ηλιάδου
Κείμενα – Παρουσίαση: Θανάσης Ρότσκος

Είναι άλλο να κελαηδάει ένα μπουζούκι μόνο του κι άλλο οι πένες να χτυπούν συγχρονισμένα τις χορδές δέκα, ναι δέκα, μπουζουκιών! Κι όταν ο ήχος τους συναντιέται με αυτόν του τσαμπουκαλεμένου μπαγλαμά, του βαρύθυμου κόντρα μπάσου και της εύλαλης κιθάρας, το αποτέλεσμα, πιστέψτε με, γεννά ανατριχίλα.

ώρα 8.30μ.μ.

Πλατεία Ωρολογίου

------------------------------------

Χαΐνηδες

Μια κολεκτίβα αληθινής τέχνης για πάνω από τρείς δεκαετίες.

 Μια διαδρομή αψεγάδιαστου ήθους και απόλυτης συνέπειας. Μια συλλογικότητα που τολμά να πεθαίνει και να ανασταίνεται. Μια ομάδα που εξελίσσεται διαρκώς, ρισκάρει και πειραματίζεται. Μια ανεξάρτητη φωνή, που δε φοβάται να μιλήσει όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν. Μια (άνευ προηγουμένου στα ελληνικά χρονικά) πολυσχιδής παρουσία: συναυλίες, πανηγύρια, θεατρικές-χορευτικές παραστάσεις, δίσκοι, βιβλία, κόμικς, αρθρογραφία.

 Παίζουν και τραγουδούν: Δημήτρης Αποστολάκης, Μιχάλης Γαλάνης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου.

ώρα 9.30μ.μ.

Εβραϊκή Συνοικία, Μπαρμπούτα

------------------------------------

Παρασκευή 23/6

Summernight Stand

Μια βραδιά με μουσική φολκλόρ, ethnik, μελωδίες και μουσικές του κόσμου διαχρονικές και διασκευές με διάφορα ηχοχρώματα.

Κιθάρα Ακουστική: Τηλέμαχος Χατζάκης

Κιθάρα Κλασική: Πέτρος Ρίστας

Ακορντεόν: Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Τραγούδι: Μαρία Σύρπη

ώρα 8.00μ.μ.

Κυριώτισσα

------------------------------------

Ζυγιάς των Πιερίων

Το συγκρότημα της Ζυγιάς των Πιερίων που αποτελείται από δύο γκάιντες, φλογέρες και ενός είδους νταουλιού και νταϊρέ. Το μουσικό σχήμα αυτό δημιουργήθηκε με την αγάπη προς την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας και έχει ως στόχο την ατόφια διατήρηση και μετάδοση της μουσικής αυτής κληρονομιάς.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους: Τσιγγενόπουλο Δημήτριο, Μπάμπαλο Στέφανο και Μελιτζανά Νικόλαο. 

Ας ταξιδέψουμε τον κόσμο λίγα χρόνια πίσω, εκεί όπου γλεντούσαν, τραγουδούσαν και χόρευαν με μεράκι τραγούδια του τόπου μας, των Πιερίων.

Ώρα 8.30μ.μ.

Βυζαντινό μουσείο

------------------------------------

Μωρά στη φωτιά

Το ιστορικό συγκρότημα με τον straight forward ήχο ,σε συνδυασμό με ποίηση στους στίχους που ξεκίνησε από τη Βέροια τη δεκαετία του 80, επιστρέφει στην πόλη που ξεκίνησαν όλα.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην "Βέροια Εύηχη πόλη ", θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί, τραγούδια σταθμούς στην πορεία τους...: Κάτω στην πόλη, Μανιφέστο, Αδρεναλίνη, ο Χαμαιλέων, Βαβυλωνία, Αδέρφια στην κόλαση, Σαλονίκη, το Παιχνίδι, Παυσίπονο και άλλα πολλά. Με επτά άλμπουμ στο ενεργητικό τους και το πιο πρόσφατο "Best of Κάτω στην πόλη", μας υπόσχονται ένα δυναμικό live γεμάτο ενέργεια!

Παίζουν οι μουσικοί

Στέλιος "Σαλβαδόρ" Παπαϊωάννου μπάσο και φωνή

Σάκης Ζαχαριάδης κιθάρα

Δημήτρης Ματζίρης τρομπόνι και δεύτερη κιθάρα

Κώστας Κατσαρός τρομπέτα πιάνο και συνθεσάιζερ

Φώτης Τσακυρίδης ντράμς

 ώρα 9μ.μ.

Πλατεία Αγίων Αναργύρων

------------------------------------

Ένα τραγούδι για τον καθένα

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης

 special guest: Δημήτρης Μπάσης

Μια μοναδική μουσική σύμπραξη παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι τα αδέλφια της καρδιάς μας, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ανταμώνοντας μουσικά με τον μοναδικό Δημήτρη Μπάση. Μετά από την σύμπραξή τους στον «Σασμό» καθώς και στο «Σπίτι με το Mega», έρχονται να μας παρασύρουν σε μουσικές δίχως σύνορα. Μοναδικές ερμηνείες και διασκευές συνθέτουν το τοπίο αυτής της μουσικής σύμπραξης.

Η μουσική κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: το παλιό συναντά το καινούριο και το καινούριο το παλιό! Σε αυτήν τη συναυλία ο καθένας μας θα ανακαλύψει ένα τραγούδι του αγαπημένο!

Συντελεστές

Αντώνης Σαρακατσιάνος / πιάνο-ενορχηστρώσεις

Αθανάσιος Σωτηριάδης / πλήκτρα-προγραμματισμός

Γεώργιος Σκηπητάρης / καβάλ, κλαρίνο

Γεώργιος Κορτσινίδης / τύμπανα

Ιωάννης Πούλιος / λαούτο, κιθάρα

Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου /κρουστά

Ηχοληψία / Ιωάννης Ιωαννίδης (FOH) / Κώστας Πατρίκας (stage)

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης / φωνή

Ματθαίος Τσαχουρίδης / ποντιακή λύρα, βιολί, ούτι, φωνή

ώρα 10μ.μ.

πλατεία Ωρολογίου

------------------------------------

Σάββατο 24/6

Nalyssa Green 

Η Nalyssa Green είναι συνθέτις και τραγουδοποιός από την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα, synthesizers, theremin και τραγουδά. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους, δύο αγγλόφωνους: Barock (2010) και The Seed (2012), και δύο ελληνόφωνους: Μπλουμ (2018) και Ταξίδι Αστρικό (2020). Παράλληλα με την τραγουδοποιία ασχολείται και με τη σύνθεση μουσικής για θέατρο, σινεμά και τηλεόραση ενώ ενίοτε συμμετέχει σε παραστάσεις και ως performer. 

ώρα 8.30μ.μ.

Κυριώτισσα

------------------------------------

MAZOHA

To one man project MAZOHA δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στη Θεσσαλονίκη από τον Τζίμη Πολιούδη. Έχει κυκλοφορήσει 5 full albums και 3 ep μέχρι σήμερα. Μουσικά κινείται στον ευρύτερο χώρο του indie rock  παντρεύοντας τις κιθάρες με τα beats και τις μελωδικές φωνητικές γραμμές με τα συνθόμπασα. Αυτό που ξεχωρίζει το project είναι οι στίχοι που είναι άμεσοι και ξεσηκωτικοί και σε συνδυασμό με τη μουσική βρίσκουν το στόχο κατευθείαν στην  καρδιά του ακροατή. Toν τελευταίο χρόνο ο ΜΑΖΟΗΑ

έχει κερδίσει μεγάλο μέρος του ελληνικού εναλλακτικού ακροατηρίου χάρη

στα πολύ συχνά και δυναμικά του live σε πολλά μέρη στην Ελλάδα.

Τελευταία κυκλοφορία του προσεχώς το “Ας Τους Σκοτώσουμε Όλους Και Μετανιώνουμε Ύστερα’’, πάντα από την Inner Ear Records.

ώρα 9μ.μ.

πλατεία Αγίων Αναργύρων

 ------------------------------------

Taki Tsan & PhyroSun 

Δυο legends της ελληνικής Hiphop σκηνής, οι Taki Tsan & PhyroSun, ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν δίσκο φωτιά, το εκπληκτικό “PhyroTsan”, που έχει μόλις κυκλοφορήσει. Το Hiphop στα καλύτερα του σε μια εποχή που το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ!

ώρα 10μ.μ.

πλατεία Αγίων Αναργύρων

 ------------------------------------

Ison (reworks) dj SET

Αναστάσιος Διόλατζης aka Ison, μέλος των ΝΟΝ και μουσικός διευθυντής του Reworks.

Το 2005 από την ομάδα ΝΟΝ, γεννήθηκε το όνειρο για την υλοποίηση του Reworks Festival (by NON), ενός πρωτοπόρου για την εποχή εγχειρήματος, το οποίο κατάφερε ν’ αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για την εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή, δίνοντας βήμα σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, διατηρώντας παράλληλα σταθερά για 9 χρόνια τη θέση του στη λίστα του Resident Advisor με τα 10 καλύτερα φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου στον κόσμο. 

