tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ωδείου Φίλιππος

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ωδείου Φίλιππος, για τους μήνες Μάιος - Ιούνιος 2023.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2023 - ON BROADWAY

19:30-21:30 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 

Προετοιμάζοντας ένα Musical Theater Showcase με παιδιά ηλικίας 12-17 ετών. Μέσα σε αυτό το δίωρο workshop τα παιδιά θα μάθουν τις βασικές αρχές ερμηνείας στο μουσικό θέατρο καθώς και θα στήσουν θεατρικά, τραγουδιστικά αλλά και χορευτικά μερικές μεμονωμένες σκηνές από αγαπημένες ταινίες και αγαπημένα μιούζικαλ του Broadway. Εισηγήτρια: Νεφέλη Μπραβάκη. Κόστος σεμιναρίου 20€. Οι σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας συμμετέχουν στο εργαστήριο δωρεάν.  

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2023 - ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΕΣΤΡΟΙ 

18:30-19:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Πρόκειται για το τελευταίο σκέλος του εργαστηρίου Μικροί Μαέστροι που φτάνει στο τέλος του με μία συναυλία στο μικρό θεατράκι του ωδείου. Σε αυτή τη συναυλία οι ρόλοι αλλάζουν. Οι μεγάλοι βρίσκονται στο ρόλο του τραγουδιστή και οι μικροί στο ρόλο του σολίστ, συνοδού-πιανίστα, διευθυντή χορωδίας. Βάλτε τα καλά σας και ελάτε στο μικρό μας Μέγαρο. 

Είσοδος ελεύθερη.  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2023 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΞΟΦΩΝΟΥ

20:00-21:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Οι καθηγητές Βασιλική Βλέτση και Λάζαρος Μπίντσης παρουσιάζουν μία συναυλία προόδου των τάξεών τους. Πιάνο και σαξόφωνο στο μικρό θεατράκι του ωδείου Φίλιππος Βέροιας. Με κλασικό αλλά και τζαζ ήχο, οι μαθητές των οργάνων αυτών θα μας ταξιδέψουν σε μουσικές του κόσμου από διάφορες εποχές. 

Είσοδος ελεύθερη.  

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ 2023 - MUSICAL SHOWCASE

19:00-20:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Οι τάξεις μιούζικαλ performance παρουσιάζουν ένα showcase για όλες τις ηλικίες με τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ του Broadway και της Disney στο μικρό θεατράκι του ωδείου. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου, Νεφέλη Μπραβάκη.

Είσοδος ελεύθερη. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΙΟΥ 2023 - ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

18:00-19:00

Η συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και φιλόλογος Εύα Ιεροπούλου διευθύνει εδώ και 34 χρόνια  τα μουσικοπαιδαγωγικά τμήματα του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας και παρουσιάζει κάθε χρόνο με τους μικρούς μαθητές της ένα πρόγραμμα που επιλέγουν τα ίδια τα παιδιά.. Φέτος τα τμήματα μουσικής προπαιδείας, baby music και μουσικοκινητικής θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο μουσικό πρόγραμμα με μελωδίες από όλα τα μέρη του κόσμου. Από την μακρινή Αυστραλία μέχρι και τη Νότια Αμερική τα παιδιά της προπαιδείας θα τραγουδήσουν σε διάφορες γλώσσες παραδοσιακές μουσικές από κάθε σημείο της γης. 

Είσοδος ελεύθερη. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 - FILIPPOS GLEE SINGS

18:00-19:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Οι τάξεις φοιτητών του πολυφωνικού σχήματος Filippos Glee θα δώσουν το παρόν στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο “Αυλαία”. Θα ακουστούν κομμάτια ξένου ποπ και τζαζ ρεπερτορίου είτε με τη συνοδεία πιάνου είτε ακαπέλα από τη μικτή πολυφωνική ομάδα φοιτητών του Filippos Glee. 

Γενική είσοδος: 7€. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ - ACROSS THE UNIVERSE

19:00-20:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία πολυφωνικής μουσικής από την ομάδα Filippos Glee στο μικρό θεατράκι του ωδείου. Το Filippos Glee είναι μία φωνητική και θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2011 στη Βέροια από τη Νεφέλη Μπραβάκη και λειτουργεί μέχρι σήμερα, έχοντας φιλοξενήσει  στα χρόνια λειτουργίας της πάνω από 1.000 παιδιά συνολικά. Η φετινή πολυφωνική ομάδα προετοιμάστηκε από την καθηγήτρια, μονωδό και βιολίστρια Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου. Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται τόσο από ποπ και ροκ σύγχρονη μουσική όσο και από τζαζ και παλιά αγαπημένα τραγούδια. Μουσικές από τον Elvis και τους Beatles μέχρι τη Billie Eilish σε πολυφωνική σύγχρονη επεξεργασία από τη Νεφέλη Μπραβάκη και τη Νίκη Μπραβάκη. 

