tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: Διάλεξη της Ιόλης Βιγγοπούλου με τίτλο «Ευρωπαίοι Περιηγητές στη Μακεδονία: διαδρομές περιπετειώδεις»

Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του & η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, διοργανώνουν στις 18/3 (7.30 μ.μ.) στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας ("Υπόγειο της Μνήμης") την διάλεξη της Ιόλης Βιγγοπούλου με τίτλο «Ευρωπαίοι Περιηγητές στη Μακεδονία: διαδρομές περιπετειώδεις», στη σειρά διαλέξεων “Collectanea”.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται με ταυτόχρονη απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω του συνδέσμου: https://us06web.zoom.us/j/81567400436...

«Οι Ευρωπαίοι περιηγητές οι οποίοι, από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα, ταξίδεψαν στα εδάφη της Μακεδονίας διανύουν μια περιπετειώδη καμπύλη επισκεψιμότητας. Τους πρώιμους αιώνες του περιηγητισμού, περισσότερο αναγκαστικά ή τυχαία διέσχισαν χερσαίους δρόμους στην περιοχή. Αργότερα, οι αρχαιοδιφικές τους αναζητήσεις τους φέρνουν αντιμέτωπους με την ομιχλώδη αρχαιολόγηση του χώρου. Τέλος εξαπλώνουν, κάτω από τον επενδύτη του περιηγητή, την ανάμειξή τους στο αναβράζον πολιτικό γίγνεσθαι».

[Η Ιόλη Βιγγοπούλου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος της Σχολής Ξεναγών Αθηνών και της Ecole du Louvre και Διδάκτωρ Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, εργάστηκε, σχεδόν τρεις δεκαετίες, ως Ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με γνωστικό αντικείμενο την ταξιδιωτική γραμματεία και την εικονογράφηση των περιηγητικών έργων. Oι μελέτες, οι δημοσιεύσεις (περισσότερες από 200) και η συνεργασία της και με άλλους φορείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Πανεπιστήμια, Υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση, Πολιτιστικές Εταιρείες και Ιδρύματα, Οικολογικές Οργανώσεις, EPΑ, UNESCO, κ.α.) αφορούν θέματα νοοτροπιών, τοπικής ιστορίας, ιστορικής και πολιτιστικής γεωγραφίας, κοινωνικής ιστορίας και πολιτισμού του νεότερου ελληνισμού καθώς και διαχρονικά ζητήματα πολιτισμικής ταυτότητας. Στις δραστηριότητές της επίσης, συγκαταλέγονται διαλέξεις και ξεναγήσεις ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου, στον ευρύτερο χώρο του ελληνικού πολιτισμού. Ασχολείται με την ταξιδιωτική φωτογραφία με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές].

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69