Είναι γνωστός  στα στέκια της πόλης για τις περίφημες βραδιές ‘Crossover’, όπου πραγματοποιεί ένα μαεστρικό πέρασμα από διάφορα είδη και εκφάνσεις της ηλεκτρονικής μουσικής και όχι μόνο. Όλα αυτά, την στιγμή που ο ίδιος έχει εμφανιστεί σε μουσικά γεγονότα σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις του σε φεστιβάλ όπως Sonar, Nuits Sonores, Waves, We are FSTVL, NOM Barcelona κ.α. Το πάθος του για την σύγχρονη μουσική στο ευρύ της φάσμα, του επιτρέπει να διατηρεί το στάτους του ως ένα από τους πιο σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους στην σκηνή της χώρας, ξεπερνώντας τα 23 χρόνια παρουσίας. Λίγοι έχουν καταφέρει να είναι τόσο δραστήριοι και χωρίς διακοπή σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά χάριν στην αφοσίωση του στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και την σκηνή της ο Ison είναι ακόμη εδώ.

ώρα 11μ.μ.

πλατεία Αγίων Αναργύρων

 ------------------------------------

ΒΕΡΟΙΑ – ΕΥΗΧΗ 2023 – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ομάδες ΑΜΗΧΑΝΟΙ του Τμήματος Φωτογραφίας Θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ . Βέροιας

Επιμέλεια :Τάσος Θώμογλου

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

----------------------------------------------------------------------------------

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23

Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9

Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου και σε άλλους χώρους. Θέατρο, συναυλίες, παραστάσεις για παιδιά, θερινό σινεμά και Εύηχη πόλη έρχονται από τις 30 Ιουνίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να μας βγάλουν έξω και να αλλάξουν τα καλοκαιρινά μας βράδια. Η Ελένη Βιτάλη με τους Τζουμ, η Γλυκερία, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, οι Πυξ Λαξ, θεατρικές παραστάσεις με αγαπημένους ηθοποιούς όπως ο Δημήτρης Λάλος, ο Θανάσης Δόβρης, ο Γιώργος Χριστοδούλου, η Λένα Παπαληγούρα, ο Ιωάννης Παπαζήσης, η Ελισάβετ Μουτάφη και πολλούς ακόμη αγαπημένους ηθοποιούς που  θα περάσουν από το Άλσος μας!

Παρασκευή 30/6

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας – Ερασιτεχνική Σκηνή

Ομάδες εφήβων & νέων ΣΤΟΙΧΟΜΥΘΙΑ – ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Ερωτόκριτος του Βιντσέντζου Κορνάρου

Σκηνοθεσία Πέτρος Μαλιάρας

είσοδος 5€

Ώρα 9.30μ.μ.

 ------------------------------------

Δευτέρα 03/7

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο.  Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση.  Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει.  Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες

της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο-Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή, Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, Video Art:  Αντώνης Δελαπόρτας 

Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσουρουνάκης

Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Κουλουμπή, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Μαριαλένα Ροζάκη, Μελίνα Σπετσιέρη, Νεκτάριος Φαρμάκης, Ιωάννα Καλλιτσάντση

είσοδος 12€

Ώρα 9.00μ.μ.

------------------------------------

Τρίτη 4/7

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ

Παράξενο ζευγάρι του Νιλ Σάιμον

Δύο φίλες χωρίζουν από τους άντρες τους και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στο μεγάλο σπίτι της μιας. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα και δοκιμάζεται η φιλία τους, γιατί διαπιστώνουν πολύ γρήγορα ότι η αφόρητη τσαπατσουλιά και η ακαταστασία της μιας, δεν μπορεί να συνυπάρξει με την νοσηρή και ψυχαναγκαστική νοικοκυροσύνη της άλλης. Μια παράσταση σχόλιο πάνω στη μοναξιά πάσης φύσεως του σύγχρονου ανθρώπου.

Ένα κλασικό θηλυκό εργένικο διαμέρισμα. Μια σημερινή γυναικοπαρέα πού όταν οι πόρτες είναι κλειστές, λένε μεταξύ τους τα ΠΑΝΤΑ. Γυναίκες χωρισμένες, γυναίκες παντρεμένες, γυναίκες μόνες. Μια κωμωδία που υμνεί το δικαίωμα στο διαφορετικό, αλλά και στην συντροφικότητα. Μια τρυφερή και συνάμα κωμική ματιά πάνω στην φιλία, στον έρωτα, στις σχέσεις αντρών και γυναικών μέσα στον γάμο αλλά …και μετά από αυτόν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νήλ Σάιμον / ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Δανάη Σταματοπούλου / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λευτέρης Πλασκοβίτης / ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Αντώνης Χαλκιάς / ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΟΣ – Βοηθός ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αρετή Μώκαλη/ Βοηθός ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Ελεωνόρα Καραβανή.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σιάρκου Θεοδώρα, Σοντάκη Μαριάνθη, Δωροπούλου Ισιδώρα, Μακρομαρίδου Βέρα, Σταματοπούλου Δανάη, Φώσκολου Νίνα, Παπατριανταφύλου Αλέξανδρος και Χειλάς Αλέξανδρος.

προπώληση 10€ - είσοδος 12€

 Ώρα 9.30μ.μ.

------------------------------------

Τετάρτη 5/7

BOX Productions

Συναυλία με  Ελένη Βιτάλη  & ΤΖΟΥΜ

Για ένα καλοκαίρι ακόμα η Ελένη Βιτάλη και οι ΤΖΟΥΜ θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα. Πιστή στο ραντεβού που την θέλει να επικοινωνεί με το κοινό με τον εντελώς δικό της τρόπο και ένα ρεπερτόριο που έχει καταξιωθεί εδώ και πολλά χρόνια, η Ελένη Βιτάλη δεν είναι μόνο μια σπουδαία τραγουδίστρια αλλά κουβαλάει στο ρεπερτόριο της και τα τραγούδια που έγραψε η ίδια. Όλοι έχουμε τραγουδήσει το ΄΄Χειμωνιάτικο πρωί΄΄, το ΄΄Εγώ τραγούδαγα τα βράδια στα σκυλάδικα΄΄, την ΄΄Κιβωτό΄΄. Με ένα ρεπερτόριο που ξεκινάει από την λαϊκή της βάση, περνάει στην τραγουδοποιία της με ροκ αποχρώσεις και αντικατοπτρίζει το σημερινό έντεχνο ελληνικό τραγούδι, κάθε συναυλία της είναι μοναδική!                            

Παίζουν οι μουσικοί
Ρήγας Βοργιάς- μπάσο
Μάνος Αχαλινωτόπουλος- πνευστά
Δημήτρης Σίντος- πιάνο λαούτο
Νίκος Σαμαράς - μπουζούκι, τρομπέτα
Θάνος Τσελεμπής- τύμπανα
Νίκος Ξύδης – κιθάρα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Ξύδης
Ενορχήστρωση: ΤΖΟΥΜ

προπώληση 12€ - είσοδος 15€

Ώρα 9.30μ.μ

 ------------------------------------

Παρασκευή 7/7

The Young Quill

Νεφέλες του Αριστοφάνη

Υπόθεση έργου

Ο Στρεψιάδης είναι απελπισμένος καθώς πνίγεται στα χρέη και τον κυνηγούν οι δανειστές του. Αν και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο γιό του, Φειδιππίδη, περιμένοντας ότι εκείνος θα σπουδάσει και θα τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα του, ο γιος του αρνείται πεισματικά. Ο Φειδιππίδης, ασχολείται μόνο με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ξοδεύει και αυτός τα χρήματα του πατέρα του προκειμένου να αγοράζει likes και followers.

Ως έτσι, ο Στρεψιάδης μην μπορώντας να βρει λύση, αποφασίζει να επιστρέψει ο ίδιος στα θρανία, ελπίζοντας ότι εκεί θα μάθει πως να διαχειριστεί τα προβλήματα του. Μάλιστα, ανακαλύπτει την ύπαρξη μιας εναλλακτικής σχολής, αυτής του Σωκράτη, που ισχυρίζεται ότι μαθαίνει τους σπουδαστές της να ανταπεξέρχονται στα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Ο Στρεψιάδης θεωρεί ότι εκεί θα μάθει την τέχνη της διπλωματίας και της εξαπάτησης προκειμένου να παραπλανήσει τους δανειστές του.