Είσοδος ελεύθερη. 

ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 - ΤΟ ΜΠΑΡΟΚ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

19:30-20:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η τάξη βιολιού του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας της καθηγήτριας Αλεξάνδρας Τσιάρα, θα παρουσιάσει φέτος μια συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά με διδακτικό αλλά και διασκεδαστικό περιεχόμενο, για να συστήσει στο νεαρό κοινό τη μουσική εποχή του Μπαρόκ. Μία πρωτότυπη και ανάλαφρη συναυλία με τα βιολιά να παίζουν είτε σόλο είτε σε σύνολα και αφηγητές τους μικρούς βιολιστές. 

Είσοδος ελεύθερη.  

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 - FINAL JAM

19:00-20:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία ροκ μουσικής από τις τάξεις σύγχρονης μουσικής του ωδείου και από τη Rock Band στο μικρό θεατράκι του ωδείου. Στη συναυλία αυτή θα ακουστούν γνωστά κομμάτια του ροκ, μέταλ, τζαζ και μπλουζ ρεπερτορίου παιγμένα από τους μαθητές της σύγχρονης μουσικής κατεύθυνσης με τη μορφή μικρών μουσικών σχημάτων (ντραμς, μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, σαξόφωνο). Υπεύθυνοι καθηγητές: Σπύρος Χριστουλάκης - ηλεκτρική κιθάρα, Στέφανος Γαζίλας - ντραμς, Νεφέλη Μπραβάκη - πλήκτρα. 

Είσοδος ελεύθερη.  

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 - ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ

20:00-21:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ 

Συναυλία ορχηστρικής μουσικής με φλάουτα και κιθάρες. Η συναυλία “Όλοι οι γάτοι είναι μουσικοί”, εμπνευσμένη από το ομώνυμο τραγούδι από την ταινία “Αριστόγατες” της Disney, θα περιλαμβάνει τόσο κομμάτια του σύγχρονου ρεπερτορίου όσο και παλιότερη μουσική που έχουν επιλέξει και προετοιμάσει οι σπουδαστές του ωδείου. Υπεύθυνοι καθηγητές: Χριστίνα Μπαλή, Κωστής Παλαιογιάννης. 

Είσοδος ελεύθερη.  

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΙΑΝΟΥ 

19:00-20:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία κλασικού πιάνου με την τάξη πιάνου της καθηγήτριας Όλιας Λαβασίδου. 

Είσοδος ελεύθερη.  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ

18:00-19:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία κλασικής κιθάρας με την τάξη κιθάρας του καθηγητή Δημήτρη Ρογάρη.

Είσοδος ελεύθερη.  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΙΑΝΟΥ

20:00-21:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία κλασικού πιάνου με την τάξη πιάνου της καθηγήτριας Νατέλας Ιτσουαΐτζε. 

Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ 22 - ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 - ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “FILIPPOS GLEE”  

Μέρα 1η (Πέμπτη 22 Ιουνίου) 

11:00-12:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

“Το μουσικό θέατρο και η ερμηνεία του τραγουδιού. Για παιδιά 8-13 ετών. Εισηγήτρια: Νεφέλη Μπραβάκη. Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη κράτηση θέσης. 

17:00-18:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 

“Κατασκευάζουμε μάσκες”. Για παιδιά 8-11 ετών. Εισηγήτρια: Κατερίνα Αχλιώπα.

Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη κράτηση θέσης.  

18:00-19:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα”. Μουσικοθεατρικό παραμύθι για παιδιά από 4 ετών. Με τις: Εύα Ιεροπούλου, Νεφέλη Μπραβάκη, Ηλιάνα Μισαηλίδου και τη σύγχρονη ορχήστρα του ωδείου. Είσοδος ελεύθερη. 

Μέρα 2η (Παρασκευή 23 Ιουνίου)  

12:00-13:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Ο Ίκαρος Ποντίκαρος” μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά από 4 ετών. Με το τμήμα μιούζικαλ του Filippos Glee. Διδασκαλία: Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου. Είσοδος ελεύθερη. 

13:00-14:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

“Θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στην ιστορία του Ίκαρου Ποντίκαρου”. Για παιδιά 4-8 ετών. Εισηγήτρια: Νεφέλη Μπραβάκη. Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη κράτηση θέσης. 

18:00-19:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 

“Φτιάχνουμε το δικό μας τραγούδι”. Για παιδιά 8-12 ετών. Εισηγήτρια: Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου.

Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη κράτηση θέσης.

