tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας: Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα για παιδιά και εφήβους έως 18 χρόνων

Στα πλαίσια της έγκρισης επιχορήγησης του προγράμματος «Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα για παιδιά και εφήβους έως 18 χρόνων» του Υπουργείου Πολιτισμού , το ΛΕΒ πραγματοποίησε το πρόγραμμα με τίτλο «Ποντιακός παιδότοπος».

Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν να έρθουν τα άτομα αυτών των ηλικιών σε επαφή με τα ήθη και έθιμα του Πόντου . Γεύτηκαν ποντιακά εδέσματα και μοιράστηκαν τις αντίστοιχες συνταγές, παρακολούθησαν την αφήγηση ποντιακών παραμυθιών , έπαιξαν ποντιακά παιχνίδια, γνώρισαν ενδεικτικές φορεσιές του Πόντου και ακολούθησαν τα βήματα ποντιακών χορών με τη συνοδεία λύρας και νταουλιού.

"Η πρόεδρος και τα μελη του ΔΣ του ΛΕΒ ευχαριστούν απο καρδιας την Ευξεινο Λέσχη Βεροιας για την παρουσία τους και τη γενική συνεισφορά τους στη διαφύλαξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων του Πόντου, το μέλος του ΛΕΒ Ελπιδα Κελεσιδου για την αφήγηση των παραμυθιών, τους χοροδιδασκάλους για τις παρουσιάσεις και την εκμάθηση των ποντιακών χορών και ολους απο κοινού για την αμέριστη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου μας" αναφέρει η ανακοίνωση του Λυκείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69