Λίγο μετά την έναρξη της φοίτησης του, ο Στρεψιάδης αποβάλλεται από τη σχολή, καθώς είναι εντελώς ανεπίδεκτος μαθήσεως. Μετά και από αυτό, ο Στρεψιάδης απελπίζεται εντελώς, παρά τις προσπάθειες του γιού του να τον συνεφέρει. Τότε, ο Φειδιππίδης αποφασίζει να πάει ο ίδιος στη σχολή του Σωκράτη. Πολύ σύντομα, ο Φειδιππίδης, αντιλαμβάνεται ότι η σχολή του Σωκράτη είναι ένας χώρος ουσιαστικής παιδείας και καλλιέργειας. Σε μαθαίνει όχι μόνο να αντιλαμβάνεσαι, αλλά και να αντιστέκεσαι στις παθογένειες της σύγχρονης εποχής. Έννοιες όπως η αισχροκέρδεια, η αναξιοκρατία, η κοινωνική ανισότητα και ο ρατσισμός μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Με την αποφοίτηση του, ο Φειδιππίδης έχει μάθει όλα όσα δεν περίμενε ο Στρεψιάδης. Όχι μόνο δεν τον βοηθάει να παραπλανήσει τους δανειστές του, αλλά γίνεται δίκαιος πέρα από κάθε προσδοκία. Δίνει στον πατέρα του, και σε όλους εμάς, την ελπίδα για μια σύγχρονη εποχή με πίστη σε υψηλές αξίες και ιδανικά, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Αριστοφάνης θεωρείται ο σπουδαιότερος αρχαίος θεατρικός συγγραφέας κωμωδιών. Είναι ο πρώτος από τους κωμικούς ποιητές και πατέρας της αττικής κωμωδίας. Τα έργα του καυτηριάζουν, σατιρίζουν και σχολιάζουν την επικαιρότητα της εποχής, πάντα με στόχο την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και τη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου. Ο Αριστοφάνης θωρείται από τους πλέον επίκαιρους και διαχρονικούς συγγραφείς της αρχαιότητας, καθώς θίγει θέματα που αφορούν στον πυρήνα της ύπαρξης του ανθρώπου και του κοινωνικού συνόλου.

Η μεταφορά και η διασκευή του έργου «Νεφέλες» έχει γίνει με γνώμονα τα πεδία ενδιαφερόντων των σημερινών παιδιών και εφήβων. Η παράσταση παρουσιάζεται σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, διατηρώντας όλα τα σουρεαλιστικά στοιχεία του έργου και τοποθετώντας τα στην κουλτούρα και τις αναφορές της σύγχρονης εποχής. Στον πυρήνα του προβληματισμού τίθεται, η σχέση των παιδιών με την εκπαίδευση και το σχολείο. Μέσα από τη σάτιρα, το χιούμορ και την ψυχαγωγία της κωμωδίας, σύνθετες έννοιες που περιγράφονται στο πρωτότυπο κείμενο, γίνονται κατανοητές για τους νεαρούς θεατές.

Ψυχαγωγούμε αλλά θέτουμε και ερωτήματα. Η χρήση της πρωτότυπης μουσικής, του χορού και του ζωντανού τραγουδιού λειτουργούν καταλυτικά στην ταύτιση των θεατών με θέσεις και αντιθέσεις που ο κωμωδιογράφος θέτει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μεταφορά και Διασκευή κειμένου: Ομάδα The Young Quill

Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Σκηνικά: Ομάδα The Young Quill

Κουστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Χορογραφία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Φωτισμός: Κωστής Μουσικός

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Γραφιστική επεξεργασία: Indigo Creative

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Νίκος Γιαλελής, Απόστολος Καμιτσάκης, Τάσος Λέκκας, Φάνης Μιλλεούνης, Δάφνη Νικητάκη

είσοδος 12€

ώρα 9.00μ.μ.

------------------------------------ 

Τετάρτη 12/7

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Συναυλία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη

 Ο Μιχάλης Τζουγανάκης θεωρείται – και είναι – ένας πολύ ξεχωριστός μουσικός και τραγουδιστής. Ξεκίνησε ως “παιδί- θαύμα” παίζοντας λαούτο δίπλα στους “τιτάνες” της κρητικής λύρας Λεωνίδα Κλάδο και Κώστα Μουντάκη. Αφού τόλμησε να παίξει το λαούτο μ’ έναν τρόπο που δεν είχαμε ξαναδεί και ξανακούσει, και να ερμηνεύσει με την ιδιότυπη φωνή του τα τραγούδια του, δημιούργησε μια εντελώς δική του ξεχωριστή ταυτότητα ως τραγουδοποιός και performer.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης μας χάρισε σπουδαία τραγούδια και μαγικά παιξίματα σε αναρίθμητες συναυλίες, οδηγώντας κάθε φορά τους αφοσιωμένους ακροατές του σε μεθυστικά μουσικά ταξίδια.

Ο Μιχάλης άντλησε στοιχεία από τη μουσική του νησιού του, τα εκσυγχρόνισε και τα πάντρεψε, με έναν δικό του εναλλακτικό τρόπο, δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα στην παράδοση και όχι μόνο!

Χαρακτηριστικός για το πάθος την δεξιοτεχνία την έμπνευση τον δυναμισμό σε ένα μουσικό ταξίδι απρόβλεπτο και μοναδικό.

προπώληση 13€ - είσοδος 15€

ώρα 9.30μ.μ.

------------------------------------

Παρασκευή 14/7

Θέατρο του Βορρά & Kolossaion Productions

Τριγωνοψαρούλης the musical

Ο Τριγωνοψαρούλης, το διαφορετικό κίτρινο ψάρι που έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος Έλληνας λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και γίνεται Musical! Χορός, κέφι και όλα τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη ζωντανά στη σκηνή σε μια θεατρική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη. Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, από την πένα του δημιουργού του, Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Μια ιστορία για τη φιλία, τη δύναμη της αγάπης και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ενάντια στο bullying, το ρατσισμό, την ξενοφοβία!

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γράφει την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη από την αρχή και μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο του βυθού. Στον ύφαλο της Αουρέλια έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του κυρία Σουπιά τον Αστερία και τη Γλώσσα να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου? Τι στάση θα κρατήσει ο Μεγάλος Καρχαρίας? Ελάτε να κολυμπήσουμε μαζί με τον Τριγωνοψαρούλη, να δούμε από κοντά το μαγικό μαργαριτάρι και να γνωρίσουμε σπάνια θαλάσσια πλάσματα, όπως το Νάρβαλ και τον Τελευταίο Ιππόκαμπο! “ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL” Μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση, ένα διαδραστικό θέαμα με μουσική, τραγούδι, χορό, ακροβατικά, μας ταξιδεύει στον απίθανο κόσμο του βυθού. Το διαφορετικό κίτρινο ψάρι μας δείχνει τον τρόπο για την αποδοχή της διαφορετικότητας και αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας σε μια παράσταση που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο - Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωσταντοπούλου

Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Χορογραφίες: Σμαρώ Κεπατσόγλου

Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης

Ενορχήστρωση: Χάρης Γκατζόφλιας

Βοηθός Σκηνοθέτη - χορογράφου: Σοφία Μπαγιοπούλου

Artwork: Σάκης Παπαγιάννης

Επικοινωνία: Μαρία Λουτζιούδη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Διαμαντούλη, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Σέβη Σπύρτου, Χρήστος Ντόβας, Σμαρώ Κεπαπτσόγλου, Νίκος Χρηστίδης.

προπώληση 10€ - είσοδος 12€

ώρα 8.45μ.μ.

------------------------------------

Σάββατο 15/7

Α.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Γλυκερία – Μελίνα Ασλανίδου

Πάμε μαζί

Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής αυτό το καλοκαίρι! Θα παρουσιάσουν σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια – σταθμούς σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Η Γλυκερία, η τόσο σημαντική αυτή ερμηνεύτρια με αξιοσημείωτη πορεία και εκτός συνόρων, θεωρείται από πολλούς η πιο γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της και έχει κερδίσει επάξια σε Ελλάδα και εξωτερικό τον χαρακτηρισμό “η φωνή της Ελλάδας”. Παραμένει για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή, σφραγίζοντας με τις αψεγάδιαστες ερμηνείες της πολλά και απαιτητικά είδη του ελληνικού τραγουδιού. Στις ζωντανές της εμφανίσεις ξεσηκώνει και ενθουσιάζει  το κοινό με τα τραγούδια της και  δίνει μοναδικό παλμό με τις επιτυχίες  της.

Η Μελίνα Ασλανίδου είναι μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού. Η μοναδική χροιά της φωνής της μαγεύει το κοινό και τα τραγούδια που έχει τραγουδήσει έχουν αγαπηθεί και τραγουδηθεί από τον κόσμο, ενώ τα περισσότερα από αυτά αποτελούν πραγματικά διαχρονικά διαμάντια του σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει ξεχωρίσει για τις έξοχες συνεργασίες της ενώ οι συναυλίες της είναι πάντα πόλος έλξης του κοινού εντός και εκτός Ελλάδος. Η σκηνική της παρουσία είναι δυναμική και η επικοινωνία της με τον κόσμο μοναδική.

Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, ενώνουν τις φωνές τους το φετινό καλοκαίρι, για να χαρίσουν στο κοινό τους ανεπανάληπτες βραδιές μοναδικής διασκέδασης, πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς!

