tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Νάουσας για την Τσικνοπέμπτη

Παραδοσιακό τσίκνισμα με μουσική, χορούς και συναυλία αυθεντικής βαλκανικής μουσικής περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Νάουσας σε Κοινότητες και στην πόλη της Νάουσας για την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλες δράσεις διοργανώνονται με τσίκνισμα,γλέντια και αποκριάτικους χορούς και από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

 
Πρόγραμμα Τσικνοπέμπτης 16 Φεβρουαρίου 2023

• 12:00, Πλατεία Τ.Κ. Επισκοπής: Παραδοσιακό τσίκνισμα με μουσική και χορούς
• 12:00, Τ.Κ. Αγγελοχωρίου (πρώην Δημαρχείο): Παραδοσιακό τσίκνισμα με μουσική και χορούς
• 19:30, Πλατεία Καρατάσου: «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ» Έναρξη των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2023», απονομή τιμητικής διάκρισης στο καλύτερο σχέδιο του διαγωνισμού «Γίνε νονός της Αποκριάς 2023» με το βραβείο «Δημήτρης Σκούπερ».
 
Ακολουθεί συναυλία - γιορτή αυθεντικής βαλκανικής μουσικής (balkan music) με την διεθνούς φήμης μπάντα χάλκινων πνευστών «THE FEJAT AND NEBOJSA SEJDIC ORCHESTRA» (ώρα 20:00)

H ορχήστρα ιδρύθηκε το 1959 και βρίσκεται στο προσκήνιο για πάνω από 50 χρόνια, με τον ιδρυτή της Fejat Sejdic, που έφερε τον τίτλο «Βαλκάνιος Μάιλς Ντέιβις», να έχει ανακηρυχθεί ο μη εστεμμένος βασιλιάς της τρομπέτας. Ο ήχος της τρομπέτας του ήταν χαρακτηριστικός και μοναδικός. Η ορχήστρα έκανε σημαντική διεθνή καριέρα κατά την δεκαετία του 1980 παίζοντας στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία,Ρωσία αλλά και εκτός Ευρώπης. Συνυπήρξαν με τους Gypsy Kings σε ευρωπαϊκή περιοδεία και ηχογράφησαν μαζί με τον Goran Bregovic μουσική για την περίφημη ταινία του Emir Kusturica «Ο καιρός των Τσιγγάνων», το 1989.Ο Fejat επίσης συνεργάστηκε με το Σέρβο Σκηνοθέτη Zivojin Pavlovic για την ταινία “Body Scent”, γράφοντας τη μουσική. Το 1984, μαζί με τον Vlatko Stefanovski συνεργάστηκαν στο project Lala Kovaceva – Original Folk and Jazz. To 2004 ο εγγονός του Nebojsa Sejdic ανέλαβε τα ηνία της Ορχήστρας και την ίδια χρονιά συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Το 2017 άνοιγαν τις συναυλίες των Gypsy Kings και το 2018 κυκλοφόρησε το τελευταίο τους άλμπουμ  «Blues and Anthology” από την Croatia Records στο Ζάγκρεμπ.
Η Ορχήστρα υπόσχεται να μας ταξιδέψει από τα Βαλκάνια, μέσω Ιταλίας και Ισπανίας, στο Μεξικό, με την πεποίθηση ότι το ποικιλόμορφο ρεπερτόριό τους και η τεχνική τους θα συναρπάσουν το κοινό.
Στην συναυλία με την μπάντα  «THE FEJAT AND NEBOJSA SEJDIC ORCHESTRA» συμπράττει ο σολίστ στο ακορντεόν Θάνος Σταυρίδης.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

• 12:00, Καφέ «Bar...Raki»: Μεσημεριανό τσίκνισμα
• 15:00, Οδός Σολωμού: Μεσημεριανό γλέντι από τον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η Αράπιτσα»
• 15:00, Καφέ «Aega - Hush Bar»: H Χορευτική Ομάδα Νάουσας τσικνίζει παραδοσιακά στον πεζόδρομο της Δραγούμη και κερνάει εδέσματα με τη μουσική του Βαγγέλη Ψαθά
• 21:00, Ταβέρνα «Γεράνια»: Αποκριάτικος χορός μεταμφιεσμένων από το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης». Ακολουθεί πατινάδα στους δρόμους της πόλης
• 21:00, Ταβέρνα «Οινομαγειρέματα»: Αποκριάτικο γλέντι με χάλκινα
• 21:30, Cafe «Σείριος»: Αποκριάτικο πάρτι με DJs
• 22:00, Cafe «Loft Square»: Tsikno-ξεφάντωμαμε DJs
• 22:00, Καφέ «Liebe»: Έναρξη Αποκριας με μασκέ πάρτι
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Νάουσας και των πολιτιστικών φορέων της πόλης για την Αποκριά δημοσιεύεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.naoussa.gr/news/press/me-prosopo-stin-paradosi-oi-ekdiloseis-naousa-apokria-2023-5321

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69