tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας επισκέφθηκε το Μουσείο των Αιγών

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρήσεων μελών του, πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, στη Βεργίνα.

Τα μέλη του ΣΒΕ υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του μουσείου η Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας και υπεύθυνη όλων των έργων ανάδειξης του ανακτόρου των Αιγών, κα. Αγγελική Κοτταρίδη.

Όπως ανέφερε η Α. Κοτταρίδη, το Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών αποτελεί μια νέα, ολιστική και δυναμική προσέγγιση της σχέσης αρχαιολογικού χώρου – μουσείου – επισκέπτη. Ενσωματώνει και ενώνει το νέο κεντρικό κτίριο με το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών. Το κεντρικό μουσειακό κτίριο, σχεδιάστηκε για να γίνει η νοηματική πύλη εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και στην ιστορία των Αιγών, στην ιστορία και τον πολιτισμό των Μακεδόνων, αλλά και στην ελληνιστική Οικουμένη, εφόσον εδώ θα φιλοξενηθεί η φυσική έδρα του ψηφιακού μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος, από τις Αιγές στην Οικουμένη».

Η κα Κοτταρίδη και η ομάδα της έχουν φέρει στο φως ένα βασιλικό ανάκτορο τρεις φορές το μέγεθος του Παρθενώνα, δεκάδες βασιλικούς τάφους και πάνω από χίλιους κοινούς τάφους, όπως κι ένα θέατρο.

Η πρωτοποριακή προσέγγιση για την προβολή των αρχαιοτήτων μετατρέπει τους εντυπωσιακούς χώρους του πολύμορφου Μουσείου σε μια διαδραστική εμπειρία για τους επισκέπτες, προσδίδοντας μια εικαστική οπτική στην ανάδειξη της πλούσιας μακεδονικής ιστορίας.

Η πρόεδρος του ΣΒΕ, Λουκία Σαράντη, ευχαρίστησε θερμά την κα. Κοτταρίδη για την εντυπωσιακή ξενάγηση, τονίζοντας ότι η γέννηση του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών οφείλεται στις επίμονες προσπάθειες της κας Κοτταρίδη, για την ανάδειξη της ιστορικής περιοχής των Αιγών.

Επισήμανε επίσης ότι, το Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών αποτελεί ένα τοπόσημο πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και έναν σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα, όχι μόνο για την περιοχή της Ημαθίας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69