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Στέλιος Φωτιάδης

προπώληση 17€ - είσοδος 20€

ώρα 9.30μ.μ.

------------------------------------

Δευτέρα 17/7

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Ο.Ε

Βάκχες του Ευριπίδη

Η παράσταση

Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου.

Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτης Έλενα Μαυρίδου συνδυάζουν στοιχεία του δρώμενου, που έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική. Μια δυναμική εκδοχή των Βακχών με τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση.

Συνδυάζοντας live τον φυσικό ήχο της λύρας και του νταουλιού με το ηχοτοπίο και το sound design της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας, σ’ έναν σκηνικό χώρο όπου τα υλικά της φύσης, όπως το ξύλο, το νερό, το στάχυ,  αναμιγνύονται και συνομιλούν με σύγχρονα, συνθετικά υλικά , οδηγούμαστε σταδιακά στην βακχεία του έργου του Ευριπίδη. Καθώς εκτυλίσσεται η τραγωδία, τα σώματα των ηθοποιών ελευθερώνονται σε έναν οργιαστικό χορό, καταργώντας τα θεατρικά όρια.

Τί μένει στο τέλος για το κοινό και τους ήρωες όταν η μουσική σταματάει και καλούμαστε να συλλογιστούμε το αδιέξοδο της ανθρώπινης ύπαρξης μας; Είναι ζωντανός ο Διόνυσος σήμερα;

Το έργο

Ο Διόνυσος, καρπός της ένωσης του Δία με τη Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου, δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως θεός και δεν τιμήθηκε ποτέ στην πατρίδα της μητέρας του.

Έχοντας ήδη κατακτήσει την Ασία, ο Διόνυσος καταφθάνει τώρα στη Θήβα, συνοδευόμενος από έναν όμιλο γυναικών από την Λυδία -των Βακχών- που τον ακολουθούν πιστά. Σκοπός του να διαδώσει τη λατρεία του στη Θήβα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς που τον αρνούνται. Πιο άσπονδος, ανάμεσά τους, ο Πενθέας, εγγονός του Κάδμου και βασιλιάς πλέον της Θήβας.

Ενώ η βακχική μανία εξαπλώνεται στην πόλη, πείθοντας ακόμη και τον Κάδμο και τον γέρο μάντη Τειρεσία για την αναγκαιότητα της αποδοχής του νέου θεού, ο Πενθέας, απόλυτος και άτεγκτος, επιμένει να αμφισβητεί τη θεϊκή υπόσταση του Διονύσου και αποφασίζει να καταστείλει με τη βία τις αποχαλινωμένες εκδηλώσεις αυτής της παράξενης ανατολίτικης λατρείας. Ηθικά αυτάρεσκος και συγχρόνως ανατριχιαστικά αστόχαστος, απορρίπτει τα «διπλωματικά ανοίγματα» του Διονύσου και αντιδρά με πανικό και υπεροψία μπροστά στην πολιτισμική διαφορά. Όμως η λογική, αντιστρέφεται σε τρέλα, κατοπτρικό είδωλο της «τρέλας» που ήθελε να καταπνίξει. Καθώς η πλοκή του έργου ξεδιπλώνεται, ο Πενθέας γλιστρά στην παγερή νομιμότητα, και πέφτει στην απαγορευμένη επιθυμία. Από τιμωρός της βακχείας γίνεται ο ίδιος αβοήθητο άθυρμά της. Στο τέλος, θα οδηγηθεί στη μοίρα του ντυμένος γυναίκα, συμπαρασύροντας στον όλεθρο ολόκληρο τον βασιλικό οίκο των Θηβών.

Παρότι ξένος στην πόλη, ο Διόνυσος φώλιαζε ήδη κρυφά στην καρδιά της, όπως και κάπου βαθιά μέσα στον αλαζονικό μονάρχη της.

Στις «Βάκχες», που γράφτηκαν προς το τέλος της ζωής του και πρωτοπαρουσιάστηκαν μετά τον θάνατό του, ο Ευριπίδης ανεβάζει στη σκηνή, πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη ταυτόχρονα, τον Διόνυσο, τον θεό της τραγικής τέχνης που είναι, όπως και η βακχεία, ένα παράξενο μείγμα τρόμου και απόλαυσης, οικείου και ξένου, ελέου και φόβου. Άγριο και ποιητικό, γοητευτικό και ανατριχιαστικό, το έργο αποκαλύπτει την αινιγματική, δισυπόστατη φύση του θεϊκού πρωταγωνιστή του, σε μια μοναδική τελετουργία προς τιμήν του.  

ΣΥΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία  Έλενα Μαυρίδου

Μετάφραση Θεόδωρος Στεφανόπουλος

Μουσική Γιώργος Μαυρίδης

Σκηνικό – Κοστούμια  Δήμητρα Λιάκουρα

Κίνηση  Μπέττυ Δραμισιώτη

Φωτισμοί Περικλής Μαθιέλλης

Δραματουργός Κατερίνα Διακουμοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη Πέτρος Αλαφούζος

Βοηθός Ενδυματολόγου Ευγενία Μπούρντα

Video Θωμάς Παλυβός

Επικοινωνία Ειρήνη Λαγουρού

Διανομή

Διόνυσος Δημήτρης Λάλος

Κάδμος Θανάσης Δόβρης

Πενθέας Γιώργος Χριστοδούλου

Δούλος Στέργιος Κοντακιώτης

Άγγελος α’ Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Άγγελος β’ Δήμητρα Κούζα

Αγαύη Έλενα Μαυρίδου

Χορός

Κική Καραΐσκου, Δήμητρα Κούζα, Σοφία Κουλέρα,

Χριστίνα Μαριανού, Μαριάμ Ρουχάτζε

Μουσικοί επί Σκηνής

Γιώργος Μαυρίδης, Βασίλης Κόκλας

Τιμές εισιτηρίων

προπώληση 10€ - είσοδος 20€, 17€ (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ) viva.gr

Η προπώληση αρχίζει στις 4 Μαΐου / Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 10€.

ώρα 9.30μ.μ

------------------------------------

Πέμπτη 20/7

ΠΟΛΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Δωδεκάτη νύχτα του Σαίξπηρ

Η “Δωδέκατη Νύχτα” είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα  αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς παρεξηγήσεις, λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδελφών, καθιστούν το  διασκεδαστικό αυτό έργο  ως μία μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά - Κοστούμια: Σοφία Νικολαιδη

Φωτισμοί: Θανάσης Ντέμκο

Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Τσακνής

Παίζουν: ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΑΝΝΑ ΜΟΝΟΓΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΑΡΗΣ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΟΒΑΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ.

είσοδος 18€, 15€ (φοιτητικό, ανέργων)

ώρα 9.15μ.μ

------------------------------------

Δευτέρα 24/7

ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή

Το μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο για να μεταφέρει στους θεατές με μοναδικό τρόπο την περιπέτεια μιας παρέας παιδιών στο νησί της Αίγινας.

Το έργο

Μια παρέα παιδιών βρίσκονται στο νησί της Αίγινας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί συναντούν μια οικογενειακή φίλη από το Παρίσι, όπου εργάζεται ως βοηθός ψυχιάτρου και έχει υπό τη φροντίδα της έναν Γερμανό ασθενή, τον Χανς, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Από τότε, ο ασθενής επαναλαμβάνει σκόρπιες λέξεις από τις οποίες τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν νόημα. Η αναζήτησή τους τα οδηγεί στη Βαγία και στο σπίτι της οικογένειας Χαλδαίου, όπου έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Όταν μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες, ξεκινούν την αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που τα οδηγεί σε συναρπαστικές περιπέτειες. Η Ζωρζ Σαρή έγραψε τον Θησαυρό της Βαγίας, το πρώτο της μυθιστόρημα, με υλικό από την πραγματική ζωή το 1969. Ήρωες του έργου είναι τα παιδιά της και οι φίλοι τους, ενώ όλα τα μέρη που αναφέρει είναι υπαρκτά. Μέχρι και σήμερα, το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, ενώ διδάσκεται και στα σχολεία (στο μάθημα της Φιλαναγνωσίας). 

Η παράσταση

Το Kids Theater, η θεατρική ομάδα που με επικεφαλής τη σκηνοθέτη Αθανασία Καλογιάννη ξεπερνά τα δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο του παιδικού θεάτρου, ξεχώρισε για τις θεατρικές μεταφορές αριστουργημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Μικρές Κυρίες, Η καλύβα του μπάρμπα-Θωμά, Με οικογένεια κ.α.). 

