tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αρχές Σεπτέμβρη το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στη Νάουσα

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας τελεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης το οποίο διοργανώνουν το “Mouσικό Σωματείo Ωδείο Νάουσας" μαζί με την Κίνηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο ανοιχτό θέατρο "Μελίνα Μερκούρη".

Το πρόγραμμα του πρώτου διεθνούς φεστιβάλ ποίησης με τίτλο "Ο Αριστοτέλης και ο κόσμος" περιέχει τόσο την πολιτιστική προβολή, ειδικά της ποίησης, με απαγγελίες, μελωποιημένη ποίηση, μουσικά εμβόλιμα, όσο και ποιητικό, μεταφραστικό και θεατρικό εργαστήριο για την απαγγελία ποιημάτων, που θα παρουσιαστούν την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.

Το φεστιβάλ θα πλαισιώσει εργαστήριο μετάφρασης με τους συμμετέχοντες ποιητές, ομιλίες και επισκέψεις στα αξιοθέατα της Νάουσας, όπως το αρχαίο θέατρο της Μίεζας, το Νυμφαίο, τη Σχολή Αριστοτέλη, τους Μακεδονικούς Τάφους και τα 3-5 Πηγάδια και έκθεση βιβλίου στο πλακόστρωτο του πάρκου της Νάουσας. Βάση θα δώσουν οι διοργανωτές στην πολιτιστική διπλωματία που στοχεύει στην φιλία και την ειρηνική συνύπαρξη! Καλεσμένοι για να παρακολουθήσουν θα είναι και οι πρεσβευτές των κρατών από όπου θα προέρχονται οι συμμετέχοντες ποιητές. Από 10 χώρες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή να παραβρεθούν στη Νάουσα. "Ενθουσιώδες είναι το γεγονός ότι έχουμε συμμετοχές από χώρες που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση όπως είναι η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής," λέει η υπεύθυνη της διοργάνωσης Ξανθή Χονδρού-Χιλλ. Εκτός από τους Έλληνες ποιητές, συμμετέχουν ποιητές που προέρχονται από την Αίγυπτο, Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ιταλία, το Κουρδιστάν, την Πορτογαλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το Φεστιβάλ στηρίζουν με δημοσιεύσεις στις σελίδες τους το διεθνές επιμελητήριο συγγραφέων και καλλιτεχνών CIESART, το PEN Greece, το World Poets Society και η Διεθνής Ακαδημία LIK! Το διεθνές επιμελητήριο ποιητών διαθέτει δε Ευρωπαϊκής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό στο οποίο θα προβάλει όλες τις δραστηριότητες από το φεστιβάλ της Νάουσας!

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο ανοιχτό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” θα είναι ελεύθερη για το κοινό!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69