Μέρα 3η (Σάββατο 24 Ιουνίου)  

12:00-13:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

“Το χρυσαλιφούρφουρο”. Συναυλία με παιδικά τραγούδια από την παιδική χορωδία Filippos Glee και τα τμήματα φωνητικής για παιδιά από 3 ετών. Διδασκαλία: Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου, Νεφέλη Μπραβάκη. Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων. 

14:00-15:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

“Εισαγωγή στην όπερα”. Για παιδιά από 8 ετών. Εισηγητές: Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου, Οδυσσέας Αλεξανδρίδης. Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη κράτηση θέσης. 

18:00-19:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

“Οι Βροντεροί και οι Ψιθυριστοί” Εργαστήριο κρουστών οργάνων για παιδιά 7-11 ετών. Εισηγητής: Στέφανος Γαζίλας. Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη κράτηση θέσης. 

19:00-20:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Ο πόλεμος των κάστρων” Το μουσικό παραμύθι της Εύας Ιεροπούλου με το πολυφωνικό σχήμα Filippos Glee. Για παιδιά από 3 ετών. Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων. 

Μέρα 4η (Κυριακή 25 Ιουνίου)  

11:00-12:30 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 

“Ανεβάζουμε παράσταση” Εργαστήριο για παιδιά με σκοπό τη συμμετοχή τους στην μουσικοθεατρική παράσταση “Το μικρό σπίτι της Νίνας”. Για παιδιά 7-12 ετών. Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη κράτηση θέσης. 

12:30-13:30 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Το μικρό σπίτι της Νίνας” Παράσταση με τη συμμετοχή των παιδιών του εργαστηρίου “Ανεβάζουμε παράσταση” με τις: Εύα Ιεροπούλου και Νεφέλη Μπραβάκη. Για παιδιά από 2 ετών. Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων. 

17:00-18:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

“Σύννεφα” Εργαστήριο σκηνογραφίας για παιδιά 10-15 ετών. Κατασκευάζουμε μεγάλα φωτεινά σύννεφα τα οποία θα πλαισιώσουν την παράσταση “Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα” της Εύας Ιεροπούλου. Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη κράτηση θέσης. 

19:00-20:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

“Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα” Μουσικοθεατρική παράσταση με τις: Εύα Ιεροπούλου και Νεφέλη Μπραβάκη και την σύγχρονη ορχήστρα Filippos Glee. Συμμετέχουν και οι μικρές ηθοποιοί Έλλη και Αλίκη. Για παιδιά από 3 ετών. Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Α’ κύκλος Δευτέρα 16 Ιουνίου - Τετάρτη 18 Ιουνίου

Μιούζικαλ, θέατρο, κίνηση, τραγούδι, χορός. 

τμήμα baby: 4-7 ετών

τμήμα junior: 8-12 ετών

τμήμα senior: 13-17 ετών

Σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του μουσικού θεάτρου. Θα δουν παραδείγματα από τα μεγαλύτερα θέατρα του Broadway, θα μοιραστούν και θα αναλύσουν ρόλους, θα διδαχθούν την τεχνική και τις βασικές αρχές ερμηνείας στο θεατρικό τραγούδι και θα παρουσιάσουν ένα Showcase που θα δημιουργηθεί τις μέρες του εργαστηρίου. Τα μαθήματα αποτελούνται από 3 δίωρες συναντήσεις και ολοκληρώνονται με μία παράσταση στο τέλος του κύκλου. Κόστος συμμετοχής 40€ - για τα παιδιά του ωδείου Φίλιππος 30€.  

Β’ κύκλος Πέμπτη 19 Ιουνίου - Σάββατο 1 Ιουλίου

Μουσική, τραγούδι, ορχήστρα, κρουστά, ερμηνεία. 

τμήμα baby: 4-7 ετών

τμήμα junior: 8-12 ετών

τμήμα senior: 13-17 ετών

Σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων τα παιδιά θα ασχοληθούν με τα σύγχρονα είδη μουσικής. Ανεξάρτητα από το αν έχουν μουσική εκπαίδευση ή όχι, τα παιδιά είτε μέσω μουσικών οργάνων είτε μέσω της φωνητικής τέχνης, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν, θα ενορχηστρώσουν και θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τους τραγούδια είτε ατομικά είτε σε ομάδες. Σε αυτό το εργαστήριο θα αποκτήσουν την αίσθηση του τι σημαίνει μουσική σύμπραξη και συνεργασία, θα μάθουν τεχνικές να καταπολεμούν το άγχος στη σκηνή καθώς και θα ετοιμάσουν μία ολοκληρωμένη συναυλία - μουσική παρουσίαση. Τα μαθήματα αποτελούνται από 3 δίωρες συναντήσεις και ολοκληρώνονται με μία συναυλία στο τέλος του κύκλου. Κόστος συμμετοχής 40€ - για τα παιδιά του ωδείου Φίλιππος 30€. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69