Μετά την επιβεβλημένη παύση της πανδημίας, επιστρέφει, αυτή τη φορά με ελληνικό έργο. Τη θεατρική διασκευή έχει κάνει η έμπειρη συγγραφέας Μαρία Σούμπερτ. Η Ζωή Τηγανούρια γράφει για πρώτη φορά μουσική για το παιδικό θέατρο και ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής. «Η θεατρική διασκευή του έργου βασίστηκε αφενός στο παιχνίδι «κυνήγι του θησαυρού», αλλά και στην αποδοχή του παρελθόντος σαν κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε να επαναληφθεί με την ίδια ακριβώς μορφή: το παρελθόν είναι αυτό που ορίζει την ιστορικότητά μας και η μνήμη είναι αυτή που μας επιτρέπει να έχουμε παρελθόν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθέτης : Αθανασία Καλογιάννη

Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ

Πρωτότυπη Μουσική-Συνθέτης-Σολίστ Ακορντεόν:  Ζωή Τηγανούρια

Ενορχηστρώσεις, Ηχητικά εφέ: Στέλιος Γενεράλης

Στίχοι: Γιάννης Παναγόπουλος, Γιάννης Φιλίππου

Β΄ Σκηνοθέτης: Γιάννης Παναγόπουλος

Σκηνογράφος/Βίντεο-3D Mapping: Σάντυ Σιέμπου

Ενδυματολόγος: Ευγενία Βησσαρίου

Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης 

Trailer: Κωνσταντίνος Θάνος

Παίζουν (αλφαβητικά): Ευγενία Βησσαρίου, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Μέλανι Μαρχάινε, Νεφέλη Παπαδερού, Κωνσταντίνος Ρόδης, Γιάννης Φιλίππου

Είσοδος: 12€ - Φοιτητικό-Ανέργων-Παιδικό: 10€ -ΑΜΕΑ:5€

ώρα 9.00μ.μ.

------------------------------------

Παρασκευή 28/7

ΑΜΚΕ ΤΕΧΝΗΣ ARS AETERNA

Ηλέκτρα του Σοφοκλή

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία ΛΙΛΛΥ ΜΕΛΕΜΕ

Μετάφραση ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ

Μουσική ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ

Σκηνικό ΜΙΚΑΕΛΑ ΛΙΑΚΑΤΑ

Κοστούμια ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΡΜΑ

Κίνηση  ΚΙΚΗ ΜΠΑΚΑ

Φωτισμοί ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ

Βοηθός σκηνοθέτη ΠΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

Φωτογραφίες ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ

Επικοινωνία ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

Δ/νση - Οργάνωση Παραγωγής ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Οργάνωση περιοδείας  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΛΑ

Παραγωγή   Ars Aeterna | Θέατρο του Νέου Κόσμου | 5η Εποχή Τέχνης

Διανομή

Ηλέκτρα ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Ορέστης ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Κλυταιμνήστρα ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

Παιδαγωγός ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Χρυσόθεμις ΕΡΙΕΤΤΑ ΜΑΝΟΥΡΗ

Αίγισθος ΔΑΥΙΔ ΜΑΛΤΕΖΕ

Πυλάδης ΠΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

Χορός

ΦΙΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΗΒΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΑΝΤΑΜΗ, ΔΑΝΑΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ, ΑΡΕΤΗ ΤΙΛΗ

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση viva.gr και στα ταμεία των θεάτρων

Η προπώληση αρχίζει την 27η Απριλίου

Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 10 ευρώ

Τιμές εισιτηρίων 20 ευρώ, 17 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ)

ώρα 9.30μ.μ

------------------------------------

Τετάρτη 2/8

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Παγωμένη πριγκίπισσα 2

 Η πριγκίπισσα Έλσα κρύβει ένα τεράστιο μυστικό. Μπορεί να δημιουργεί πάγο με την βοήθεια της μαγείας. Το κρύβει από την αδερφή της την Άννα και απομονώνεται γιατί φοβάται να μην της κάνει κακό. Το βράδυ της στέψης της ως βασίλισσα της χώρας οι δυνάμεις της φανερώνονται και φέρνουν βαρύ χειμώνα σε όλο το βασίλειο. Όταν το σκάει, η Άννα αποφασίζει να πάει και να την βρει ώστε να τα διορθώσει όλα. Στο πλευρό της ένας πωλητής πάγου, ένας τάρανδος και ένας ζωντανός χιονάνθρωπος που αναστατώνει τα πάντα.

Παίζουν οι ηθοποιοί

Γιάννης Γιαννάρακης

Ελίζα Κιτσικίδου

Ειρήνη Καρυπίδου

Έρα Μπόικου

Δημήτρης Μπουτζιούδης

Μαριλένα Μιχαήλ 

είσοδος 7€

ώρα 9μ.μ.

Δευτέρα 7/8

KIDS ACTION THEATER

Φίλοι για πάντα

Μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. 

Ένα διασκεδαστικό θεατρικό έργο με πολλά μηνύματα, που μιλάει για την πίστη στον εαυτό μας και τη δύναμη της προσπάθειας, για τη φιλία και την ενότητα, για την αιώνια διαμάχη του καλού με το κακό. 

Μια θεατρική παράσταση φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό για τους μικρούς και μεγάλους φίλους, με ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές, ευφάνταστα σκηνικά και περιτεχνες μάσκες, σε σκηνοθεσία Άρη Αρμάου. 

προπώληση 8€ - ταμείο 10€

ώρα 9μ.μ.

------------------------------------

Παρασκευή 25/8

Kolossaion Productions

Το πάρτι της Πέππα

Με ολοκαίνουρια ανασχεδιασμένα κοστούμια και σκηνικά σε μία νέα ιστορία με 12 χαρακτήρες μασκότ από την πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά της EntertainmentOne.

Σήμερα είναι μία μέρα γιορτή! Είναι τα γενέθλια της Πέππα!

Την πιο χαρούμενη μέρα του χρόνου την περνάει στο σχολείο με τους αγαπημένους της φίλους της και τη Μαντάμ Γαζέλα.

Η Πέππα περιμένει πως και πως να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα της και θυμάται την ημέρα των γενεθλίων του Τζωρτζ που είχε περάσει τέλεια στο πάρκο των δεινοσαύρων. Η Πέππα θα χαρεί ακόμα πιο πολύ γιατί θα συνεχίσει τη μέρα της στο σπίτι του Παππού και της Γιαγιάς Γουρουνάκη και όταν επιστρέψει σπίτι της την περιμένει μια μεγάλη έκπληξη!

Ένα φαντασμαγορικό πάρτι γενεθλίων, όπου η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη, για να καταλήξει σε ένα τεράστιο πάρτι με την Πέππα και τους φίλους της !

 Ένα πάρτι έκπληξη! Όλα τα παιδιά στο θέατρο με τους φίλους και την οικογένεια της Πέππα θα φωνάξουν δυνατά «Πάρτι, Πέππα»!

Στη νέα θεατρική παράσταση θα δούμε και θα διασκεδάσουμε με την Πέππα και τον Τζωρτζ, την Μαμά Γουρουνίτσα και τον Μπαμπά Γουρουνάκη, την Γιαγιά Γουρουνίτσα και τον Παππού Γουρουνάκη, τη Ρεβέκα Κουνέλη, τον Ρίτσαρντ Κουνέλη, τη Σούζυ Προβατίνα, τον Πέντρο Πόνυ , τον Έντμοντ Ελέφαντα και τη δασκάλα Μαντάμ Γαζέλα.

Η παράσταση χωρισμένη σε 4 εκπαιδευτικές ενότητες:

  • Σχολείο Μαντάμ Γαζέλα, παίζω και μαθαίνω αριθμούς
  • Πάρκο των Δεινόσαυρων, μαθαίνω χρώματα και δεινόσαυρους
  • Σπίτι Γιαγιάς και Παππού Γουρουνάκη, μαθαίνω φρούτα και λαχανικά με σπαζοκεφαλιές
  • Πάρτι έκπληξη στο σπίτι της οικογένειας Γουρουνάκη, μουσικοκινητικό παιχνίδι

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα: Παύλος Μητσόπουλος

Στίχοι: Παύλος Μητσόπουλος - Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Σχεδιασμός Σκηνικών / Κατασκευή Props: Μαγδαληνή Σίγα

Σύνθεση Ενορχήστρωση Μουσικής: Μάριος Αποστολακούλης

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Σχεδιασμός Κατασκευή Επίσημων Μασκώτ: UnderdogEntertainment

Video Φωτογραφίες Σχεδιασμός: Παναγιώτης Πέτρου

Παραγωγή: Kolossaion Productions,  UnderdogEntertainment

Παίζουν

Ιωάννα Αθανασιάδου, Στέλλα Αθανασιάδου, Ειρήνη Καζαντζόγλου, Ελένη Καϊση, Αλίνα Λαλίκου, Αυγερινή Λιόλιου, Απόστολος Τριανταφύλλου, Θανάσης Χασιώτης

Εισιτήρια

τιμή εισιτηρίου:     15€, εισιτήρια με  φωτό και αυτόγραφο 20€

τιμή προπώλησης: 13€, εισιτήρια με  φωτό και αυτόγραφο 18€

ώρα 9μ.μ.

