tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ποιητική συλλογή "Η γυμνή μοναξιά του ποιητή Όμικρον" της Χλόης Κουτσουμπέλη θα παρουσιαστεί στην Αλεξάνδρεια

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας συναντά την Κυριακή 12/3/2023 στις 11.00 πμ, την καταξιωμένη Θεσσαλονικιά ποιήτρια-συγγραφέα Χλόη Κουτσουμπέλη για να συζητήσει μαζί της για την τελευταία της ποιητική συλλογή "Η γυμνή μοναξιά του ποιητή Όμικρον"(Εκδόσεις Πόλις 2021).

"Η ποιητική αυτή συλλογή αποτελεί την αφορμή για να γνωρίσουμε τη Χλόη Κουτσουμπέλη, το ευρύτερο έργο της αλλά και να μιλήσουμε για την ποίηση ,την πνευματική δημιουργία και τα κοινωνικοπολιτικά συμβάντα της εποχής μας, πάνω στα οποία τοποθετείται η ποιήτρια με ευθύτητα και κριτικό λόγο. Η ποίηση της Χλόης Κουτσουμπέλη είναι η εσωτερική προέκταση αυτών των δημόσιων καταθέσεών της κι αυτή η συλλογή είναι μια τέτοια θέση και κατάθεση" αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η Χλόη Κουτσουμπέλη γεννήθηκε το 1962, σπούδασε Νομική στο ΑΠΘ και εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα. Έχει εκδώσει δέκα ποιητικές συλλογές, (η πρώτη το 1984 και η τελευταία το 2021) δύο μυθιστορήματα και δύο θεατρικά έργα. Η ποιητική της συλλογή ΟΙ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΓΗΣ, εκδόσεις Γαβριηλίδης 2016, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2017. Το θεατρικό της ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡ ανέβηκε το 2014 στο θέατρο Αγορά στην Πάτρα. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Ισπανικά, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Βουλγαρικά, στα Τουρκικά και στα Ιταλικά, έχουν δημοσιευτεί σε ξενόγλωσσα περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Είναι Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και Μέλος του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρείας Συγγραφέων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69