------------------------------------

Τετάρτη 30/8

ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διασκευή - Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις

Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Σχεδιασμός Σκηνικών - Κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης

Ειδικές Κατασκευές: Νάγια Ζαχαράτου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Λάμπρος Κόκκινος

Χορογραφίες: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Φίλιππος Παπαθεοδώρου

Παίζουν: Αλέξης Μαρτζούκος, Γιώργος Παππάς, Εύα Μπούρα, Σοφία Χαραμή, Αλέξανδρος Παππάς.

προπώληση 8€ - είσοδος 10€

ώρα 9μ.μ.

------------------------------------

Τετάρτη 4/9

ΜΑDE OF STONE E.E

ΠΥΞ ΛΑΞ

Παντού και πάντα, μαζί με αυτούς τους θρυλικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ροκ, που ενσαρκώνουν την ενωτική δύναμη της μουσικής, τον κοινωνικό της χαρακτήρα, που ζωντανεύουν τις παρέες και βάζουν φωτιά στα συναισθήματα.

Οι αιώνιοι αγαπημένοι του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού τραγουδούν για τις «παλιές» και τις νέες αγάπες, εξερευνούν την τέχνη τους, αναζητούν και χτίζουν νέες μουσικές ταυτότητες αλλά πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα , να δίνουν συναυλίες!

Οι Πυξ Λαξ, ακμαίοι και ανθεκτικοί, εκφράζουν το κλασικό, το διαχρονικό, αυτό που δε χάνεται, που δεν ξεχνιέται, που δε σβήνει από το πέρασμα του εφήμερου. Οι στίχοι και οι μουσικές τους διακρίνονται όχι μόνο για τη μελωδικότητά τους αλλά και για την οικουμενικότητά τους. Εξακολουθούν να δονούν την ψυχή χιλιάδων ανθρώπων, νέων και μεγαλύτερων.

Με την νέα τους περιοδεία, οι ΠΥΞ ΛΑΞ ανοίγουν και φέτος την πόρτα στο κοινό τους και το προσκαλούν σε μια αξέχαστη μουσική βραδιά.

ΠΥΞ ΛΑΞ, ένας έρωτας που δε λέει να ξεθωριάσει! Που παραμένει φλογερός!

προπώληση € - είσοδος €

ώρα 9μ.μ.

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

------------------------------------

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | ΚΕΠΑ σαν ΣΤΑΡ του θερινού σινεμά

Πέμπτη 3/8 έως Τετάρτη 9/8

Η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τον κινηματογράφο ΣΤΑΡ της πόλης, διοργανώνουν για 2η χρονιά 7 βραδιές θερινού σινεμά, με 7 αξιόλογες, σύγχρονες, βραβευμένες ταινίες της 7ης τέχνης, από την Πέμπτη 3 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023.

Ο θερινός κινηματογράφος είναι ένας καλοκαιρινός θεσμός ψυχαγωγίας με φανατικούς θαυμαστές. Η μαγεία του θερινού κινηματογράφου ενισχύεται από το σκηνικό που δημιουργεί το φυσικό περιβάλλον, ο έναστρος ουρανός πάνω από τους θεατές, η καλοκαιρινή δροσιά.. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά μιας καλοκαιρινής νύχτας σε συνδυασμό με μια δημιουργία της έβδομης τέχνης να αποτυπώνεται στην οθόνη. Στην πόλη μας υπάρχει ένας και μοναδικός θερινός κινηματογράφος με όλες τις προδιαγραφές για μια ποιοτική, ευχάριστη και ασφαλή θερινή διασκέδαση, το ΣΤΑΡ. Η Κ.Ε.Π.Α. και αυτό το καλοκαίρι συμπράττει με τον θερινό κινηματογράφο της πόλης για να προσφέρει στους συμπολίτες μας επτά βραδιές καλού σύγχρονου σινεμά χωρίς αντίτιμο.

Οι προβολές που είναι ελεύθερες για το κοινό με απαραίτητη όμως κάρτα εισόδου, θα ξεκινούν στις 9.00 μ.μ. στην ανθισμένη, δροσερή  ταράτσα του «Σταρ». Ο μέγιστος αριθμός θεατών είναι 200 άτομα.

Πέμπτη 3/8

The whale (Η φάλαινα)

Χώρα Παραγωγής/Έτος:

      USA/2022

Είδος :                                     Δράμα

Ηθοποιοί   :                   Σαμάνθα Μόρτον, Μπρένταν Φρέιζερ, Τάι Σίμπκινς,

                                      Χονγκ Τσάου, Σαντί   Σινκ, Σάθια Σριντάραν

Σκηνοθέτης:                  Ντάρεν Αρονόφσκυ

Διακρίσεις :                 Όσκαρ Α ανδρικού ρόλου Μπρένταν Φρέιζερ 2023, Όσκαρ  καλύτερου γυναικείου ρόλου Χονγκ Τσαου, Χρυσός Λεων Ντάρεν Αρονόφσκι 2022,Βραβείο BAFTA καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, Χρυσή σφαίρα καλύτερου α΄ ανδρικού ρόλου, βραβείο BAFTA καλύτερου α΄ αντρικου ρόλου,Venice Film Festival Green Award. 

Διάρκεια :122’

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένας μοναχικός καθηγητής αγγλικών που υποφέρει από παχυσαρκία, επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την απομακρυσμένη έφηβη κόρη του, ως μια τελευταία ευκαιρία για εξιλέωση.

Παρασκευή 4/8

Where the Crawdads sings (Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες)

   

Χώρα Παραγωγής/Έτος:

USA/2022

Είδος:

Δράμα, Μυστηρίου

Ηθοποιοί:

Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson,

David Strathairn, Michael Hyatt

Σκηνοθέτης:

Olivia Newman

Διακρίσεις :                   Βραβείο People’s Choice καλύτερης δραματικής ταινίας 2022

                                          Pix du Publick UBS 2022 Ολίβια Νιούμαν

                                          Υποψηφιότητα  για το βραβείο Variety Piazza Grande Award

Διάρκεια:                       125’

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια σαγηνευτική ιστορία μυστηρίου βασισμένη στο όμωνυμο best seller μυθιστόρημα, η ταινία Εκεί Που Τραγουδάνε Οι Καραβίδες, αφηγείται την ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που εγκαταλείφθηκε τους ανθρώπους και μεγάλωσε μέχρι την ενηλικίωση στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Για χρόνια, οι φήμες για την «Πιτσιρίκα του Βάλτου» στοίχειωναν το Μπάρκλι Κοόυβ, απομονώνοντας την ευαίσθητη κι έξυπνη Κάια από την κοινότητά της. Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, η κοινωνία την βαφτίζει ως κύρια ύποπτη. Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία για το τι πραγματικά συνέβη περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονταν μέσα στο βάλτο.

Σάββατο 5/8

Le bleu du caftan (Το μπλέ καφτάνι)

Χώρα                             Γαλλία, Μαρόκο, Βέλγιο, Δανία/2022

Παραγωγής/’Ετος :      

Είδος:                               Δραματική

Ηθοποιοί:                       Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui, Mounia Lamkimel

Σκηνοθέτης:                   Maryam Touzani

Διακρίσεις :                    Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφοu

  (FIPRESCI) στις Κάννες   

Βραβείο κοινού και Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών       Κινηματογράφου, Νύχτες Πρεμιέρας 2022.Επίσημη πρόταση Μαρόκου για το Όσκαρ Διεθνούς ταινίας                                                     

Διάρκεια:                        122΄

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Μαριάμ Τουζάνι (Adam 2019). Μια ταινία για την αγάπη ενάντια σε μια βαθιά αναχρονιστική κοινωνία. Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Youssef. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίμ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.

Κυριακή 6/8

A Man Called Otto (Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν ΟΤΤΟ)

Χώρα Παραγωγής/Έτος:

    USA/2022

Είδος:

    Δράμα, Κωμωδία

Ηθοποιοί:

    Tom Hanks, Manuel Garcia-Rulfo, Mariana Treviño,

    Cameron Britton, Rachel Keller

Σκηνοθέτης:

    Marc Forster

Διακρίσεις:                    Υποψηφιότητα για βραβείο GLAAD καλύτερης ταινίας ευρείας                 

                                        διανομής

Διάρκεια:                          126’

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο σχολαστικά οργανωμένος και μοναχικός κόσμος του δέχεται ένα δυνατό ταρακούνημα όταν μια νέα ζωηρή οικογένεια μετακομίζει στο απέναντι σπίτι. Ο Όττο συναντά το ταίρι του στην πολύ έξυπνη κι ακόμη πιο πολύ έγκυο Marisol κι οδηγούνται σε μια απίθανη φιλία που θα ανατρέψει την καθημερινότητά του. Μια αστεία και συγκινητική ιστορία για το πώς οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε ακόμη και στα πιο απροσδόκητα μέρη.

Δευτέρα 7/8

Rheingold (Το χρυσάφι του Ρήνου)

Χώρα

παραγωγής/Έτος:         Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία/2022

Είδος :                           Βιογραφικό/Δράμα

Ηθοποιοί :                     Τζέσε Αλμπερτ, Χοσέ Μπάρος, Φελίξ Μπολντ

Σκηνοθέτης :                 Φατίχ Ακίν

Σενάριο :                       Φατίχ Ακίν

Διακρίσεις:                    Γερμανικό κινηματογραφικό βραβείο καλύτερης ταινίας                                  

                                          μεγάλου μήκους/ Υποψηφιότητα για το Film Award in Gold

Διάρκεια :                        138’                                                                            

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η πολυσυζητημένη δραματική ταινία του Φατίχ Ακίν, “Το Χρυσάφι του Ρήνου” βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Τζιγουάρ Χατζάμπι, που από μεγαλέμπορος ναρκωτικών έγινε διάσημος ράπερ γνωστός, με το όνομα “Xatar”.

Τη δεκαετία του ΄80 η οικογένεια του Τζιγουάρ Χατζαμπι αναγκάζεται να εγκαταλείψει το Ιράκ και φτάνουν ως πρόσφυγες στα γκέτο της Βόννης, στη Γερμανία. Η πορεία του Τζιγουάρ μόνο λαμπρή δεν είναι, αφού ξεκινά ως μικροκακοποιός και καταλήγει σε κορυφαίο ντήλερ ναρκωτικών, ώσπου εξαιτίας του χάνεται ένα μεγάλο φορτίο με ναρκωτικά. Για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί, ο Τζιγουάρ γίνεται ο εγκέφαλος μίας μεγάλης ληστείας χρυσού ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρωστάει στο καρτέλ. Αυτή η ληστεία, στην οποία οφείλει και η ταινία Το Χρυσάφι του Ρήνου (2022) τον τίτλο της, δεν κύλισε ομαλά και το όνομα του Τζιγουάρ κηρύχθηκε καταζητούμενο σε διεθνή κλίμακα. Ωστόσο, η μοίρα του επιφύλαξε ένα λαμπρό μέλλον και αφού εξέτισε την ποινή του, εξέδωσε την αυτοβιογραφία του ενώ γινόταν διάσημος ράπερ και σταρ της χιπ χοπ σκηνής.

Τρίτη 8/8

El Test  (Το Τεστ)

Χώρα                               Ισπανία/2022

Παραγωγής/Έτος :       

Είδος:                               Κωμωδία

Ηθοποιοί:                        Αλμπέρτο Σαν Χουαν, Μπλάνκα Σουάρεζ, Κάρλος Σάντος

Σκηνοθέτης:                    Ντάνι Ντε Λα Ορντέν

Διάρκεια:                         105’

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένα παντρεμένο ζευγάρι τριαντάρηδων με οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα όταν ένα φιλικό ζευγάρι τους προτείνει κατά τη διάρκεια ενός δείπνου να κάνουν ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας που βασίζεται σε μία και μοναδική ερώτηση: «Τι θα προτιμούσατε; Εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο ευρώ σε δέκα χρόνια;»

Τετάρτη 9/8

Πίσω από τις θημωνιές 

Χώρα                             Ελλάδα, Γερμανία, Βόρεια Μακεδονία/2022

Παραγωγής/Έτος :       

Είδος:                            Κωμωδία

   Ηθοποιοί:                      Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου

                                         Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου

Σκηνοθέτης:                   Ασημίνα Προέδρου

Διάρκεια:                        118

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένα τραγικό συμβάν στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Ώρα 9.00μ.μ. είσοδος ελεύθερη (με ατομικές ονομαστικές κάρτες)

Διοργάνωση: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας – Κινηματογράφος ΣΤΑΡ

------------------------------------

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | 4ο Μουσικό Περίπτερο

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Χώρος: Εμπορικός πεζόδρομος και αλλού…

Η μουσική παίρνει τους δρόμους!

Το κινητό μουσικό περίπτερο είναι  μια κινητή σκηνή ευέλικτη, που φιλοξενεί μουσικά ντουέτα ή τρίο. Αποτελεί μια πρωτοβουλία  της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας που  σκοπό έχει να   προβάλλει νέα μουσικά  ταλέντα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

Τρίτη 22/8 έως Πέμπτη 21 /9

Τρίτη 22/8

Latin & Jazz

Τζαζ, ποπ και λάτιν μελωδίες από αγαπημένες ελληνικές και ξένες επιτυχίες 

Μέλη συγκροτήματος

Ελευθερία Μυτιλιού: φωνή

Χάρης Καπετανάκης: σαξόφωνο

Μάνος Κούρτης: κιθάρα

ώρα 9μ.μ.

Τρίτη 29/8

Γραμμόφωνο

Οι "Grammofono" παρουσιάζουν αγαπημένες σουίνγκ και ρετρό επιτυχίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, παιγμένες με δυναμικές ενορχηστρώσεις και βίντατζ αισθητική.

Κέφι, ζωντάνια, χορός και επικοινωνία αποτελούν τα συστατικά που χρησιμοποιούν για να αναβιώσουν τον τρόπο διασκέδασης των δεκαετιών του 40 50 και 60.

Μέλη συγκροτήματος

Μαρία Σταματίου: φωνή 

Φιλιππος Μουζάς: κιθάρα 

Ανδρέας Καρκαφίρης: σαξόφωνο

Σοφία Κατσένιου: κοντραμπάσο 

ώρα 9μ.μ.

Πέμπτη 31/8

Βαγγέλης Πετρινιώτης  και Εύα Μισοκέφαλου

Οι δυο μουσικοί συμπράττουν επί σκηνής από το 2022 με σημείο αναφοράς το Ρεμπέτικο. Το ρεπερτόριό τους επικεντρώνεται στο πειραιώτικο και σμυρναίικο ιδίωμα, καθώς και σε δικές τους συνθέσεις. Πηγή της έμπνευσής τους αποτελεί η αμεσότητα του στίχου και η ερμηνευτική λεπτομέρεια του ρεμπέτικου τραγουδιού με αγαπημένους συνθέτες/τραγουδιστές τους Μ. Βαμβακάρη, Α. Δελιά, Ρ. Αμπατζή και Ρ. Εσκενάζυ.

Μέλη συγκροτήματος

Εύα Μισοκέφαλου: ούτι, φωνή

Βαγγέλης Πετρινιώτης: μπουζούκι

ώρα 9μ.μ.

Τρίτη 5/9

Τραγούδια μιας άλλης Εποχής

Τραγούδια με επίκεντρο συνθέτες όπως οι Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδης, Ραπίτης, Χατζιδάκις και άλλοι αγαπημένοι, που συνδυάζουν την ευρωπαϊκή μουσική με τους ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, με στίχο αγνό και ειλικρινή που εξυμνεί τον έρωτα, την αγάπη, τη φύση, τη γυναίκα...

Σας περιμένουμε, να τραγουδήσουμε  τραγούδια που αγαπήσαμε και που ξεχάστηκαν…

Μέλη συγκροτήματος

Στέλλα Τζίνα: φωνή

Αστέρης Τσαλίκης: πιάνο

Νικόλας Γερσος: μπάσο

ώρα 9μ.μ.

 Δευτέρα 11/9

Ρεμπέτικο Τρίο

Το ρεμπέτικο τρίο που αποτελείται από τον Άγγελο Μπουρνά στην κιθάρα, τον 

Γιώργο Παχουμή στο μπουζούκι και τον μπαγλαμά και τον Κώστα Μπουρνά στο μπουζούκι επιλέγει αγαπημένα κομμάτια από το αστικό λαϊκό τραγούδι που

άνθισε στην Ελλάδα τις δεκαετίες 1930-1950 και τα ερμηνεύει με  δυναμισμό και κέφι φέρνοντας στο σήμερα τον αέρα 

διασκέδασης και τη μέθεξη που επικρατούσε στα μουσικά καφενεία και 

τα καφέ αμάν των αρχών του 20ού αιώνα. 

Μέλη συγκροτήματος

Άγγελος Μπουρνάς: κιθάρα, φωνή 

Γιώργος Παχουμής: μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνή 

Κώστας Μπουρνάς: μπουζούκι, φωνή 

ώρα 9μ.μ.

Τετάρτη 13/9

Ρουμπαγιάτ

Οι Ρουμπαγιάτ είναι ένα μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2013 και από τότε έχει ενεργή παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης, μετρώντας πολλές ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.

Βασισμένοι στην πολυφωνία, οι Ρουμπαγιάτ επιχειρούν μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση σε τραγούδια του έντεχνου και του παραδοσιακού χώρου από πληθώρα περιοχών. 

Η παιχνιδιάρικη διάθεση του φλάουτου σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες αρμονίες από λαούτο ή κιθάρα, συνθέτουν, μαζί με τη δυναμική παρουσία παραδοσιακών και σύγχρονων κρουστών οργάνων, ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα.

Τα live της μπάντας μετατρέπονται σε γλέντι είτε αυτά πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, είτε σε ανοιχτές πλατείες και χαρακτηρίζονται από πολλή ενέργεια, διάθεση και χορό!

“μόνο σας αγαπήσαμε, κέρνα μας..”

Μέλη συγκροτήματος

Θανάσης Τσολάκης: κρουστά/φωνή

Γιάννης Τσιάτσος: κιθάρα/λαούτο/φωνή

Σταύρος Τσολάκης: φλάουτο/φλογέρες/φωνή

ώρα 9μ.μ.

Τρίτη 19/9

Ανδριάνα Αχιτζάνοβα

Ένα  καινούριο project που προτείνει έναν νέο ήχο, αποτελούμενο από πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του σχήματος, πρωτότυπες διασκευές παραδοσιακών κομματιών αλλά και συνθέσεων σύγχρονων δημιουργών. Ένα project που  εμπνέεται από ήχους της ελληνικής μουσικής παράδοσης και της Ανατολικής Μεσογείου χρησιμοποιώντας στοιχεία της ethnic και world μουσικής σκηνής. 

Μέλη του World Music Quartet

Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Πεταλά: τραγούδι και το νέι,

Μάκης Μπακλατζής: βιολί και το τραγούδι,

Μάριος Μακρής: κιθάρα,

Χρήστος Τάσιος: κρουστά

ώρα 9μ.μ.

 Πέμπτη 21/9

Βάσω Βασιλειάδου

Όταν τραγουδάει φαίνεται να τραγουδάει η ίδια της η ψυχή! 

Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Βάσω Βασιλειάδου ξεκινάει την μουσική της πορεία παίζοντας κρουστά σε σχήματα της Θεσσαλονίκης. Το 2010 αρχίζει να εξερευνά τη φωνή της και την κερδίζει το τραγούδι. Στις ζωντανές εμφανίσεις της αρχίζει να δημιουργείται γύρω της μια διάθεση όσων την ακούν να θέλουν να την ακούσουν και να τη δουν ξανά και ξανά! 

Η Βάσω Βασιλειάδου γράφει στίχους και μουσική και κυκλοφορεί την πρώτη προσωπική της δουλειά τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο "βάλσαμο", ένα CD ποιητική συλλογή, στο οποίο συμμετέχει η Ματούλα Ζαμάνη και η Μαρία Κώττη καθώς και πλήθος μουσικών με κανονάκι, βιολί, ακορντεόν, κιθάρα, μπάντζο, κοντραμπάσο γκάιντα, πλήκτρα, ντραμς και τσέλο. 

Το κοινό δεν αργεί να την αγκαλιάσει αφού γίνεται γνωστή σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από τις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές εντός και εκτός πόλης αλλά και με τις συμμετοχές της σε μικρά ή μεγάλα φεστιβάλ. Χαίρεται με την χαρά του κόσμου και τους αγκαλιάζει και η ίδια σαν να τους καλεί στο σπίτι της, σαν να γίνεται μια γιορτή με φίλους που τους προτρέπει να τραγουδάνε μαζί της, γιατί αυτό κάνει την καρδιά της να χτυπάει δυνατά!

Μέλη συγκροτήματος

Βάσω Βασιλειάδου: φωνή

Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι

Γιάννης Τσίπος: κιθάρα

ώρα 9μ.μ.

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

------------------------------------------------------------------------------

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ |25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Thessaloniki Documentary Festival

8,9,10 Σεπτεμβρίου 2023

Φουαγιέ Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών

Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε φέτος από 2 έως 12 Μαρτίου 2023. Μετά το πέρας των δυσκολιών που είχε δημιουργήσει η πανδημία, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επαναφέρει τις προβολές σε περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας με τη δράση ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ, κάνοντας διαθέσιμο ένα σημαντικό  μέρος του ελληνικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής αποκέντρωσης μεταφέρει το κλίμα αυτής της κινηματογραφικής γιορτής σε πολιτιστικούς χώρους συγκεκριμένων πόλεων, σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και με τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας  συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και φιλοξενεί τα παρακάτω Ντοκιμαντέρ:

Prison Blues του Δομήνικου  Ιγνατιάδη

Ένα ντοκιμαντέρ δρόμου στο πνεύμα ενός western, με έξι φίλους

 σε παράκρουση, να φέρουν ουλές και αρετές, με πρόσχημα την εμμονή του

 σκηνοθέτη με τον Johnny Cash, ταξιδεύουν για να προβάλουν τη ταινία

Village Potemkin μέσα σε ιδρύματα και φυλακές. Η διαδρομή τους μέσα

 σε ένα τροχόσπιτο θα είναι γεμάτη απροσδόκητους σταθμούς

 και συναντήσεις.

Fishing for Litter του Σωτήρη Δανέζη

«Αν αλιεύσουμε τώρα από τα Δαρδανέλια ως τον Πειραιά, τα ψάρια που

 θα πάρουμε πάνω θα είναι δύο, τα βαρέλια δέκα, τα μπουκάλια εκατό και

 τα σκουπίδια χίλια!». Ο Δημήτρης από την Καβάλα, με τη μηχανότρατά του,

έβγαλε πέρσι από τη θάλασσα 2,5 τόνους απορρίμματα. Είναι ένας από τους

40 αλιείς που συνεργάζονται με το Κοινωφελές  Ίδρυμα

Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Ο Νικόλας της Μαρίας της Μαρίας  Γιαννούλη

Ο Νικόλας-παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης-εγκαταλείφθηκε σε

ίδρυμα μόλις γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Οι συνθήκες που μεγάλωνε

ήταν τραγικές. Η Μαρία αποφάσισε να τον υιοθετήσει, κι η αγάπη, η

φροντίδα και το πείσμα της, τον μεταμόρφωσαν ριζικά. Μια συγκινητική

 ιστορία για τη δύναμη της ψυχής και της ανιδιοτελούς αγάπης

 που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Ακολουθώντας  τα Ίχνη του Εφήμερου της  Ειρήνης Χατζηκυριακίδου

Ένα ταξίδι στη δημιουργία του θεατρικού κοστουμιού από τη σύλληψη

της ιδέας στο μυαλό του ενδυματολόγου μέχρι την τελική κατασκευή

από το χέρι της μοδίστρας. Η ταινία παρακολουθεί το στήσιμο της

έκθεσης ''Ίχνη του εφήμερου'' που επιμελήθηκε για το Κ.Θ.Β.Ε η Ιουλία

Σταυρίδου. Μια ταινία μαθητών της αφιερωμένη σ' αυτήν.

Στο μυαλό του Ηράκλειτου των Ελισάβετ Λαλουδάκη και Μάσιμο Πιτσόκαρο

Ο Ηράκλειτος γεννήθηκε χαρισματικός. Διαθέτει υψηλή νόηση, αστείρευτη

φαντασία, τεράστια μνήμη, συναισθηματική ωριμότητα. Η πρώτη του χρονιά

στο σχολείο ήταν μεγάλη απογοήτευση. Ο Ηράκλειτος όμως δεν το βάζει

κάτω. Μαθαίνει να πέφτει και να σηκώνεται. Βασικό του όπλο: το χιούμορ.

 Έξτρα μπόνους: το χαριτωμένο θράσος των έξι του χρόνων.

Restor(y)ing του Περικλή Κορτσάρη

Επικρατεί δημόσια σιωπή για το ζήτημα των εβραϊκών περιουσιών στην

Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ εξετάζει γιατί πρέπει να σπάσει αυτός ο κύκλος

σιωπής και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό χωρίς να μετατραπεί η

διαδικασία σε λαϊκό δικαστήριο. Επίσης αναζητά τις απόψεις της κοινής

 γνώμης μέσω μιας έρευνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

----------------------------------------------------------------------------------

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 | ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ |

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΊΟΘΗΚΗ «ΘΕΑΝΩ ΖΩΓΙΟΠΟΥΛΟΥ» – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023

“100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και τη Ζωρζ…”

από 16 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου 2023                                

Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Η ΚΕ2023 με τίτλο “100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και τη Ζωρζ…”, θα ξεκινήσει στις 16/6 και θα ολοκληρωθεί στις 9/9. Οι δράσεις συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, κ.ά που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της.

Το 2023 έχει ανακηρυχθεί ως Λογοτεχνικό Έτος «Άλκης Ζέη». Για εμάς όμως, η Άλκη και η Ζωρζ είναι αχώριστες. Δύο παράλληλες ζωές, δύο παράλληλες πορείες, μια σχέση ζωής όπως εκείνη καταγράφεται σε εκατοντάδες βιβλία. Βιβλία που αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό για τις βιβλιοθήκες της χώρας μας και θα αναδειχθούν μέσα από τη νέα ΚΕ.

Η ΚΕ2023 συμπληρώνεται με την ενότητα “Το Ραδιόφωνο της ΚΕ” με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους. Τέλος, η ΚΕ ολοκληρώνεται με τις ηχογραφημένες αναγνώσεις που μπορούν όλοι να ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή απλά σκανάροντας ένα QR.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Διευθυντής ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69